(trådstarter)
   #22
 373     Hordaland     0
Takk igjen. Blir nesten rød i toppen her jeg sitter.  :)

Det er absolutt mer å vise her, men nå er hodet helt mos etter skriving og innliming, og leting og feiling for å få dette ut.  Hehe.  :D

Bare et "påbegynt" bilde ute, som viser fargevalg...  Wink
Fra rønne til... hus? - IMG_5578.JPG - ADAV
Signatur
   #24
 14     0
Imponerende og inspirerende! Smile Stå på videre!

Vi har et omtrent like gammelt hus her og, og konstruksjonen er utrolig solid som hos deg! De kunne bygge hus på den tiden, har tilgode å finne råte på det gamle!
   #25
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
Fabelaktig bra! Har du tid til å gå på arbeid innimellom?  ;)
Kjekt å se at det faktisk er mulig å lage et fint kjøkken uten å måtte handle alt nytt.
Gamle hus kan jo være ganske spennende, men min erfaring er at de er mest "spennende" når de har vært rehabilitert av en GDS-er. Når en får starte med opprinnelig hus, er de forbausende ofte i god stand. Har selv et hus som rett nok er av litt nyere dato (1957), men som likevel trengte/trenger en god slump oppgradering. Her opplevde jeg null fukt, null råte, null setningsskader, strøkent skifertak. Alt i alt et godt utgangspunkt.

Ditt hus så jo noe mer slitent ut, men det gjør det jaggu ikke nå! Aner meg at ungene faktisk har hatt det helt greit oppi det hele?  :)

Kan jeg spørre hvor dette er?

En god klapp på skulderen til deg! Du har fått gjort imponerende mye på kort tid!
Signatur
   #26
 119     Sørlandet     0
Fy søren så imponert jeg blir av dette! Spennende lesing! Tipper naboene er happy med at det endelig skjer noe Smile
   #27
 10,486     Akershus     0
Tipper på en snau times kjøretur fra Bergen sentrum :-)

Kudos for å gå på et slikt prosjekt. Dette får jo kjellerprosjektet mitt til å se ut som en helgejobb  :P


Gleder meg til oppfølgingen her.
Signatur

  (trådstarter)
   #28
 373     Hordaland     0
Stemmer rimelig bra det frodes. Og takk igjen.  ;)  Det du holder på med er megaseigt ift. å holde på så mange steder som jeg har hvor en tross alt kan fornye "gleden" ved å veksle litt mellom del-prosjekter. Må si JEG er imponert over DEG!  :) 

  Jeg har dessuten pga. helsa hatt veldig, veldig mye hjelp. Guttene har hjulpet, kjæresten har hjulpet, venner osv. og jeg har også leid inn for temmelig mange kroner. Skal prøve å si litt om hva dette har kostet etterhvert, men jeg har ikke full oversikt lengre, så det vil bli er bra estimat. Jeg førte ned til krona første 1,5 året for jeg hadde med en konservativ banksjef å gjøre, men etter å ha byttet bank har jeg ikke vært like grundig, uten at noe som helst har tatt av av den grunn.

  Jeg vet jeg er veldig nøktern ift. forbruk, og bruker svært lite penger unødig. Det har faktisk vært nødvendig for å dra dette i land, og jeg er veldig glad for det nå. Dette hadde aldri blitt ferdig uten. Og heller ikke uten kreative innkjøp og rimelige - flinke - håndverkere.  De to jeg har brukt mest (fra Polen) får låne bilen min på ubestemt tid om de kommer og spør (ikke at de trenger det). De bodde hos meg i tre uker nå sist. Kjempeflink, kjempeærlig, og ikke minst; de hadde kjærlighet til det de gjorde.

  Selv var jeg bortreist, for det er sånn at når jeg pusher meg selv litt mye, så blir jeg liggende i uker... Jeg tenker at ingen dauer av litt fysisk arbeid, men kroppen er ikke alltid enig. Kjemikalier (lukt) er mitt største problem..  :(  Så skulle jeg vært egoist burde jeg valgt en liten ferdig 2-roms, men ikke f... Det er ikke meg, og jeg kunne aldri ha hatt guttene som jeg har. Så er det vel litt meg som person. Klarer ikke sitte forlenge.

  Eldstemann er oppvokst med dette livet, og er såpass påvirket at han går 2. året på tømrer nå.  ;)  Prøver å lære ham det jeg kan, og legger mye vekt på kunnskaper rundt planlegging, prosjektering, fremdrift, materialvalg og innkjøp. Han var "formann" hjemme i tre uker da jeg var bortreist, og det fikk han saktens til.  Smile Det går ikke an å stresse nok at god planlegging er halve jobben.  Formidling til de som skal utføre er også svært viktig.  Ikke gå i gang med større prosjekter uten å ha dette med i "bånn".

  En annen ting, som jeg lærte hjemmefra, og som jeg prøver å lære mine er å lære seg jobben, utførelsen, grundig med en gang. Ikke slurv i utgangspunktet. Gjør det skikkelig ( det er ofte et hav av "riktige" måter) med en gang. Så kommer tempoet etterhvert. Som gammel maler er det trist å komme inn i en flott ny enebolig og kunne telle alle gipsskjøtene under malingen eller enda verre, tapeten... Det blir i mine øyne som å bestille en ny Mercedes men å si at "jeg kan male den selv" for å spare penger.  Litt OT kanskje, men noe jeg brenner litt for. Skru heller gipsen som egeninnsats da. Hehe.  ;D

Litt bilder fra ute... Siden det regner "av og til" i sommerhalvåret her vest valgte jeg å kjøpe stillas. Min far har også kjøpt samme (Alutec) så i sum har vi til de største veggene når vi trenger det. Og det ble stående leenge pga. været...  Shocked
Siste redigering: Tuesday, October 23, 2012 1:28:05 PM av ADAV
Fra rønne til... hus? - IMG_5576.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - IMG_5577.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - Bilde0015.jpg - ADAV
Fra rønne til... hus? - Bilde0016.jpg - ADAV
Signatur
   #29
 5,336     Tromsø     0

Kjøkkenet er et bevisst valg,


Også det at overskapet med hjørnehylle går lenger ut enn kjøkkenbenken? :D
Det kunne ikke jeg levd med, jeg ville ergret meg grenseløst over det inntil jeg fikk enten fjerna hjørnehylla eller skjøta på kjøkkenbenken på et vis. Kanskje satt en benkehøy kokebokhylle i matchende tre ved enden av benken?

Men ellers er huset nydelig. Ja, det er et pent hus selv på de malingsslitte før-bildene, og nå får det tydeligvis den omsorg det fortjener.
Signatur
  (trådstarter)
   #30
 373     Hordaland     0


Kjøkkenet er et bevisst valg,


Også det at overskapet med hjørnehylle går lenger ut enn kjøkkenbenken? :D
Det kunne ikke jeg levd med, jeg ville ergret meg grenseløst over det inntil jeg fikk enten fjerna hjørnehylla eller skjøta på kjøkkenbenken på et vis. Kanskje satt en benkehøy kokebokhylle i matchende tre ved enden av benken?

Men ellers er huset nydelig. Ja, det er et pent hus selv på de malingsslitte før-bildene, og nå får det tydeligvis den omsorg det fortjener.  Vet ikke om jeg skjønner helt hva du mener her. Kanskje jeg er litt dum her? Overskapene er  ca. 40 cm. Rimelig std. altså. Dekksiden på stekeovnen skal jeg lage hyller på hvis det er den du mener.  Eller tenker du på ventilatortoppen? Alt er innenfor kjøkkenbenken og ikke til å "dunke i". Men jeg skjønner det sikkert om du finner en annen vri på å forklare det.  Smile
Signatur