(trådstarter)
   #12
 373     Hordaland     0
For å beskrive litt mer av det viktige (men lite synlige) underarbeidet vil jeg skrive og vise litt omkring det.

  Utgangspunktet var et 75 år gammelt hus, og da må en forvente visse setninger i konstruksjonen og dimensjonering som har ført til sig. Der har jeg vært griseheldig føler jeg. Gulvet ml. kjeller og 1. etg. er bygget med 3" x  9" bjelker, og disse er også doblet midt på strekket ml. skorstein og yttervegg på hver side (!). Dette er igjen understøttet av en 8" H-bjelke i stål som går midt under huset fra grunmur til grunnmur opplagret på skorstein... Jeg lurer på om de hadde mistanke om at tyskerene ville kunne komme da de bygget i 1937...?  ;D

  Dette har igjen den fordel at hele kjelleren er "fri" uten bærevegger, og takhøyden er tilstrekkelig til å få godkjent det som P-romsareal ferdig innredet uten å pigge. Så endel positive trekk hadde huset. Da jeg gikk i gang med å bore luftehull noen plasser etter fukten som hadde vært (avfukter ble satt inn i kjeller) ble jeg ytterligere overrasket. Etter å ha revet huntonittplater med gulvbelegg på det opprinnelige tregulvet (furu), gikk jeg i gang å bore. Tenkte det skulle være kurant å komme raskt gjennom, men dengang ei. Her var to lag... På bjelkelaget er det lagt et lag med rupanel med not og fjær på ca. 15 mm. først. Så er det lagt to lag ullpapp. Og til sist et furugulv på 32 mm. Rimelig stabilt. Da gulvet var absolutt pepret med dykkspiker da det ble platet tidlig på 70-tallet, var det ikke til å redde og samtidig få pent, så jeg skrudde absolutt alt i hele huset til bjelkelaget med 5 x 80 mm. skruer med torx som ble dradd godt ned i underlaget. Jeg hater knirk.  >Sad Gulvene fikk deretter et lag ullpapp og parkett. Jeg fikk tak i brukt (!) Eik standard limfri til 50 kr. pr. kvm fra en som hadde kjøpt en nesten ny (8 mnd) leilighet og heller ville ha jatoba. Jeg har imt. valgt å kjøpe en hardere parkett til stue/spisestue/kjøkken som er i gummitre. Også via Finn. Ny i pakker. Halv pris av kvittering fra Gulvnett.

  Alle overflater (gulv/innertak) ble pålagt ullpapp før det nye reisverket ble satt opp, og alle ytter vegger ble "utstyrt" med en kant/remse med 80 mm. styrofoam mot gammel yttervegg før 36x68 mm reisverk ble skrudd fast og stendere montert. Med skruer. Elsker skruer. Lett å etterjustere, sitter som f og lett å flytte om en gjør en feil.  Wink Litt fler bilder. Nå av stue/spisestue. Den var lenge lagringsplass, men det ble uansett tidlig bestemt at det store termopanvinduet i spisestuen skulle ut, og en dobbel terrassedør inn, med tanke på god stor terrasse på sørsiden av huset. Som kom på plass i år.  Smile Guttene fikk lov å tegne på de gamle veggene etter at vinyltapeten var dradd av. Den gamle halvharde huntonitten ble beholdt da den anses av isolatører å utgjøre 2-4 cm. isolasjon  ;)

Og til den observante seer; det var et vannvittig julebord! ;D
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 003.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 004.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 006.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 010.JPG - ADAV
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 373     Hordaland     0
Flere bilder av stue/spisestue følger... En liten kuriositet er at hybelkomfyren som sees og microen som står under) fungerte som kjøkken ganske lenge. Så det var deilig da kjøkkenet omsider stod ferdig! 
Siste redigering: Monday, October 22, 2012 10:33:22 PM av ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 011.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 012.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 013.JPG - ADAV
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 373     Hordaland     0
I valg av vinduer (alle er skiftet fra kjeller til loft unntatt et halvsirkelformet på loft og et med blyglass på et soverom oppe) var det absolutt tanken å ikke fortsette i samme radbrekkende stil som vinduene fra 1973. Det tar seg ikke pent ut, men så var det dette med økonomi. Jeg fikk samlede tilbud fra flere plasser, og endte opp med ferdigmalte fra Natre som IKKE har sprossene huset absolutt burde ha. Dette har jeg imt. kompensert for (i første omgang i allefall), med en svært billig løsning som jeg vil avsløre litt senere.

  Det går her på frem, og jeg har til og med fått blomster i vinduet!  ;D  Varmepumpen på bildet ble flyttet ut i gangen for å betjene gang og 2. etasje, og en ny ble montert på skrå oppunder tak i hjørnet av spisestuen. Dette har fungert meget bra.

Vedovnen og også takplatene ble funnet (nye) på finn.  ;)

Kjøkkenet er et bevisst valg, men det er brukt. Jeg ville ha noe robust i heltre eik, og valgte å supplere med dekksider, plater og noen hyller fra Ikea. Platene er belagt med eikelist i front. Kjøkkenet skal (er ennå ikke gjort) innfarges i en litt dypere farge (kirsebær) og skal så lakkes med silkematt lakk.
Siste redigering: Monday, October 22, 2012 9:52:45 PM av ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 016.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 017.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 208.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 209.JPG - ADAV
Signatur
   #15
 837     0
Her er det bare å ta av seg hatten. For en  innsats... Blir artig å få høre hvor mye penger du har brukt.....
  (trådstarter)
   #16
 373     Hordaland     0
Tilpassingen av kjøkkenet var endel arbeid, og jeg har også brukt dekksider fra ikea til å legge oppå overskapene for så å bygge en frontvegg på denne til tak. Her felte jeg også inn noen spoter som virker som downlight på skapfrontene. I veggen over overskapene (som ennå ikke er sluttført helt  ::) ) Har jeg bygget inn to stk. JBL HTI-8 innbyggingshøyttalere som styres av en Russound volumkontroll på kjøkkenet. Dette er så kablet til felles uttak ved stereo og er koblet som sone 2 på min Onkyo TX-3008. Funker veldig bra. Tv i stua og kosemusikk på spisestua/kjøkkenet. 

Jeg valgte også å bruke rammen til ventilatoren og ventilatoren som fulgte det brukte kjøkkenet da det var en 2-motors Miele som kun trengte en grundig rengjøring. Resten av ventilatorskjuleren opp bygget jeg i smartpanel.  Hvitevarer forøvrig er Siemens dyreste i 09. Via Finn.no. Helt nytt med kvitteringer - til Ikea-pris.  Smile Vasken er en Franke Atlantis i Corian. Ny. Og jada. Finn.no igjen...
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 211.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 210.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 212.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - julebord 2010 213.JPG - ADAV
Signatur
   #17
 5,188     Østlandet     0
Bra tråd!
Stå på!  Smile
Signatur

  (trådstarter)
   #20
 373     Hordaland     0
Mye krevende vinkler og tenking med denne løsningen, men det gikk ikke så helt galt, heldigvis. Noen ting er ikke helt som jeg ville sett i ettertid, men jeg liker kjøkkenet, synes det er funksjonelt og når en "lærer" seg at det er litt tett ml. høyre og venstre side går det kjempefint. Mye nåes veldig greit på kort avstand, og jeg er veldig glad for at jeg plasserte stekeovn og micro-ovn oppe. Bannet litt da jeg fliste inne i krokene der, men det gikk fort over.  >:(  ;D

  På det siste bildet sees valg av dør i hovedetasje. Dette gir mer lys her inne mellom fjellene, og det er også pent. Synes jeg selv da. Mellom stue og spisestue har jeg satt inn en dobbel glassdør. Det er kjekt å kunne lukke igjen ml. TV-stue og spisestue noen ganger.
Fra rønne til... hus? - IMG_5596.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - IMG_5597.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - IMG_5598.JPG - ADAV
Fra rønne til... hus? - 021.JPG - ADAV
Signatur