#11
 10 311     Akershus     0
Har dette vært uteplass som er bygget inn? Impregnert treverk har ingen ting innendørs å gjøre, og bruken av ute-kontakter er jo i beste fall spesiell. Neppe noe en elektriker ville gjort, tror jeg.
Signatur

   #12
 619     Tromsø     0
Holy crap! Dette må det følges med på fremover!
   #13
 185     0
Jeg døpte henne Aud (etter en barneskolelærer som alltid forsynte seg grovt av kakene og vokste i samme fart som denne soppen).


Eg hadde også ei slik Aud som lerar, men denne Aud jobba på ungdomsskulen! Fantastisk!

Dette vert spanande å sjå fortsetjinga på. Antar det vart/er eit solid prosjekt, ref trådtittel Smile
  (trådstarter)
   #14
 444     Asker     0
Beklager sent svar. Det er relativt hektiske dager på jobben nå for tiden med mye reising og lange dager.

Hittil har jeg kun fortalt om historien frem til sommerferien. Det er langt igjen Wink

Drenering sier du? Den finnes ikke for å si det slik. Det er kun ringmur på toppen av grunnfjell. Fjerne fjell?, nja... Kanskje. For det første er det sykt dyrt hvis man skal leie noen til å gjøre det. Hvis man skal utføre dette selv så kommer det til å ta uendelig langt tid.

Frodes: Det har vært en kjeller hele veien. Potetkjeller i sin tid før tidliger eier forsøkte å gjøre rommet beboelig og Aud dukket opp siden rommet ikke fikk puste. Utekontaktene har en forklaring det også. Av naboer har jeg fått fortalt at tidligere eier ikke hadde all verdens økonomi, derfor ble det mange petter smart løsninger. "Billige utekontakter selges" på Finn.no, han kjøpte alle og monterte de inne i kjelleren sammen med 7 badstulamper, alle med hver sin bryter Ermm Han har trolig montert det selv og fått sin bror som er elektriker til å sjekke over at det var koblet riktig. Jeg vet ikke dette, men en nabo fortalte litt om karen og situasjonen.

Jeg skal forsøke å skrive videre på historien nå. Gi meg en time Wink

  (trådstarter)
   #15
 444     Asker     1
Fra lange fine dager på La Manga så kom vi hjem til en kjeller hvor Polygon hadde fjernet resten av gulvet. Det lå nå 10 kubikk med Lecakuler på gulvet som var kommet til syne.
Historien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen
Trekløveret takstmann, Polygon og Miljøteknikk dukket på nytt opp igjen og fortalte at her kunne lite gjøres før de kunne se hva som skjuler seg under Lecaen. Dermed ble det bestilt sugebil for å få fjernet kulene.

Spenningen var til å ta og føle på...
  (trådstarter)
   #16
 444     Asker     0
Etter et par uker så hadde noen vært tilstede å sugd ut all leca. Grunnen var avdekket og trekløveret bestemte seg raskt for at her kunne ingenting gjøres. Rommet var fortapt rett og slett. Det var altfor mye vann som kom inn i kjelleren. (Husk dette: Huset har stått siden 1964, problemet dukket opp når tidliger eier bygget igjen rommet.) Det har gått bra noen år for å si det slik...

Til tross for at jeg fortalte de at rommet aldri skulle dekkes inn igjen med organisk materiale, kunne de ikke gå god for løsningen og anbefalte et kontantoppgjør til Storebrand. Dette virket Storebrand meget fornøyd med "Send meg kontonummer så setter jeg over penger med en gang." Saken skulle da være ute av verden... Heller ikke anbefalt oppbygning fra Anticimex stemplet med Sintef sin godkjenning var godt nok for de. Det ble heller ikke godtatt.

Polygon skulle sette opp en kalkyle for alt som var revet og fjernet. 26. august var datoen. 1 måned gikk uten at jeg hørte noe fra verken Storebrand eller trekløveret. Den 26. september sendte jeg en epost på nytt igjen å ba om status på kalkylen. Takstmann fortalte da at han skulle purre på Polygon. Den 6. oktober sendte jeg på nytt igjen en epost til takstmann å spurte på nytt igjen om han hadde hørt fra Polygon. Han hadde mottatt kalkylen kvelden før og oversendt denne til Storebrand. Dette viste seg å være feil kalkyle... Den 10. oktober mottok Storebrand ny kalkyle, denne gangen den korrekte.

Men det viste seg at kalkylen fra trekløveret inneholdt en rekke feil! Jeg orker ikke engang å begynne på listen over feil. Heldigvis har jeg vært ute en vinternatt før, av den grunn hadde jeg bilder og mål av alle materialer som var i kjelleren. Jeg sendte derfor feilene rett tilbake til Storebrand. Storebrand hadde heller ikke lagt på 25 timer jeg hadde brukt på egenarbeid som jeg skulle få betalt for.

En ny uke gikk, jeg purret på takstmann som igjen purret på Polygon som igjen purret på Miljøteknikk... Jeg var relativt drittlei av å vente så jeg sparket igang bajonettsaga og brekkjernet. Du dæven som det gikk unna. Flere tilhengerlass med materialer ble fraktet på fyllinga. Jeg kunne ikke vente på den gjengen der.. Da hadde antageligvis enda sittet her å ventet.

Dette er bilder tatt underveis i rivingen, hold dere fast, her er det lite som minner om god byggeskikk:
Historien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen


Jeg og fattern avtalte en lørdag hvor vi skulle fortsette å rive resten av treverket i kjelleren. Med kannen full av nykokt kaffe, god musikk og stor motivasjon gikk vi igang. Første planken fattern reiv av på et dusjrom i kjelleren så hører jeg: "Ka faen e det dæm har fuga med her?"

Historien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen

Faen i /("!)!"/()!

Aud hadde strukket seg tvers gjennom kjelleren og opp i nærmeste treverk. Alt arbeid ble stoppet med en gang og takstmann mottok en ny epost av meg med bilder. Selvfølgelig ville Storebrand at dette skulle sjekkes opp, de ville forsikre seg om at dette var Aud og ikke søstera. Miljøteknikk var innom å tok noen DNA prøver. Dagene gikk og plutselig kom det svar fra forskerne. Det var Aud. Hun var mye større enn de trodde. Krabbet langs gulvet og spist seg videre innover kjelleren.

Beskjeden fra trekløveret var at resten nå skulle rives og saneres av de. Kjelleren så da slik ut og datoen var 11.november:

Historien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen


  (trådstarter)
   #18
 444     Asker     1
Det å være prosjektleder for en skade Storebrand skulle ta seg av i utgangspunktet irriterte meg grenseløst. Trekløveret takstmann, Polygon og Miljøteknikk gjorde ingen ting om ikke jeg purret opp og fikk fortgang på ting. Dette beviste de gang på gang over 6 måneder.

Jeg sendte en kvass epost til Storebrand hvor jeg forklarte de litt om dette fra kundens ståsted. Nå kommer det morsomte:

Det gikk noen dager før telefonen min plutselig ringte. Det var konsulenten i Storebrand som var ansvarlig for saken. Han trodde han ringte takstmann, men det var meg han ringte.

- "Han derre kunden med hussoppen har begynt å klage. Den saken er så gammel nå at jeg husker egentlig hva som er status på den. Kan du gi meg historien på denne?"
- "Ja, det er klart jeg kan" (De neste 10 minuttene forklarte jeg om saksgangen og hva som var utført og ikke uten å gi meg til kjenne for konsulenten. Han trodde fremdeles han snakket med takstmann.)
- "Ok, så da er vi der da. Nei du skjønner han kunden har begynt å klage på dere. Denne saken har jo dratt ut veldig på tid og nå ber han om lagringsplass til eiendeler siden vinteren nærmer seg og garasjen er fyllt opp. Han har jo kanskje et poeng? Denne saken har tatt veldig lang tid."
-"Ja, siden du nå snakker med kunden så kan jeg bekrefte at jeg har et poeng. Denne saken har tatt enormt lang tid. Det skjer ikke en dritt om ikke jeg følger de opp til punkt og prikke. JEG prosjekter denne saken, uten dere. Skal det væres sånn? Garasjen er fylt opp med eiendeler som ikke kan ligge inne i kjelleren. Det har tatt over 6 måneder nå."

Konsulenten i Storebrand endret plutselig på tonefallet sitt og ble veeeldig ydmyk. Han skjønte med en gang at han bæsja på leggen. I utgangspunktet hadde jeg lyst til å ta denne saken videre opp i Storebrand, men jeg orket rett og slett ikke. (Jeg har en meget krevende jobb, det var ikke rom for enda mer jobb, iallefall ikke i privat sammenheng.) Konsulenten skulle fikse opp i dette med en gang. Slik skulle det ikke være...

Trekløveret rev og sanerte resten av kjelleren. Da de var ferdig var saneringen utført anderledes enn på første stedet Aud dukket opp. Jeg kontaktet Storebrand på nytt igjen å fortalte om ulik saneringsmetode til tross for samme sopp. Storebrand var enig med meg og sendte de tilbake igjen for å fullføre jobben skikkelig. Igjen, irriterende dårlig av trekløveret! Ny kalkyle skulle skrives og jeg skulle bli kontaktet. Datoen var da 24.november.

Kjelleren så da slik ut:
Historien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen

Dagene gikk og ingenting hørte jeg fra de... 05.desember sendte jeg på nytt igjen epost til hele gjengen. Det var da sendt over ny kalkyle til Storebrand. Jeg fikk denne tilsendt kort tid etter. På nytt igjen var det en haug med feil i kalkylen. Jeg tenkte de kom til å være supernøye siden jeg hadde arrestert de første gangen, men neida, masse feil. Et eksempel er: Ulik kvm i tak og på gulv til tross for at rommet var helt firkantet.. Forklar den a...
Jeg plukket tallene fra hverandre og begynte arbeidet med å sette på plass korrekte data i kalkylen. Det virker sikkert som om jeg forsøkte å få mest mulig ut av Storebrand, men det var ikke poenget. Poenget er at det skulle være korrekt. Verken mer eller mindre. Det samme hadde Storebrand gjort med meg om jeg hadde betalt 50% av fakturaen. Vær du sikker..

På nytt igjen sendte jeg kalkylen tilbake til Storebrand, datoen var da 12.12.2016. Storebrand sendte den til takstmann, Polygon og Miljøteknikk. De måtte gå gjennom på nytt igjen.
21.12 fikk jeg på nytt igjen oversendt kalkylen. Denne gangen stemte dataene med mine. Alle gode ting er 3 osv..
22.12 bekreftet jeg kontonummer og lukking av saken.

Kalkyle 1: 42 000kr
Kalkyle 2: 55 000kr
Kalkyle 3: 155 000kr.....

Med andre ord, følg opp og dokumenter alt når forsikringsselskap og takstfolk skal gjøre noe på huset ditt. Det lønner seg så du får korrekt erstatning. Hadde jeg vært ansvarlig for dette i Storebrand hadde jeg strukket opp konsulenten så vanvittig. Makan til slapp fyr, med enormt liten interesse for å følge opp kunden. I tillegg hadde jeg sparket ut takstmann, Polygon og Miljøteknikk på dagen. Hvis de leverer kalkyler som endrer seg så mye så hadde jeg spurt meg selv om hvor mye de fakturer Storebrand feil på sine timer som de får betalt av nettopp Storebrand....

Det var klart for jul og døren til kjelleren ble lukket for denne gang. ho ho ho

**To be continued**
  (trådstarter)
   #19
 444     Asker     0
2rgeir

Kort fortalt: De vi kjøpte huset av hadde bodd i huset i 7 måneder før ekteskapet røyk og de solgte boligen som en del av skilsmissen. De kunne ikke visst om manglene og feilene siden dette lå skjult under terassebord og lecakuler. Eierskifteforsikringen mente at vi derfor ikke hadde noen sak mot de.
   #20
 1 805     Trondheim     1
Herlig.. dette er ikke ett argument. De du/dere kjøpte huset av må ta dette som en regress videre til dem de kjøpte huset av. For dere er dette irrelevant info.