#21
 10 311     Akershus     0
2rgeir

Kort fortalt: De vi kjøpte huset av hadde bodd i huset i 7 måneder før ekteskapet røyk og de solgte boligen som en del av skilsmissen. De kunne ikke visst om manglene og feilene siden dette lå skjult under terassebord og lecakuler. Eierskifteforsikringen mente at vi derfor ikke hadde noen sak mot de.

Eierskifteforsikringen sier alltid at du ikke har noen sak. Det ville jo bare kunne blitt dyrt for kunden demmes. De gir alltid avslag en del ganger først, og møter de litt motstand, begynner de å trenere.
Dette har ikke bare med hva selger visste eller ikke, men om ting var i den stand dere kunne forvente.

Signatur

   #22
 356     Hedmark      0
HUFF! Får vondt langt inni meg av å lese slike tråder...
Får du bare dekt kostnadene mtp riving? Hva med alt det tapte arealet?
  (trådstarter)
   #23
 444     Asker     0
Vi kunne kanskje fortsatt å mase på eierskifteforsikringen, men jeg tviler på at vi kommer noe vei. Flere årsaker til at jeg tror dette: Berget var synlig da vi kjøpte boligen, fukt var nevt i rapporten til takstmann og skaden dukket opp først 3 år etter overtagelse. Selve boligen er i grei stand, vi snakker om høyst 40kvm av en bolig på totalt 348kvm som er berørt av problemet. Jeg velger å bruke energien på å løse problemet istedenfor å krangle om "smuler".

Vi fikk 155 000kr i kontantoppgjør. Totalt kostet arbeidet med riving og sanering 122 000kr, dette dekket Storebrand.
  (trådstarter)
   #24
 444     Asker     0
Hele problemet dukket opp når tidligere eier rev deler av siporexveggen som deler av tør og vått del av kjelleren og forsøkte å innrede dette rommet. Resten av denne veggen fant jeg inne under et bad som bygget i senere tid. Slik så det ut når jeg fikk tømt dette rommet for siporex:

Historien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen

Hva skulle man gjøre med alle disse? Planen har hele tiden vært å få inn en vakumgraver som kunne fjerne jordmassen for å se hva som skjulte seg under. Jeg bestemte meg derfor for å knuse disse blokkene slik at disse også kunne bli sugd opp av bilen. Det var et helvettes tungt arbeid som også støvet vanvittig mye.

Historien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen

Når jeg gikk lei av å knuse, så forsøkte jeg å grave ned langs grunnmuren for å finne ut hvor dypt ned jeg kom. Dette for å beregne ca antall kubikk vakumgraveren skulle fjerne. Når jeg kom et godt stykke ned så begynte jorden å bli relativt våt.. Til slutt hadde jeg hull fylt med vann. Det var mye mer vann enn jeg kunne forestille meg.

Historien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen

Dagen var endelig kommet, vakumgraveren var på plass. Det var fredag 20.01.2017. Gutta skulle starte klokken 08:30. De kom klokken 09:45. Tommel opp for punktlige mennesker.. Men de dukket i alle fall opp.
Historien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen
Historien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen

Historien om kjelleren fra h..... - - StantonsenHistorien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen

De fikk tømt 7 tonn med jord, stein, gjørme, leire og vann. Jeg trodde det var snakk om myyyye myyyye mer enn 7 tonn. Men var visstnok ikke mer enn det. Jeg er sikker på at det sparte meg for flere måneder med arbeid på de timene de var her.
De rakk ikke bli ferdig hele kjelleren, de må derfor tilbake igjen for å fullføre resten av kjelleren. Så langt har vi avdekket at det er et svømmebasseng i kjelleren på 2 punkter. Jeg er svært usikker på hvor dette vannet kommer fra, men det fyller seg opp på ca et døgn. Vi er nå kommet til dagens dato: 22.01.2017!

Jeg koblet på en pumpe for å tømme hver gang det var fylt opp for å se om det ligger et basseng under huset et eller annet sted, eller om det faktisk renner vann inn i huset fra et eller annet sted. En bekk, grunnvann, lekkasje fra rør?! Hvem vet.

Historien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen

Historien om kjelleren fra h..... - - Stantonsen

Jeg har ikke fått kontroll på dette enda, fruen glemte av at rørene var koblet av i kjelleren og badet ungene som vanlig før alt vannet forsvant ut i bassenget i kjelleren. Jeg tømte på nytt igjen for noen timer siden så får vi se hvordan det ser ut i morgen. Men nå begynner jeg å lure på hvordan jeg skal løse denne kjelleren. Planen var betong, men hvis det samler seg så mye vann i kjelleren på 24 timer så kan vi vel nesten ikke legge pukk og betong oppå dette?! Vannet må vekk på en eller annen måte.

**Forslag mottas med stor takk! **

Hele området er dekket av fjell, det fleste naboene har maks 50 cm jord på toppen av grunnfjell så det er ingen fare for ras etc. Berg så langt øyet rekker Wink

Men helt seriøst, jeg er svært usikker på hvordan man skal takle dette videre. Jeg vurderer dette:
1) Senke et stort pvc rør ned til grunnen, borre masse hull i dette.
2) Støtte opp røret med store steiner.
3) Fylle opp med resten av kjelleren med stein
4) Fylle opp et lag med pukk
5) Deretter sementsåle
6) Senke en pumpe ned i røret og koble denne til avløp. Kommer det nok vann i røret så starter pumpen.

Rommet skal kun brukes som vaskerom og teknisk rom. Det er derfor ikke så viktig at rommet er helt tørt. Kan dette være en plan eller har dere en god ide?
   #25
 434     0
En venn av meg hadde samme problemet grunnet at annekset lå ved siden av en fjellside, det var riktignok bare en krypkjeller. Han løste det slik som du beskriver, en vannpumpe med flotør. Drenering rundt huset i ditt tilfelle er kanskje ikke så enkelt da det er tilpasset terrenget.
Uansett hva du gjør så er det viktig med god ventilasjon, eventuelt avfukter i tillegg
  (trådstarter)
   #26
 444     Asker     0
Godt å høre at det er flere som har fått samme opplegg til å fungere. Jeg har vært i kontakt med Corroventa som ble anbefalt av flere takstmenn, men daglig leder er j... dårlig på å svare. Jeg er redd for at om jeg kjøper en krypgrunnsavfukter av de så blir det h.... å få tak i de dersom noe blir feil med den. Jeg kontaktet også F-Tech i november, men hørte aldri noe mer fra de. Med tanke på at jeg ikke helt visste utfallet av vakumgraveren så har jeg ikke stresset med det. Om noen har anbefalinger på noen av disse firmaene så hyl ut Smile
   #27
 10 311     Akershus     1
Selv om rommet "bare" skal være det ene eller andre, så er det del av huset, og miljøet der vil påvirket resten av huset. Få det så tørt du kan.

Det har vært andre tråder her med kjellere som har blitt pigget ned, og rør lagt for å pumpe ut vann etter hvert som det bygger seg opp. Bør være helt mulig å få til, men det beste vil jo være å få stoppet tilsiget.
Signatur

  (trådstarter)
   #28
 444     Asker     0
Tilsiget lar seg dessverre ikke stoppe uten en vanvittig stor jobb. Det vil da være 17 meter hus som må støttes opp og enorme mengder grunnfjell som må sprenges vekk. Denne jobben blir så stor at jeg tror heller jeg kommer til å bygge nytt hus istedenfor å sette igang med denne operasjonen Smile

Jeg er dog helt enig med deg. Vannet må vekk!
   #30
 10 311     Akershus     1
Jeg ville jevnet ut mer først. I hvert fall nok til at alt vann samles på samme sted. Finnes det noen mulighet for å få laget et rør som kan lede vannet naturlig ut? Kjedelig å vedde hele kjelleren på en pumpe.
Signatur