71
  (trådstarter)
   #111
 121     1
Hei ADAV!

Tusen takk for fint innlegg! Mange nyttige innspill som jeg skal ta med meg videre i arbeidet. Min støp har ikke ekspandert noe, men holder formen meget fint. Jeg har målt meg rundt på gulvet, og høyden varierer stort sett med en millimeter her og der. Det vil ikke merkes når trinnlydplatene blir lagt over. Men, jeg merker at støpen er skjør og ikke tåler tunge gjenstander rett på slik den ligger nå. Det er en nyttig erfaring å få.

Apropos arbeidet, ja... Mangelen på fremdrift i leiligheten er stor, da jeg har fått mye å gjøre på jobb. Overskuddet til å planlegge videre har derfor manglet. Men i dag skal jeg få på plass mye av det som ligger bak selve jobbingen i leiligheten, slik at prosjektet kommer tilbake på rett spor!

Mye av utfordringen ligger i at jeg skal både bytte og sette inn nye takvinduer i leiligheten. Denne prosessen tar tid, lang tid... Bygården ligger i et verneområde, og er i tillegg på byantikvarens gule liste. Det betyr at alle fasadeendringer må godkjennes av byantikvaren. Jeg sendte inn en skriftlig søknad dit i starten av mai, men det er jo en del ukers behandlingstid. Og byråkratiet stopper jo ikke der!

Når uttalelsen fra byantikvaren foreligger må jeg så lage en søknad for arbeidene og sende til plan- og bygningsetaten i Oslo, som igjen skal ha sine uker med behandlingstid. Når, og ikke hvis Wink endringene blir godkjent, kan arbeidene gå i gang. Og som jeg har merket nå, støpen jeg har valgt tåler ikke harde gjenstander på seg. Jeg kan derfor ikke sette opp stillasene som trengs inne i leiligheten på støpen. Det betyr at jeg må vente med å støpe alle steder det skal settes inn og skiftes vinduer. Og ettersom jeg ønsker å få inn vinduer i stort sett alle tak så er det ikke så mange steder jeg kan støpe..

Det jeg kan få ferdig er de to badene, så nå ligger alt fokus på å få planlagt de skikkelig. Men også her møter jeg på uforventet motstand. Rørleggeren skulle først komme innom på tirsdag, men rakk det ikke. Vi gjorde ny avtale på onsdag. Men, heller ikke da rakk han å komme innom. Dermed fikk jeg ikke de avklaringene jeg trengte før arbeidene jeg hadde planlagt nå i langhelgen, slik at jeg ikke får gjort det jeg hadde håpet.

Alt går litt på krabbegir om dagen med andre ord. Men jeg er ikke skremt av arbeidsmengden som gjenstår, og skal utnytte stillstanden til å få på plass alle byggevarer og løsninger som jeg ønsker slik at jeg slipper å vente på materialer senere i prosjektet. Plasseringen av elektriske punkter er tegnet, type stikkontakter og veggbokser er på plass, og detaljene rundt avslutningen av gipsplatene mot lister og tak/vegg er bestemt.

Fliser er bestilt, lamper er valgt, slik til dusjene er innkjøpt, og jeg skal bruke dagen på å få ferdig kjøkken til utleiedelen samt sende bestillingen på koketoppene med innebygget ventilator som jeg har valgt.

Arkitektene har levert gode løsninger og fine arbeidstegninger, så jeg er meget begeistret for hvordan leiligheten skal bli! Skulle selvfølgelig ønsket at alt var ferdig i morgen, men til jul bør være realistisk ihvertfall.

Ingen bilder denne gangen, men en liten oppdatering ble det nå ihvertfall. Ser frem til å dele løsninger og valg med dere etterhvert som arbeidet skrider fremover igjen!
Signatur

   #112
 376     Strömstad     0
Hvordan går det med prosjektet, lenge siden vi fikk en oppdatering nå
Signatur
   #114
 60     Rogaland     0
Spennende prosjekt. Det å bruke gummiklosser under bunnsvillene synes jeg virker å være fornuftig i forhold til å redusere støy ned i gulvet, men vil ikke denne effekten nær forsvinne når du velger å støpe bunnsvillene ned i gulvet?
Signatur
   #115
 191     0
Regner med at dette går på flanketransmisjon. Hvis man ikke bruker gummiklosser kan virkningen til det flytende gulvet bli ødelagt, fordi lyden går ned gjennom svillen og til undergulvet. Bruk av gummiklosser skaper et fleksibelt mellomrom som kan ta opp vibrasjoner (som lyd er), samt at støpen rundt svillen ser ut som også er ganske "myk" med hulrom i. Det er vel en grunn for at den er så lydisolerende som markedsført. 

Dersom det hadde vært tradisjonell støp hadde nok effekten i stor grad forsvunnet.
   #116
 485     0
Problemet med disse gamle bygårdene er jo manglende stivhet i kontruksjonen. Bare det å flyteavrette et godt sjikt på et gammelt bjelkelag stiver av å fjerner ganske mye lyd gjennomgang.

Isolert bjelkelag (gjerne beboer under som må være ansvarling for om du ikke må legge nytt undergulv), skrudd over undergulv (tillegg limt om du legger nytt) flyteavretting 15mm og trinnlydsplater av et slag virker for meg som en safe og allright løsning.

Driver jeg stortsett med eneboliger. Folk blir ganske overrasket, da hovedgrunnen til bruk av avrettingsmasser som regel er pga ugjavne gulv, hvor mye det hjelper på lyd. Har også blitt fortalt av de som tar større flater for meg at det har positiv effekt mot radon hvis man flyteavretter feks en kjeller.

Tipper TS fortsatt venter på svar fra kommunen ang takvinduene Tongue


Signatur
71
  (trådstarter)
   #117
 121     0
Hei!

Beklager at det er lenge siden sist oppdatering. Som Two_82 korrekt antyder, så har sommeren gått med til å vente på diverse svar og tillatelser.

I tillegg ble jeg forfremmet på jobb i juni, og har ikke hatt tid til å jobbe i leiligheten omtrent på mange, mange uker.

Status nå er at jeg endelig, etter maaange ukers venting, har fått tillatelse fra styret til å koble dusjen i utleiedelen til et avløpsrør på loftet som er inne i boden til en annen seksjonseier. Mens jeg har ventet har rørleggeren min trukket seg fra prosjektet etter å ha blitt lurt for hundretusenvis av kroner av en partner, og fått alle sine kontoer hos grossister stengt blant annet. Han er lei av å drive selv, og legger ned firmaet. Det er et stort tilbakeskritt for meg, for å si det mildt.

Jeg skulle ønske at jeg kunne melde tilbake at søknaden til takvinduene hadde blitt oversendt pla og bygg, men den står fortsatt fast hos styret i sameiet. Jeg håper på avklaring der også snart. Arkitekten min har vært nøysom og flink, og lagt alle de nye takvinduene jeg ønsker å få montert til et oppløft som ble bygget i 1983 ca. Dermed er det ikke en del av det vernede i blokken, og sånn sett er det altså ikke snakk om å gjøre inngrep i noe bevaringsverdig overhodet. I tillegg vender jo dette taket inn mot bakgård og opp mot skyene, så det er virkelig ingen andre enn fugler og fly som blir berørt av disse vinduene.

Alt arbeid av større art står stille i leiligheten også fordi styret har brukt langt tid på å bestemme seg for om vi skal bytte hele taket på blokken samtidig med at takvinduene som lekker i alle loftsleilighetene byttes, eller om vi skal vente i enda noen år. Styret har fortsatt ikke konkludert, og regnet fosser fortsatt inn hos meg.

Jeg har brukt det jeg har hatt av tid i leiligheten til å få på på plass strøm og vannrør til utleiedelen. Har montert gipsplater på vegger og en del tak, og fått sparklet klart til grunning.

Har mye jeg har lyst til å vise dere nå som alle de detaljene jeg har planlagt snart skal settes ut i live! Men, dessverre for meg, så må jeg ut på jobbreise snart, og blir borte til oktober... Målet er fortsatt å flytte inn før jul, og jeg har fortsatt god tro på at jeg skal klare det. Så fort gulvet er støpt merker jeg at det går unna med resten av det som skal gjøres.

Bildet er fra soverommet i utleiedelen. Jeg har brukt 15mm Fermacell mot gangen som er på andre siden av den veggen, og vanlig gips mot stuen som er til høyre i bildet. I hjørnet har jeg brukt Trim-Tex Magic Corner for å sikre at det ikke blir sprekker når bygården beveger seg i fremtiden, og mot de innfelte listene har jeg Trim-tex reveal bead som vil skape en liten åpning mellom der veggen slutter og der listen begynner. Listene skal monteres i flukt med gipsplatene.

Har dekket til gulvene med papir nå, så jeg kan sparkle og søle uten å bekymre meg for å måtte fikse alt for mye på støpen.

Til slutt, hvis noen kjenner en rørlegger som kan montere tre Purus line twist-sluk i løpet av kommende uke så gulvleggeren min kan få begynt på sin del av jobben, så er det bare å ta kontakt Wink

Rehabilitering av loftsleilighet i Oslo -  - 71
Signatur

   #118
 60     Rogaland     0
Spennende tråd. Du lever virkelig opp til signaturen din Smile Disse Trim Tex produktene har jeg aldri hørt om, men verdt en ekstra kikk.
Signatur
   #119
 63     0

Herlig prosjekt. Jeg er ny på forumet og skal på ingen måte våge meg ut på ett slikt prosjekt med det første. Men! Bra jobba! Du har kontroll på det meste ser det ut som Smile
Håper på flere oppdateringer.