#11
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Har du ikke egen lufttilførsel? Hvor kommer luften fra? ventiler i vinduene? Slike ovner kan være svært følsom for lufttrykk. Hvis vifte på bad eller kjøkken lager undertrykk i huset, merkes det godt.

Det beste er å ha eget rør for å mate ovnen med luft. Videre så må du fyre godt første halvtimen for å få raskt opp temperatøren i ovn og pipe.

  (trådstarter)
   #12
 570     Askøy-Hordaland     0
Har ikke egen luft tilførsel, har hatt et vindu åpent under fyring. Har mulighet til å legge opp et rør.
   #13
 797     østfold     0
har du prøvd å fyre opp med masse små pinner som jeg spurte om før her, med døra oppe, for da vil det garantert brenne, å du får varma opp pipa.
  (trådstarter)
   #14
 570     Askøy-Hordaland     0
Som jeg svarte litt lengre oppe bruker jeg ca 1,5 kg opptennigsved og har døren på gløtt under opptennings og oppvarmings perioden.
   #15
 797     østfold     0
Jeg har selv gammel teglsteinspipe, aner ikke alder, men huset er fra tidlig 1800. Jeg har ingen problemer med rent brennende ovn, men må lage ett bål av meget tynne pinner på første fyring, med hjelp av en fyrings brikke eller to. Og veden må være god å tørr, her ligger den på mellom 14-18% Smile
   #16
 3,210     Vestlandet     0
Ville prøvd direkte lufttilførsel i rør hvis du ikke får det til med korrekt opptenningsmåte. Ser at den ovnen har stuss for tilkobling av rør. (men da kan du ikke ha den skuffen som er ekstrautstyr tror jeg).
HSt
   #17
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Hvis oppfyring med sprekk på verandadør ikke bedrer forholdene, vil da direkte tilførselsrør hjelpe ? Tenkte bare at denne testen er enkel og billig. (Direkte tilførsel vil jo dempe trekk fra ventiler i rommet senere så det kan være en god løsning selv om ovnen ikke blir enklere å tenne opp).

   #18
 3,210     Vestlandet     0
Nei, det har du rett i. Man må bare passe på at man har verandadøra åpen lenge nok, til pipa evt har blitt varm.

   #19
 620     Hordaland     0
Hvis den f3'en ikke var rentbrennende så vil røykgasstemperaturen være høyere på den enn den nye, og da blir trekken dårligere på den nye.


Min erfaring tilsier at det er omvendt, altså høyere røykgasstemperatur på rentbrennende ovn.
   #20
 836     Østfold     0
Etter å ha vokst opp med å fyre med ved.. begynte jeg jammen å lure når jeg slet med å fyre opp med en ny ovn (Aduro 9 Air). Hjalp ikke at jeg fikk beskjed av en peismontør om å ikke bruke papir. Fikk noen opptenningsbriketter som skulle holde.

Etter noen røykfylte kvelder gikk jeg tilbake til hvordan jeg har vokst opp med å gjøre det:

Først papir, så opptenningsved, ovnsdøren på gløtt, ett vindu oppe et minutt eller to. Begynte også med. Legge inn endel ved samtidig. Dette for å slippe å åpne døren første timen. Det blir det røyk i rommet av.
Signatur