#111
 5 337     Tromsø     0

Hva er det liksom disse strømstansene langt ute i pereferien skal skal argumentere for?


Poenget er nok at bor man langt ute i periferien, så bør man ha pipe. Bor man derimot i Oslo trenger man det ikke, for der kan man bare stikke ned på 7-11 å kjøpe litt strøm  dersom overføringslinja over fjellet mellom Aurland i Sogn og Hol i Hallingdal blåser ned.  ;)

Kraftverket i Aurland og tilhørende linjer ble bygd av Oslo Lysverker på 70-talletfor å skaffe Oslo kraft, også sentrale strøk er avhengig av "periferien" for å skaffe seg kraft. Takket være et godt utbygd nett i sentrale strøk er man mindre sårbar og kan få kraft fra andre steder via alternative linjer, men om det er for lite kraft i systemet totalt sett kan det allikevel bli utkoblinger eller brudd.
Signatur

   #112
 3 215     0
De som har argumentert imot nødvendigheten av piper har vel ganske konsekvent sagt at det ikke er nonen nødvendighet i større byer, lofoten er ikke noen større by. Som du sier, større byer har mye mere redundans og det hører til sjeldenhetene med lange strømbrudd.

Hadde forøvrig ingen oppvarming i natt i en langt-i fra TEK10-verdig bygning, -15, temperaturen sank til 13 grader, hvor lang tid tar det før det begynner å bli mindre enn 4 grader? Et døgn ihvertfall ville jeg tro?
   #114
 2 259     0
Jeg har lagt ut om mine meninger rundt piper tidligere, så det sier jeg ikke noe om her, men som en kommentar til statistikken over:
De fleste lengre brudd av strømforsyningen er forårsaket av ekstremvær. Meg bekjent er det sjelden 20 minusgrader ute og ekstremvær samtidig? Dvs, når ekstremværet inntreffer er det gjerne -5 grader ute av nevnte værforhold? Da øker vel tiden man klarer seg uten strøm betraktelig, forutsatt riktig brukt vindsperre.
Jeg prater nå om størsteparten av ekstremværet, selvsagt finnes det unntak, men mitt inntrykk er at virkelig ekstremvær ikke inntreffer når det er 20 minus ute.
   #115
 20 767     Akershus     0

Hva er det liksom disse strømstansene langt ute i pereferien skal skal argumentere for?


Har nevnt det før: Romerike var nær ved å få strømrasjonering ( syklisk utkobling i timer)  en hel vinter etter trafohavari. Ny trafo ville ta 2 år! Ingen reserve.

Ikke så veldig langt fra sentrale strøk som Slottsplassen der der.
Signatur
   #116
 317     0
Personlig ville jeg aldri i verden ha droppet pipe og en god ovn i noe som helst hus. Ikke bare kan en ovn være et pent møbel i seg selv, varmen er også langt lunere og bedre enn man får med strøm (personlig oppfatning). Det viktigste med ovn er dog at man er uavhengig, skulle strømmen av diverse årsaker (f.eks ektremvær) bli borte over lengre tid slipper man ialfall å fryse. Mat kan man også tilberde på en god ovn. Elektrisk lys klarer man seg uten en god stund dersom man må.

   #117
 5 189     Østlandet     0
Kan bli huskaldt hvis man kun baserer seg på strøm gitt:

http://www.dagbladet.no/2013/05/14/nyheter/streik/politikk/arbeidsliv/nho/27169185/
Signatur

   #119
 5 189     Østlandet     0
Signatur
   #120
 791     østfold     0
Må jo nesten ha en egen bensinstasjon om de skal gå på full fres en ukes tid Smile