1 832    59    20  

Drypp fra vvb

 9     1
Det drypper fra det hvite plasthjulet på toppen av berederen(til venstre i bildet), det er en 6-kant-ring lukke til høyre for plasten som jeg har strammet, men det hjalp ikke, er det mer å gjøre? Må den byttes?
Drypp fra vvb - IMG_3394.JPG - eivber

HSt
   #1
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Har dere vannmåler eller reduksjonventil ? Har dere ikke ekspansjonsbeholder stresser dere ventilene og vannsystem i huset med 9bar trykk etter hver dusj. Ser ut som å glemme ekspansjonsbeholder er blitt en standard mange steder.
   #2
 1 702     0
Hei.
Send samme bilde til Oso. Hvis berederen ikke er alt for gammel, pleier de å sende ny blandeventil gratis.
  (trådstarter)
   #3
 9     0
Har dere vannmåler eller reduksjonventil ? Har dere ikke ekspansjonsbeholder stresser dere ventilene og vannsystem i huset med 9bar trykk etter hver dusj. Ser ut som å glemme ekspansjonsbeholder er blitt en standard mange steder.

Du er lite hjelpsom.
   #4
 24 040     Akershus     0
HSt forsøker å peke på mulige årsaker til at en kran begynner å dryppe. Hva er problemet?
Signatur
HSt
   #5
 35 475     Lillestrøm kommune     0
Kjell er inne på min tanke. På jobb hadde vi en lekkasje i noe utstyr ved 6Bar trykk på 5.5 som max kommer det ikke en dråpe det sto med 5.5Bar i flere år etterpå. Du kan få lekkasjer også andre steder det å sykle trykk hele tiden til høye trykk er slik en tester utstyr for levetid. over 5 Bar trykk er ikke nødvendig i et hus.
   #6
 1 702     0
Til dere to over :
Jeg har tilgang til et manometer som er koblet til 24 beredere. Dere er velkommen til å se på dette manometeret minutt for minutt, slik at dere kan bevise dere teorier. Det er montert vannmåler og tilbakeslagsventil og berederne står i bebodde leiligheter. Jeg stiller med kaffe og to klappstoler.
   #7
 24 040     Akershus     1
Du har en lekkasje i systemet Mestertomas. Har du sjekket alle toaletter, at ingen står og renner? Hvis dette er et system med én felles vannmåler med tilbakeslagsventil, så er det minst 24 toaletter, 24 kjøkkenarmaturer*2 kraner, 24 håndvasker*2 kraner ++. Du har sjekket at ingen av disse kranfunksjonenene lekker?

Teorien er vel fra omtrent ungdomsskolen og den holder.

Om vi holder oss til én 200 l dunk, dusjer den "tom", stenger innløpet med en tilbakeslagsventil, utløpet med tette kraner: vannet i tanken utvider seg til ca 206liter når det varmes opp fra 7-70 grader. Hvor blir det av de ekstra 6 literne?

Jeg er stor kaffedrikker, blir dyrt dette.Smile
Signatur

   #8
 7 685     Bærum     1
Jeg hadde konstant lekkasje fra trykkventilen på berederen før jeg monterte ekspansjonskar. Dette er elementær fysikk.
  (trådstarter)
   #9
 9     0
For øyeblikket er det ikke strøm på berederen, så vannet er kaldt.
   #10
 1 702     0
Ingen lekkasjer, men folk bruker vann hele tiden. Derfor er det ingen grunn til å installere tank her.
Torango : Du har sikkert en større bereder i en enebolig, da er situasjonen helt annet. Regner med at TS bor i leilighet med benkebereder slik som mitt tilfelle. Bare å ta turen Kjell. Det står ikke på kaffe pengene. Bereder ventiler som får stått en stund kan begynne å lekke ved at de blir skrudd på. Dette er en kjent sak, og det har ingen ting med trykket å gjøre men at de er dårlig konstruert.