#21
 19 926     Akershus     0
Her, i eneboligstrøk, kom Telenor med fiber. Fikk hjulpet endel av naboene:

Få fiberen inn i en bod hvor det «aldri  blir snakk om ombygging. Gjerne noenlunde midt på huset og helst med en bodhylle. Få opp en strømkontakt og alt rælet kan sues på øverste hylle. De fleste glorde det slik og har tilstrekkelig trådløst direkte fra kjelleren.

En nådde jeg ikke, han fikk alt sammen stripset sammen oppunder taket i spisestua!


Her kunne en kanskje bydde endel inn i kabelkanal. Et alternativ kan være et garderobeskap over som dekker alt sammen. Skapet modifiseres ved at sideveggene smalnes inn slik at skapdøra kommer 2cm foran sikringsskapdøra. Strøm kan hentes fra sikringsskap.

Her når en bygger nytt, burde trolig fiber vært ført til bod. Videre med kabelføring til typisk arbeisdplass, printer, tv og sentralt trådløst aksesspunkt. 
Signatur

   #22
 5 505     0
Utrolig at modemet er tenkt plassert ved sikringsskap, men så må strøm hentes fra et annet sted. Er det ikke (eller burde det ikke være) standard å (kunne) ha strømuttak inne i hovedskapet?
   #23
 19 926     Akershus     0
Vet ikke om det er vanlig, men her er stikkontakt som går inn i sikringsrekka på din-skinne.
En må sjekke om døra kan lukkes med ev strømforsyning innsatt.
Er vel mest tenkt som kontakt for verktøy/lys under arbeide i skapet.

https://www.elektroimportoren.no/msc-se-enkelt-stikk-modul/1547610/Product.html
Signatur
   #25
 19 926     Akershus     0
Nødløsning her kan være:

- Monter 230V stikkontakt inne i kanalen, ev i sikringsskapet.
- monter RJ45 som skjøtekontakt inne i kanalen
- flytt lite filter(?) inn i kanalen.
- snu modem/ruter? Opp ned slik at kontaktene peker inn i kanalen.
- bytt til helt lokk på kanalen.
Signatur
   #26
 228     Rogaland     0
Er enig i at dette er et nivå som man ikke forventer i et nytt hus i dag. Det er rett og slett skammelig av utbygger å presentere slike løsninger for en kjøper. Er det noen beskrivelse av sikringsskapet og hva som skal plasseres der? Hvis det er utbygger som har hatt ansvaret for å føre inn alt utstyret som vises på bildet, ville jeg ikke ha akseptert dette. Jeg ville ha krevd at skapet ble byttet ut med et større skap.
Signatur
   #27
 19 926     Akershus     0
Eller maken skap sidestilt eller under?
Signatur

  (trådstarter)
   #28
 18     0
Oi, her var det flere svar jeg ikke har fått med meg! Takker for tilbakemeldinger Smile

Problemet med sikringsskapet og fiberen i gangen har jeg foreløpig løst ved å bygge inn hele greiene i et skap. Resultatet ble akseptabelt, men det gjør meg ikke mindre forbanna på det elendige sluttproduktet utbygger faktisk har levert oss ..

Det som er litt interessant er at jeg i leveransebeskrivelsen under punktet for el-installasjon fant følgende setning; "sikringsskap i boligen vil bli installert i bod .. " - noe som åpenbart ikke er levert. Dette må vel kunne sies å være et brudd i kontrakten? Litt usikker på hva jeg orker å gjøre videre med dette.

Når det gjelder kobberrørene og vannmåler på badet fikk jeg ganske nylig epost fra utbygger om at de har forhørt seg med en takstmann som mente installasjonen var helt normal, og overhode ikke hadde noe verdiforringelse på bad eller bolig. Her står vi dermed fortsatt langt fra hverandre..

Hadde du godtatt denne installasjonen på ditt hovedbad? (*BILDER*) - IMG_2458.JPG - Krampojkarna
Hadde du godtatt denne installasjonen på ditt hovedbad? (*BILDER*) - IMG_2460.JPG - Krampojkarna
   #29
 86     0
Jeg hadde laget til en kanalstikk i den kanalen under sikringsskapet. Evt trekt ned en påvegg stikk i direkte forbindelse med kanalen om det ikke blir plass til støpsel.
   #30
 2 656     I huset mitt     0
20 min jobb fra en elektrikker så er stikk montert inne i skapet ja og det ser mye penere ut, pluss sikrere strømforsyning til modemet.