#21
 25,341     Akershus     0
"Trykking" = "sprekking".

Gammel måte var å hive nedi en solid mengde dynamitt. Nyere metode å fylle hulle med vann, deretter plugge på toppen og sette på trykk.
Signatur

   #23
 38,233     Lillestrøm kommune     0
Jeg kan bekrefte at plassering av borehull er viktig. Spesialister som så plassering av borehull på vårt hyttefelt rev seg i håret av plasseringen, alt for stor risiko for overflatevann var konklusjonen og den verst plasserte er den med E-coli. Kommunen krever avløp men lar hytteeierne velge om de kobler seg på komnunalt vann eller ikke. Kommunens nett er ved sjøkanten mens hytteeierne drifter ledningsnettet ned til dette.
  (trådstarter)
   #24
 257     0
Plukker denne opp igjen. Vi legger innlagt vann litt fra oss mtp. årlige utgifter samt den store påkostningen.

Vi vurderer nå imidlertid borehull på grunn av gode innspill her. Hvis vi skal legge det gjennom husveggen krever kommunen avløp. Det koster 3000+mva årlig i kommunale avgifter + økt eiendomskatt. Er det tilknytningsavgift for avløp? Hvis ikke er jo dette noe vi kan vurdere.

Vi tenker imidlertid å ikke ha vann gjennom veggen, men heller få en spring par meter unna hytteveggen. Så isolerer vi et rom i kjelleren med en svak varmekilde i. Her setter vi 6-7 tønner på 200L. Så kobler vi på en pumpe og legger isolerte rør med varmekabler fra denne og opp i hytten.

Når tønnene blir tomme kan vi fylle på med slange, men da regnes det vel som innlagt vann.

Jeg sa feil tidligere - vi har ikke septikktank, men vi har dreneringssystem ned i myren utenfor.

Spørsmål:
Blir det da problematisk å hente vann i nærheten av hytten når avløpet også slippes ut i nærheten?
Kan det utvikles alger el. dersom man lar tankene stå for lenge med vann? Må vi evt. inn med noe filtersystem/UV?
Hvis det ikke er tilknytningsavgift for avløp, er avløpsrør noe en selv kan legge (evt. grave grøft for)?
   #25
 38,233     Lillestrøm kommune     0
Som det fremgår av tråden, hvis vann er god filtrert/renset så er ikke algevekst o.l så stort problem men en kan ikke garantere at det ikke blir oppblomstring av bakterier e.l. Når vi hadde cisterner ble en fylt fra overløpet til den andre, dette var nok til at denne fikk mye mindre belegg.

Men problemet er at vannet må bæres inn og ikke sikkert du får beholde røret ut. I hyttefeltet må dere gå sammen, dere kan ikke en og en ordne avløp alene. Vi fikk en avtale med rørlegger om å legge rør selv, betalte da en god sum for deler av fellesanlegg. Dere må legge PEM rør/slanger for vann samtidig, hos oss har alle røret men ca halvparten har ikke tatt det i bruk. Litt enklere her siden det er sommerhytte og avstengt vann vinterstid, rør er derfor ikke lagt frostfritt (mye fjell )
   #26
 1,355     0
Vann må bæres inn om det ikke skal være innlagt ja, og ofte er det krav om maks 25L eller 40L tank inne.
Vi løste det med nedgravde 2x3m2 tette tanker for både gråvann og svartvann, disse tømmes en gang i året (krav fra kommunen). Da fikk vi utslippstillatelse, og dermed tillatelse til å legge inn vann. Bruker Jets Vacuumtoalett og så har vi en 140L buffertank inne med trykkpumpe på som fylles opp av brønnpumpa når den nærmer seg tom. Dermed innlagt vann i hele hytta. Må ha buffertank pga. ikke innlagt strøm, så null sjanse for varmekabel.

6 kubikk ser ut til å være mer enn nok for vårt forbruk. Et typisk dagsforbruk pr. person her (toalett, dusj, matlaging, oppvask) ligger på ca. 25 liter så da holder kapasiteten til 240 gjestedøgn.
   #27
 38,233     Lillestrøm kommune     0
Bare vær obs på at tette tanker ofte ikke godkjennes, kommunene har for stor erfaring med hva en innlagt lekkasje i slike tanker gjør.

   #28
 25,341     Akershus     0
Enkelte definerer "(trykk)vann i rør inne er å anse som innlagt vann", altså ikke tillatt uten utslippstillatelse.

Siden du tenker på utleie, vil jeg vurdert innlagt vann fra kommunen. Takvann etc blir fort noe møl.

Forsiktig med å bruke mye penger, du kan fort få pålegg om tilkobling når kommunen har vann i området.

Signatur