#701
 3     0
Hei! Ny bruker på forumet her, som har fått skjeggkre i en leilighet fra 2018.

Så denne på nett:
https://uspestsupply.com/advion-roach-bait-killer-2020-date-always-fresh/?sku=1A&gclid=CjwKCAiAq8f-BRBtEiwAGr3DgQ88IlW0HOsjTOJPCNm-rR82XOFK69bWGHGSZctM1SZNoeiupWuyfBoCbjAQAvD_BwE

Er dette noe man får importert? Og i så fall er det trygt å bruke i en matbod på gulvet? Maten står i hyller, og vi har prøvd med limfeller noen måneder, men de dukker av og til opp likevel.

Eventuelt så kunne jeg kjøpt av noen andre her på forumet dersom prisen ikke er helt vill. Takk for hjelpen

   #702
 39     0
Virker ikke å være mye aktivitet her om dagen, men tenkte allikevel å gi en oppdatering, og med det kanskje hjelpe de av dere som har skjeggkre i hus og som bekymrer seg for dette.

Nå er det snart ett år siden vi hadde besøk av en skadedyrbekjemper som behandlet vår halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med Advion gel. Den andre halvparten ble behandlet noen uker senere, da med to behandlinger (i motsetning til vår ene). Med unntak av noen døende kre den første uken etter behandlingen,har verken vi eller våre naboeer observert ett eneste levende kre siden. Det er jo et anekdotisk bevis på at disse sakene fungerer svært bra. Om vi er kvitt 100% eller 99% av kreene er vanskelig å si. Jeg ser ingen når jeg skrur på lyset om morgenen, og om det da gjemmer seg et par i veggen får så være. Jeg har noen limfeller igjen, men man blir lei av å stadig sjekke disse. Disse krypene reproduserer svært sakte uansett, så skulle det dukke opp en større bestand om noen år blir det eventuelt ny behandling.

Og til dere som lurer på om dere skal teipe opp hele huset, tette alle lister, eller kjøpe 50-pakninger med limfeller... Limfeller og teip fungerer kanskje til å holde bestanden stabil, men er nok mest nyttig dersom man ønsker å (1) påvise skjeggkre, (2) få en indikasjon på bestandens størrelse, og (3) få indikasjoner på hvor og i hvilke rom de befinner seg. Ring heller skadedyrfirma (kanskje er det dekket i husforsikringen din? Koster uansett ikke mange tusenlappene) og la dem gjøre jobben.
   #704
 39     0
Tjommi

Men hva med bekjemping i leilighet osv?


Det er noen innlegg om bekjempelse i leiligheter litt tilbake i denne tråden. Uten at jeg vil tro at sjansen for suksess øker betraktelig dersom bekjempelsen koordineres i sameiet/borettslaget, slik at alle leiligheter i bygget (inklusive de uten observasjoner av skjeggkre) kan behandles samtidig (slik jeg har forstått det vil skjeggkre enkelt kunne bevege seg fra leilighet til leilighet).

Det vil jo kreve litt - bl.a. bør alle leilighetene støvsuges grundig og vaskes langs listverk/overgang gulv/vegg, under skap osv, før behandling. I tillegg bør limfeller osv fjernes inntil videre. Advion gel stivner raskt og sitter godt fast, men det er lurt å være forsiktig med rengjøring der disse gelklumpene sitter fast de første månedene. Undersøkelse hos FHI (?) har vist at disse stivnede klumpene fortsatt er giftige for skjeggkre etter minst seks måneder (kanskje disse dataene har blitt oppdatert siden tidligere i år?), og jeg kan fortsatt se noen klumper langs listene her hos oss.

Etter et halvt års tid kan man bestille limfeller til alle leilighetene for å undersøke om problemet er helt løst. Om det fortsatt finnes noen kre, kan man kanskje vurdere en ny behandling. Uansett vil bestanden være satt mange år (!) tilbake Smile


   #708
 39     0
Gjorde dere alt dette før behandling?


Bor i halvpart av en tomannsbolig. Jeg kan ikke svare for naboen min, selv om jeg foreslo at de også vasket før behandling). For vår del var det ikke mye mer jobb enn vanlig rengjøring, bare gå ekstra over lister med støvsuger og en litt fuktet klut. Husker jeg rett, ble vi anbefalt generelt godt renhold, også etter behandling med Advion, for å gjøre forholdene for kreene dårligere.
   #709
 106     0
Ja, det er nok lurt. Vi har bare sølvkre da, men ingen i sameiet er plaget bok til å ta tak tror jeg Eller - en av dem er forsåvidt villig, men... Vi behandler selv og så ser vi hvordan det blir til vår og sommeren (som er da vi ser dem hovedsaklig). Vi kan vel ikke forvente at de er helt borte, men nå har vi ikke sett noe siden august. Vi har behandlet siden i august i fjor da. Det er både lettvindt og relativt ufarlig med Advion, virker det til.