#141
 5     0
Takk for tips og svar. Vi satt ut 15 limfeller på fredag og skal tilbake mandag for å sjekke om det er noe i fellene. Siden huset er mørkt og tomt vil jeg tro at i hvertfall noen kre er ute på vandring i løpet av helga om det er noen der.

Utfordringen er vel at de faktisk kan ha kommet med flytteeskene for et par uker siden og sånn sett kan være et meget beskjedent antall akkurat nå. Hvor fort blir de egentlig flere?

   #142
 1,411     Hordaland     1
Hei Macaroni
Man sier at skjeggkre bruker cirka 3 år på å bli kjønnsmoden. Videre så legger 1 stk kjønnsmoden skjeggkre cirka 50 egg i året. De lever typisk 3 år etter de har blitt kjønnsmoden, så da kan vi regne med at de legger cirka 150 egg i løpet av sitt livsløp. Eggene tar cirka to måneder å klekke ved vanlig romtemperatur.

Så hvis du har fått noen individer inn i hus med flytteeskene dine, og de alt er kjønnsmoden så kan de være i "full sving" alt. Så etter et par måneder vil du potensielt ha dine første nymfer i hus som etter tre år vil starte sin egen produksjon. Det er da du virkelig vil merke problemene.
Signatur
   #143
 5     0
Fra fredag til i dag var det bare fangst i en av fellene, to bittesmå kre. I tillegg fant vi en større som hadde gått seg fast i en kjøkkenskuff som vi dessverre knuste da vi forsøkte å fange han. De små blir sendt inn til artsbestemmelse i morgen, så håper jeg på skadedyrsfirma fort som fy egentlig. Jeg ønsker meg gift, bøttevis med gift.
Ikke kjekt å kjøpe ny bolig og glede seg til å flytte, for så å nå egentlig bare kvie seg.
   #144
 30     1
Hei alle,

Ser det er en del frustrerte personer her inne, noe jeg skjønner godt. Mye gode tips her inne, og mange som har funnet billige produkter andre steder enn hos skadedyrfirmaene. Så også tidligere her at en huseier sa at han hadde hatt dårlig effekt av forgiftet åte (Advion cockroach/eller Ant gel), men både forskning og egne erfaringer tilsier at dette er effektivt. Noen har også rapportert om god effekt av gift (permetrin), men det er lite trolig at man blir kvitt problemet med det. Forskerne i dag er samstemte om at en integrert skadedyrbekjempelse er å foretrekke. Dette innebærer å gjøre flere tiltak samtidig. Har veldig gode erfaringer med dette selv, og i figuren under kan dere se utviklingen i fangst over tid hos meg. Har ikke fanget noen individer på to måneder, selv om fangstinnsatsen fortsatt er stor. Har ikke sett et kjønnsmodent individ på over fire måneder. Jeg legger ut ny åte i snitt ca hver 10 dag. I tillegg bruker jeg limrull rundt kjerneområdene. For å finne kjerneområdene kreves det at man gjør en god kartlegging med feller, limrull og observasjoner. For meg har en god kartlegging vært nøkkelen til gode resultater. Annen bekjempelse har vært å senke luftfuktigheten på bad/vaskerom, støvsuge jevnlig (ikke panisk) og gjøre deler av huset mindre egnet for skjeggkre. Dette innebærer at soverom/kontor/gjesterom/boder er relativt kjølige når de ikke brukes (vinterstid). I de rommene hvor aktiviteten er størst, bør temperaturforholdene være gode for skjeggkre for å maksimere fangsten. Det er også viktig at man er tålmodige, da inkubasjonstiden til eggene er relativt lang, og det kan dukke opp små nyklekkede nymfer flere måneder etter at man tror det nærmere seg suksess.

En siste ting, som jeg har nevnt noen ganger her inne: Dere som bor i leiligheter/rekkehus må ta kontakt med styret/naboer for å gjennomføre en samlet bekjempelse. Trolig bør også profesjonelle aktører på banen for å koordinere dette.


Skjeggkre, tips og tiltak for å redusere antall -  - hifinyter
   #145
 1,411     Hordaland     0
Fra fredag til i dag var det bare fangst i en av fellene, to bittesmå kre. I tillegg fant vi en større som hadde gått seg fast i en kjøkkenskuff som vi dessverre knuste da vi forsøkte å fange han. De små blir sendt inn til artsbestemmelse i morgen, så håper jeg på skadedyrsfirma fort som fy egentlig. Jeg ønsker meg gift, bøttevis med gift.


Hei
Om du har et relativt greit bilde av et individ kan du legge det ut her, så kan jeg hjelpe deg ifht identifisering. Det er relativt kurant å skille skjeggkre fra sin fetter sølvkre feks.

Ikke kjekt å kjøpe ny bolig og glede seg til å flytte, for så å nå egentlig bare kvie seg.


Utrolig kjedelig å føle det slik. Trøsten må være at det er overkommelig å få kontroll på dette! Med litt målrettet innsats er det mange før deg som har minimert det til et "ikke-problem". Men det krever litt...
Signatur
   #147
 5     0
Forsikringsselskapet mente forøvrig at det kunne ta mange uker før noen skadedyrbekjemper kom. Det er jo helt uholdbart, da får de jo bare formere seg videre i mellomtiden. Jeg la ut omtrent femti meter teip av ymse slag i dag, men helt formålsløst med en meter her og der.

Jeg kontaktet derfor en skadedyrbekjemper selv, jeg er ikke villig til å vente, selv om det betyr at jeg kanskje må dekke kostnadene selv.


Takk for oppmuntring forresten, fredsjo! Vi har levd med dyrene på jobb en tid og det har aldri vært i nærheten av å frike meg ut på noen måte. Man tar noen forhåndsregler og i tillegg er skadedyrfirma inne og holder oversikt over bestanden og bekjemper ved behov. Å få de hjemme kjentes derimot ikke greit, men det går seg nok til.

   #148
 1,411     Hordaland     0
Jeg er egentlig ikke i tvil om at det er skjeggkre. Bilde her, fra badekaret i dag.Skjeggkre, tips og tiltak for å redusere antall -  - hifinyter


Ja det blir vel ikke tydeligere. Sølvkre ville hatt mye kortere haletråder.

Hold oss oppdatert på utviklingen! Lykke til Smile

Mvh
Fredrik
Skadedyr.net
Signatur
   #149
 1     0
Hei!

Jeg fant dessverre ut at vi har fått skjeggkre i boligen i begynnelsen av november. Har fulgt tips og råd fra denne tråden, samt koblet på skadedyrfirma. Jeg har et spørsmål ang åte. Jeg har handlet både Advion cochroach- og ant gel. Bør jeg bruke én av disse (i så fall hvilken?) eller begge i kombinasjon? Og: kan noen forklare hvordan og hvor jeg skal bruke denne gelèn? Langs lister? Bak ting? Jeg har små barn på 2 og 5 år. Er dette giftig for barna? Tusen takk for svar.

Samuel
   #150
 1,411     Hordaland     0
Hei!
Jeg har kun teoretisk kjennskap til Advion, men jeg vet at flere legger dette i limfeller uten å fjerne papiret. På denne måten har man kontroll på hvor man har det, og det er på en måte «pakket inn . Da skjermer man dyr og barn bedre.

Når effekten har gått ut river man av papiret i limfellene og du kan måle effekten av giften med limfeller som da fanger..

Både den beregnet på kakerlakker og maur skal fungere, men jeg har hørt den til kakerlakker bli oftest omtalt.

Lykke til Smile

Mvh
Fredrik
Skadedyr.net
Signatur