#201
 5     0
#Teipdama melder om at tapen ikke er noe problem å få vekk, verdt den lille tiden det tar. Anbefaler absolutt bruk av dobbeltsidig tape (jeg har brukt den på europris), tar mange med det altså.

Hadde 6 grader inne hele forrige helg og ser at noen prøver å komme ut fra vegg/list, men sitter fast i tapen. De prøver nok å gå inn i rommet når det blir veldig kaldt i veggen. Dette skal gjentas alle helger jeg ikke er hjemme fremover.
+ advion gel på dorullpapp i alle hulrom bak lister.

   #202
 54     0
og det er bare kreet selv som dør. Det tar altså ikke med mat for å fore andre kre.


Nei, det tar ikke med mat TIL andre kre slik som f.eks maur gjør. Men jeg har lest et sted at om kre spiser et dødt kre som har dødd av åte vil dø, men finner ikke hvor. Kanskje jeg har drømt Smile
Men fant dette på skadedyrbutikken sine sider:
"Jeg leser i media at man snart kan bli kvitt skjeggkre, stemmer dette?
Regner da med at du viser til følgende artikkel. Det stemmer at forskere i samarbeid med skadedyrbransjen har funnet ut aktive stoffer for å ta livet av skjeggkreene, men forsatt en del elementer som det må forskes videre på. Bruken av åten, hvor ofte det skal følges opp, om det er sekundær- og tertiær forgiftning og ikke minst om hvor lang tid det tar før bestanden av skjeggkre går ned til null, ellers om den forsvinner i det hele tatt. Det er forsatt en del forskning og feltundersøkelser som må til, men det er mange lysende resultater i forhold til åtebekjempelse"
   #203
 54     0
Hvis man leser på nettsider fra andre land fremkommer det gode erfaringer med åte.


   #204
 130     0
Jeg tror påstander som “problemet løst” er urealistisk. Ukritisk bruk av gift mot skjeggkre er betenkelig fordi det er så mange steder utøyet kan gjemme seg bort, vanskelig å få administrert giften der skjeggkreene er. Når utøyet kommer i kontakt med ikke dødelige doser gift er det betydelig risiko for resistensutvikling. Hold your horses….

   #205
 30     0
Hei alle,
tror man skal være forsiktige med å kritisere FHI for å ha sagt at "problemet er løst". Dette er en klassisk sak hvor media hauser opp et positivt funn. FHI har testet et åte med veldig gode resultater, og åte kan være et godt supplement til andre tiltak (limrull/feller +++). FHI har hele tiden hevdet at en integrert skadedyrbekjempelse er nødvendig. Men igjen, media blåser alltid opp sånne nyheter. Jeg har sett dødelighetskurvene på skjeggkre fra Advion, og de er oppløftende. Vet også at de har testet ut dette som eneste tiltak i ulike bygg med gode resultater, men igjen de har alltid sagt at flere tiltak er nødvendig. Personlig hører jeg mest på rådene til uavhengige forskere. Skadedyrfirmaene har sterke egeninteresser (økonomiske) i dette, og det er ikke overraskende at noen uttaler seg kritisk. Det er imidlertid endel skadedyrfirmaer, f.eks Anticimex, som bruker Advion og skryter av veldig gode resultater.

Så noen tidligere her sa at jeg hadde sagt at Advion gav en sekundæreffekt. Hvis jeg formulerte meg sånn, så vil jeg modifisere det til at det er det man håper på. Dette er ikke testet enda.



   #206
 2     0
Heisann,
kan bekrefte at Advion Cockroach fungerer utmerket. For en uke siden la jeg ut åte i et rom hvor skadedyrfirmaet kun fann noen få nymfer på limfellene (stod i ca 5 uker). I dag tok jeg en kikk under hylla hvor jeg plasserte åten. Fant minst 15 døde og døende skjeggkre, både nymfer og voksne. La nå ut åte med ca 30 cm mellomrom på gulvet langs alle vegger. Dette er en bod med sluk. I andre rom har vi kun sett noen få kre.
Skjeggkre, tips og tiltak for å redusere antall -  - hifinyter
   #207
 1,411     Hordaland     0
Det er helt ubestridt at forgiftet åte fungerer; men det gjør jo Permetrin gift og.. Har fått forklart at hvis man sprayer Permetrin et sted og et skjeggkre bare går over dette stedet 3 uker etter, vil det dø.. og da ser jeg ikke de helt store fordelene med å plassere ut åte med det kravet til vedlikehold dette har?

Og som man ser av posten over så virker det som at kreene dør relativt kjapt? I og med at de dør på stedet..?
Signatur

   #208
 12     2
Det er helt ubestridt at forgiftet åte fungerer; men det gjør jo Permetrin gift og.. Har fått forklart at hvis man sprayer Permetrin et sted og et skjeggkre bare går over dette stedet 3 uker etter, vil det dø.. og da ser jeg ikke de helt store fordelene med å plassere ut åte med det kravet til vedlikehold dette har?

Og som man ser av posten over så virker det som at kreene dør relativt kjapt? I og med at de dør på stedet..?

Den store fordelen med åte er absolutt at man minimerer bruken av gift i boliger. I tillegg til at man ved bruk av åte kan forvente sekundærforgiftning når skjeggkre spiser forgiftede kre.
I vårt rekkehus gikk jeg med på en runde med sprøyting, fordi vi hadde et så stort problem at vi trengte å slå ned bestanden kraftig. Men etter dette har skadedyrfirmaet brukt advion cockroach. Dette legges i sprekker og på steder hvor vi ikke trenger å bekymre oss for at barna kommer til. Kombinasjonen av sprøyting, forgiftet åte, limfeller, tørrere hus og lavere temperatur i deler av huset i noen måneder (pga oppussing) har gjort at det som var et stort skjeggkreproblem har blitt umerkelig. I begynnelsen kunne vi fange 150-200 skjeggkre i fellene på tre uker, mens ved siste opptelling var det to! Det har hatt en stor effekt på familiens livskvalitet. Vi forventer ikke lenger å se skjeggkre når vi slår på lyset om morgenen.
Når det gjelder FHI sitt forsøk med forgiftet åte, har jeg hørt rykter om at det dreide seg om et stort bygg, hvor de først satte ut limfeller for deteksjon. Videre ble det bare brukt forgiftet åte. Dette skal visstnok ha resultert i en 90% reduksjon av skjeggkre på kort tid. Noen ymter frempå om at det nesten ikke har noen hensikt å pepre huset med limfeller, fordi den forgiftede åten har så god effekt. Selv om jeg personlig nok alltid vil ha feller stående ute, for å kunne fange opp en eventuell oppblomstring av skjeggkre. Men hvis man ikke er avhengig av å ha så mange feller, er det jo lettere å plassere dem litt diskret...
   #209
 24,668     Akershus     0
Andre Mycoteam?, skriver at kre ikke drar med seg forgiftet åte til reiret slik f.eks. maur og snegler kan bekjempes via kanibalisme.
Signatur
   #210
 12     1
Andre Mycoteam?, skriver at kre ikke drar med seg forgiftet åte til reiret slik f.eks. maur og snegler kan bekjempes via kanibalisme.

Du tenker på det at maur kan bekjempes ved at de tar med seg gift tilbake til maurtuen og forgifter dronningen. Det stemmer at det ikke gjelder for skjeggkre, for de har ikke noe "reir". Men hvis de spiser åte, og så dør de et sted inni veggen din, så kan det hende at et annet skjeggkre som kommer forbi, spiser det døde skjeggkreet, for så å bli forgiftet selv. Det er en kjent effekt for kakerlakker, og man tror at det samme kan gjelde for skjeggkre (men usikker på om de har klart å dokumentere det).