#251
 3     0
Oj, du må ha veeeeldig stor populasjon. Har du tatt kontakt med forrige eier? Evnt søk hjelp? Ønsker deg masse lykke til med videre bekjempelse 😊


Mange takk.
Ja, det har utvilsomt vært skjeggkre her lenge og fått formere seg fritt. Forrige eier opplyste om sølvkre og jeg leste meg litt opp på det, uten å være bekymret (Dette var altså før mediene for alvor fikk interesse for skjeggkre).
Hjelp har jeg søkt her Wink

Personlig bryr jeg meg ikke nevneverdig om dem og trives veldig godt i leiligheten selv. Problemet er frykten for tap ved videresalg...

Det blir spennende å følge kommende domsavgjørelser i skjeggkre-tvister. Håper inderlig at høyere rettsinstanser endrer på gjeldende praksis. Om ikke det skjer, går vi mot et "styrt" boligkrakk, advokatbransjen vil gå lysere tider i møte og vi med skjeggkre sitter igjen som tapere.

Har for øvrig brukt Advion nå i 5 dager. legger små klatter mellom gulv og list, med 20-ish cm avstand. Bytter åte annenhver dag. Totalt 4 kre har satt seg i teipen jeg har brukt i de områdene med fangst de to foregående månedene. Det er nesten for godt til å være sant. Er forsiktig optimist,men så langt ser det veldig lovende ut.

   #252
 43     0
Hold oss gjerne oppdatert videre Skjeggkre123. Liker å høre gode nyheter om disse ufarlige krypene som vi allikevel er bekymret for.

Etter den ene nymfen vi så for noen uker siden så ble det stille, helt til denne uka. Og de siste to dagene har vi sett de både i boden/vaskerommet og i natt ble to stk observert på rommet til ungene.

Vi har dekning i forsikringen for dette, men de må ha bilde så nå må vi ut på krejakt. Vurderte egentlig å ikke koble inn de også for oppskriften for å redusere mengden er jo gjengitt her flere ganger, men er litt nysgjerrig på hvilket firma de bruker og fremgangsmåten.
   #253
 1,411     Hordaland     0
Hei
For dere som er kjent med Advion, hvor ofte må åtet byttes ut/legges til mer?

Er det noen som har erfaring med profesjonelle som har benyttet dette?
Signatur
   #254
 11     Oslo     0
Hei
For dere som er kjent med Advion, hvor ofte må åtet byttes ut/legges til mer?

Er det noen som har erfaring med profesjonelle som har benyttet dette?


Hei, mener Perca har nevnt at det bør friskes opp hver 10.dag. Profesjonell som har vært hos oss har sagt at det ideelle er ca hver 14. dag.
   #256
 77     Hordaland     0
Ifølge Mycoteams rapport fra januar 2018 har tetting av lister i leilighet/hus ingen hensikt (https://skjeggkre.no/nyheter/skjeggkre-prosjektrapport). Jeg synes at det virker rart. Om man teiper overgangen fra gulv til vegg bak alle lister (gulv, dører, tak) så har jo skjeggkreet ingen mulighet til å komme frem fra veggen/konstruksjonen). Forstår at det er vanskelig å få dette 100% tett, men da vil man jo etterhvert kunne kartlegge hvor det ikke er tett og så rette opp i dette? Om man får til det vil kreet måtte leve "fritt" i rommene uten beskyttelse i konstruksjonen. Her trives de mye dårligere og vil være enklere offer for feller og annen dreping...

Kommentarer?
   #257
 296     Noreg     0
Virker fornuftig. De kan leve en stund på papir/celloulose, men etterhvert må de ha både vann og annen næring.

Vil tro at det kan være lurt å bruke fugemasse mellom stenderverk og gipsplater i fremtiden.

Et skjeggkre vil i løpet av 10 år bli til flere hundre tusen under gode forhold, dette ser ikke lovende ut. Mildt sagt.

   #259
 26     0
Det er vel som de skriver ganske grundig i rapporten, at tetting av boligen kun er en symptomatisk behandling. Man hindrer de å komme inn i oppholdsrom, men det er full fest inne i veggene. Hva som skjer over tid er vanskelig å svare på...som poengtert over vil det være enklere å identifisere hvor de i så fall kommer ut dersom man har gjort tetting og likevel finner skjeggkre i boligen.

Lokal innsprøytning av gift i vegger vil fungere, men kun i området giften sprøytes inn. Disse svina sprer seg og har høy overlevelsesfaktor. Det er alltid en fetter som overlever og som kan fortsette å legge egg.

Men til tross for kanskje en nedslående rapport, vil jeg jo si at tetting virker som den mest effektive måten. Man er jo interessert i å fjerne de så man ikke ser de. Om de er i veggene har jo ingenting å si for livskvaliteten...
   #260
 2     1
Hei alle i skjeggkrebåten! Wink

Jeg har opdaget skjeggkre i huset mitt, er et hus i en rekke på flere. Vet ikke om det er hos oss problemet startet og har ikke så lyst å diskutere dette med naboene da problemet hos oss ikke er særlig sjenerende ...

Har oppdaget litt mer enn 5 skjeggkre over en periode på to måneder vil jeg tro. Først så jeg 1 på badet i 2. etasje, var veldig usikker på om det var skjeggkre eller sølvkre, men har vel landet på at det var et skjeggkre. Har ikke sett flere i 2. etasje, og utenom badet er etasjen relativt kald, uten oppvarming i gulv.

Så har jeg sett minst 1 lite kre (vet ikke om det var nymfe eller sølvkre) på badet nede, men regner med det var et skjeggkre av noe slag. Så så jeg et stort skjeggkre (det var først da jeg tenkte at det måtte være skjeggkre vi hadde fått i hus) på pipen i stuen. Etter dette har jeg sett 3 skjeggkre på badet (cirka 1 cm).

Nå er jeg i skjeggkremodus og klar for å kartlegge når limfellene kommer i posten. Basert på mine observasjoner tror jeg problemet er oppstått i løpet av det siste halve året. Jeg flyttet inn i sommer, fra en leilighet der jeg hadde sett to skjeggkre, og vi kjøpte nye møbler som kan ha dratt med seg skjeggkre. Uansett er det ikke så viktig for meg når problemet oppstod, det viktigste er å sørge for at bestanden minimeres og avgrenses så mye som mulig.

Jeg har derfor noen spørsmål:

1. skjeggkre kan gå på vegger, men lever de vertikalt, altså bor de inni vegger, eller bor de på gulvet? Lurer på hvordan effekten av limfeller kun på gulvet vil være ..  
2. regner med klekkested hos meg er på badet i 1. etasje og eventuelt gangen utenfor som har varmekabler, er det best med kulde eller varme i gulvene i forbindelse med kartlegging?
3. jeg har sentralstøvsuger, med "beholderen" i en kald bod, må jeg fryse posen og sånt da?

Må forresten tilføye at vi er midt i oppussing så det er ikke aktuelt å gjøre stoooore tiltak før vi er ferdige ... regner med vinninga går litt opp i spinninga hvis vi gjør veldig mye nå