#11
 3,277     I huset mitt     0
I post #5 så forteller jo trådstarter litt mere om bostedet, og det er jo dermed ikke sikkert at problemet er der.

Siden det ikke er mange dyr og sees sjeldent, så kan det være at dyrene "bor" et annet sted i blokka og kryper på leiting etter mat inn til trådstarter?

Ikke mye trådstarter kan gjøre med resten av blokka, men for å utelukke /minske sjangs for at de trives så er det jo lurt å sjekke om det er fuktige omgivelser, tilgang på smuler/mat, etc.
Lufting og ventilasjon er nevnt før og verdt å sjekke.

  (trådstarter)
   #12
 111     0
Ja, det samme tenker jeg.

Hvis det er sølvkre i konstruksjonen/bygget, er det da lettere å også få skjeggkre? Jeg er så lite lysten på å ha det kreet. Men hva er status på skjeggkreene i dag? Er deg mulig å bli kvitt? Eller lett å få has på såpass at det går an å slippe å forholde seg så mye til dem?
   #13
 1,411     Hordaland     0
Status pr d.d. er at flere tiltak sammen gir god effekt. Limfeller med åte, forgiftet åte, limrull og giftspray (Permetrin) brukt på steder hvor hvert produkt er best egnet. Like viktig er å senke temperaturen i rom/lokaler hvor det ikke trenger å stå på varme. Samt å senke den generelle luftfuktigheten.

Det er ikke alle steder men kan eller bør bruke gift. Særlig med tanke på barn, gravide, personer med svekket immunforsvar og husdyr.

Jeg jobber med en "rapport" fra et museum vi har på vår kundeliste hvor de stort sett kun har brukt limfeller og har hatt svært god effekt. De siste 4 ukene har de fanget 1400 kre (!) i fellene. Her har de gått veldig metodisk til verks hva gjelder utplassering og telling. Så blir interessant når vi har fått inn hele tallmaterialet.

Summen er at det ikke er mulig å bli helt kvitt dem med dagens tiltak. Men man kan redusere bestanden kraftig med overnevnte tiltak.
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 111     0
Så er man mer utsatt hvis man allerede har sølvkre? Eller er det ikke nødvendigvis noen sammenheng her? Og de blir vel neppe mangfoldige hvis man er flink og oppdager de tidlig, eller?
   #15
 1,411     Hordaland     0
Tja: skjeggkre trenger en relativt høy luftfuktighet for å reprodusere seg. Sølvkre trenger dette for å overleve. Så hvis fuktigheten er såpass at sølvkre kan leve så er forholdene til stede for at skjeggkre kan reprodusere seg.

Man ser og at skjeggkre og sølvkre blir funnet sammen i samme miljø.

Så har man sølvkre er i allefall forholdene gode for at skjeggkre kan etablere seg.
Signatur
  (trådstarter)
   #16
 111     0
Hva til mitt siste spørsmål - hvis mn er oppmerksomme og tar de tidlig - er det sjanse for å slippe "invasjon" da?
  (trådstarter)
   #17
 111     0
Og skjeggkre trenger høyere temp enn skjeggkre for å formere seg, eller?

  (trådstarter)
   #18
 111     0
Jeg kjøpte et hygrometer - her er måling fra et av soverommene våre. Som man kan se, er det heftig med regnvær også ute. Men det er vel litt i høyeste laget, eller hva? står minimalt med varme på i huset (kun på badet) pga at det allerede er fryktelig varmt i huset

Vi bruker
Sølvkre - 20190811_111700.jpg - Anonym
zyp
   #19
 460     0
Målingene dine indikerer at du har ca 16 grader duggpunkt både inne og ute. Det vil si at den totale mengden fuktighet i lufta er den samme og RH er bare lavere inne fordi lufta der er varmere.

Duggpunkt er et mål på totalt fuktinnhold i lufta, det er oppgitt som temperaturen lufta hadde vært mettet av fuktighet ved, altså ville du ved 16 grader hatt 100% RH. Når luften blir varmere så kan den ta opp mer fuktighet og derfor blir RH lavere selv om fuktinnholdet er det samme.

Når du ikke har noen form for avfukter inne så virker det for meg naturlig at fuktinnholdet inne er like høyt som ute, men jeg tror ikke tallene er så nyttige på en dag det er så fuktig ute. Jeg tror du får mer nytte av å måle inne på en dag det er tørrere ute.