29 531    87    0  

Vil fjerne formuesskatten og erstatte den med eiendomsskatt

 79     Mjøsdistriktet     0
Næringsminister Trond Giske vil fjerne formuesskatten og erstatte den med eiendomsskatt. Forutsetningen er at høyresiden blir med, skriver Dagens Næringsliv.

Han påpeker at det i dag er langt gunstigere skattemessig å investere i bolig eller annen eiendom enn å investere i for eksempel næringsvirksomhet.

Giske mener beskatning av eiendom i Norge er veldig lav.

-Vi kan ikke leve i lengden med at penger investert i bedrifter skattes som formue på en tøffere måte enn penger plassert i eiendomsmasse. Jeg tror det er åpenbart for alle at en eller annen gang i fremtiden må det bli en jevnere beskatning av ulike formuesobjekter, sier næringsminister Trond Giske til DN.


På spørsmål fra DN om hvordan en eiendomsskatt vil slå ut for eksempel for en minstepensjonist med høy verdi på boligen, svarer næringsministeren:

- Du kan lage ganske store skjerminger ved å ha minsteterskler. Det er mulig å håndtere. Og det er mulig med betalingsutsettelse, så du først betaler når det blir arv eller du selger.

Også LO-leder Roar Flåthen mener det er på tide å utrede en omlegging fra formuesskatt til eiendomsskatt.

- Man bør sette seg ned og gå gjennom disse problemstillingene og det synes jeg denne regjeringen må tørre. Det er et paradoks at det er klart mer lønnsomt å investere i eiendom enn i personell og maskiner, sier Flåthen til Dagens Næringsliv.

Han understreker at vanlige lønnsmottagere ikke må rammes for hardt av en omlegging

--------------------------------

Ja, ja - bottom line betyr vel dette ENDA mer skatt for vanlig folk... ::)

   #1
 43     0
Selv om det på et personlig nivå hadde vært praktisk med 0 skatt (og staten må gjerne betale rentene mine) så er det ugunstig at alle blir oppmuntret til å eie hus i stedet for å lage og eie arbeidsplasser.
   #2
 1 615     Rogaland     0
Jeg er helt enig i at dagens ordning med formueskatt er veldig uheldig. Ikke alle som har høy formue som tar ut lønn nok til å dekke skatten. Resultatet blir da at man må tappe midler ut av bedriften man eier.
Synes heller ikke noe om å ha en egen "eiendomsskatt". Forstår ikke helt hva som skal være poenget med den. Om man mener intektsskatt er for lav kan man jo bare regulere den..
Om  formueskatten fjernes og eiendomsskatt overtar finner man bare andre steder å plassere midlene. Jeg har selv en kompis som har klokker tilsvarende en leilighet i verdi. Dette gjør han både som en plassering og som hobby.
Jeg synes man kan plassere midlene sin i det man vil og bli beskattet når man tjener/bruker penger. Tror i tillegg staten kunne fått inn mye mer inntekt ved å gjøre saker og ting litt lettere. Bruke E-post istedet for drosjer ved dokumentsendinger f.eks. Grin
Så med undring at dette faktisk er tilfelle ved flere statlige instanser i en nettavis i dag. Mange etater bruker fremdeles Dos programmer som er latterlig ueffektive/ubrukelige.
Signatur
   #3
 7 689     Bærum     0
Det er alltid lurt av myndighetene å skattebelaste objekter som ikke kan flyttes f.eks. bolig. Dette har de skjønt. Vi har vel alle forstått at det går denne veien. Første skritt var jo registreringen av alle boliger. Skattskruen blir nok strammet etterhvert. Neste skritt er skatt på fortjeneste ved salg.
   #4
 1 027     0
så er det ugunstig at alle blir oppmuntret til å eie hus i stedet for å lage og eie arbeidsplasser.Så lenge det er underskudd på boliger i Norge er det vel positivt at det investeres i bolig?
   #5
 43     0

Så lenge det er underskudd på boliger i Norge er det vel positivt at det investeres i bolig?

Jeg tror at det markedet klarer å regulere seg selv, og at man ikke må bruke skatter og avgifter for at alle skal ha tak over hodet. Det er ikke slik at folk bor i telt i land med mindre gunstige skatteordninger for egen bolig.
   #6
 336     Ålesund     0
Helve.... Land og ubrukelig regjering...

Måtte bare få det ut

Tilbake til saken, hva med oss som faktisk har sett dette før regjeringen at det er lønnsomt å investere i bolig og derfor har gjort akkurat det! Skal vi nå måtte gjøre om hele økonomien bare fordi de skal legge om igjen??? Er jo umulig å gjøre langsiktige investeringer i dette landet når skattesystemet hele tiden forandres. Forstår godt rederne som tidligere flagget ut med samme bakgrunn at det var umulig å planlegge. Blir vel værre å flagge ut husene tenker jeg...

Kan ikke snart vi få være ifred fra staten?? De skal detaljstyre alt!!! Lover å regler i alle himmelretninger...

Hørte bla at Forbrukerrådet skulle granske om kjeder selger ut ting på tilbud som ikke var spesiellt billig. Nå må snart folk selv ta ansvar. Kjøper du deg en støvsuger så er det jo fordi du har et behov å da sjekker du rundt hva du trenger. Å hva det koster og hvilken kvalitet og merke du vil ha! Du går jo ikke bare som en zombi på butikken å ser etter røde lapper og ser hva ting kostet før og tror du har spart så jævlig mye bare fordi den kostet mer før... 3000 brukt er 3000 brukt uavhengig om den for en mnd siden kostet 2 eller 10 tusen... Nå må folk våkne opp å ta ansvar selv og... Et under at enkelte husker å puste selv...

   #7
 22 352     Akershus     0
Hvis dette er riktig er dette ursleipt. Det er relativt gunstig å låne for å kjøpe bolig. Fordi man har lån trenger man ikke å betale formueskatt. Nå ndrer de dette. Hva er reultatet? Mere skatt til alle. Særlig de i etableringsfasen. Dette tør ikke regjeringen å si, men pakker det fint inn.

   #8
 22 352     Akershus     0

. Forstår godt rederne som tidligere flagget ut med samme bakgrunn at det var umulig å planlegge. Blir vel værre å flagge ut husene tenker jeg...

Kan ikke snart vi få være ifred fra staten?? De skal detaljstyre alt!!! Lover å regler i alle himmelretninger...

jeg skønner rederne godt. Jeg hadde gjort det samme selv.

Jeg er kunne egentlig tenkt meg å drive et større firma, men synes det er komplisert nok å drive mitt lille firma ordentlig. Jeg trapper ned og ser meg om etter en vanlig jobb.
   #9
 3 259     Akershus     0
Forslaget om å beskatte eiendom mer har kommet flere ganger fra Høyresiden i politikken.

Et av argumentene er å dempe prisbobletendensene og gi eiendom en mer normal prisutvikling uten de opp og nedturene som ruinerer vanlige boligeier med ujevne mellomrom. Dvs redusere eiendoms sin verdi som spekulasjonsobjekter. Ergo vil verdier/inversteringer gå over til andre markeder, og da kanskje markeder som ikke setter titusener av boligeiere i en håpløs situasjon hver gang boligboblen brister.

Syns dette er god høyrepolitikk som absolutt burde vurderes. At nåværende regjering også syns dette er god politikk og adopterer den syns jeg er et sunnhetstegn. Vil tro Høyre er fornøyd om deres gode forslag blir satt i live, selv av en annen regjering, eller kanskje særlig om det skjer på den måten.

Et annet parti ville jo løpe til media og si "dette foreslo vi i 19steinøks og da ville ingen høre på oss, men nå.... osv". Blabla...
Signatur
   #10
 316     Arendal     0

Hvis dette er riktig er dette ursleipt. Det er relativt gunstig å låne for å kjøpe bolig. Fordi man har lån trenger man ikke å betale formueskatt. Nå ndrer de dette. Hva er reultatet? Mere skatt til alle. Særlig de i etableringsfasen. Dette tør ikke regjeringen å si, men pakker det fint inn.


Har du lån så har du ikke nettoformue = ingen skatt.

Vet egentlig ikke hva som er best jeg. Klart formueskatt er noe dritt når hele formuen din består av ett firma som knapt går rundt, men hva med de som bare investerer pengene uten å involvere seg i driften, skal de slippe formueskatt og?

Og da vil vi nok se en forflytning av kapital fra hus til aksjer. Tror ikke staten løser denne floka så lett nei...