#11
 314     0

Ok, nå er jeg fortsatt ikke helt med, er litt treg på dette, så beklager spørsmålene. Du nenvner tre ting her

1. En binær utgang modul

Ett relè med mange utganger, for styring av lys, varme, vifter, hva du vil. Av/på utganger
2. En inngangsmodul
Finnes som to typer;
- Potensialfri - som for eksempel kan brukes i forbindelse med indikasjon av utløst vern/sikring, eller som indikasjon på åpent vindu (mikrobryter i vinduskarmen), og visning på display eller tilsvarende.
Disse SKAL ikke ha spenning, men er ett POTENSIALFRITT signal som sluttes eller brytes, og som igjen styrer hva som skal skje
- Inngangsmodul for 230V - kan eksempelvis benyttes der man ønsker å benytte standard bevegelsesføler eller fotocelle for lysstyring. 230V som sluttes eller brytes styrer hva som skal skje

3. En sak som monteres med vernet.
Monteres på siden av vernet, og har ett kontaktsett (NO/NC). Når vernet løser ut, endres posisjonen på kontaktsettet, og da benyttes en inngangsmodul, gjerne pot.fri for avlesning / overvåkning av tilstand av kontaktsettet, og altså tilstand på vernet.

SÅnn jeg forstår det, så er altså en binær modul en sak som oppdager om en bryter eller annen ting er på eller av, og/eller som kan sette noe på eller av, har jeg forstått det rett?

Mao, man trenger en knapp av typen tre, som slås av, modul av typen 2 kobles til denne knappen, og indikerer om knappen er på eller av? Er det rett?
Ja
Om man skal slå en bryter på eller av (feks i en lås) så bruker man en modul av typen 1, som sender et signal ut, til en sak som slår seg på eller av?
Ja, ett relè som styres på samme måte som om du hadde montert en vanlig lysbryter for å styre denne låsen.
Enhet nummer 1 har oppgitt en effekt, hva indikerer denne effekten?
Effekten er hva relèet maksimalt tåler, i dette tilfelle 4A / 800W. De fleste relè tåler 16A

AtW

   #12
 3,216     0
Tusen takk for svar lappeg, det var veldig oppklarende, hyggelig når folk tar seg tid til å hjelpe oss noldiser :)

AtW
   #13
 4,110     Akershus (Follo)     0
LED Dimmer: Du må passe på at LED lampen er dimbar. Da skal du kunne bruke en standard dimmer. Lyset fra en LED er langt fra lineært i forhold til spenningen. Dessuten vil elektronikken i LED styringen virke som kompensering mot spenningsvariasjon. Men så finnes det LED styring som er ment å henge bak en dimmer og etterlikne en vanlig lampe. LED styringen kan være i lampen eller i "pæra".

Spjeldstyring: Den har gjerne endefølere. Da kan du styre den ved å kjøre den til helt åpen eller helt lukket for så å kjøre den en bestemt tid for å få delvis åpning. Alternativt kan du bruke spjeldmotor med analog tilbakemelding. Da må du ha en analog inngangsmodul for å avlese spjeldets stilling.

Låsstyring: Om du bruker en binær utgang for å styre låsen så pass på at alle ledninger og koblinger er i sikret sone! Ellers kan bandittene bare tjuvkoble låsen. Det samme gjelder innbruddsalarm.

Jeg har ikke førstehåndserfaring med KNX. Det jeg nevnte er muligheter/begrensninger som ligger i generelle styringssystemer som kan være basert på andre busser eller uten buss.

Forøvrig kan denne KNX brosjyren kanskje gi deg flere svar: http://www.knx-gebaeudesysteme.de/sto_g/English/APPLICATIONS/2CDC500067M0201_ApplikationsHB_HVAC_EN.pdf
Signatur
   #14
 3,216     0
At man må ha en dimbar LED er greit nok, men dimmeren må vel også være av en sånn type som støtter 12V? (faseavsnitt eller hva det heter), og jeg har hørt om flere som har problemer med å dimme LED pga lav last. Dimmeren er rett og slett ikke konstruert for pærer som kun bruker feks 5 watt. Tusen takk for tips ellers :)

AtW
  (trådstarter)
   #15
 350     Bømlo     0
Hei!

Er det noen som kjører KNX system i huset som i tillegg har iPhone / iPad stying av dette? Hvilken programvare gikk dere for? Og hva er det beste IP gatewayen for utstyret?

Vil også kunne styre via WEB.
Signatur
   #16
 35     Noreg     0

At man må ha en dimbar LED er greit nok, men dimmeren må vel også være av en sånn type som støtter 12V? (faseavsnitt eller hva det heter), og jeg har hørt om flere som har problemer med å dimme LED pga lav last. Dimmeren er rett og slett ikke konstruert for pærer som kun bruker feks 5 watt. Tusen takk for tips ellers :)

AtW


230V dimbar LED er laget for å erstatte glødelamper i eksiterende instalasjoner hvor fasesnitt-dimmere er benyttet. For å få til dette er disse soklene forsynt elektronikk som beregner gjennomsnittsspenningen på tilførselen, og benytter dette til finne pådraget til LED lampa.
Fasesnitt-dimmere er tradisjonelt konstruert på en slik måte at de stjeler driftsstrømmen sin fra lampa de drifter. Om lasten er for liten, klarer ikke dimmeren å forsyne seg selv, og den vil falle ut.

Kombinasjonen universaldimmer/dimbar LED er teknisk "rotete" og dyrt. Selv tror jeg ikke dette er noen fremtidsrettet løsning og ville ikke satset på den i en ny instalasjoner.

Når det kommer til KNX så finnes det produkter for glødelamper og lysrør,  men det ser ikke ut til at noen ser seg tjent med å utvikle aktuatorer for LED lamper.  Grunnen til dette er vel delvis at det fortsatt er usikkert hvilke løsninger som vil feste seg i markedet, og delvis at KNX i hovedsak benyttes i større instalasjoner som har separate systemer for lyskontrol (DALI/DSI).

Heller ikke problemstillingen med minimumslast på universaldimmerne ser ut til å ha noe fokus. Antagelig  fordi kombinasjonen KNX/230V Dimbar LED ansees som et usannsynlig marked.


   #17
 3,216     0

Kombinasjonen universaldimmer/dimbar LED er teknisk "rotete" og dyrt. Selv tror jeg ikke dette er noen fremtidsrettet løsning og ville ikke satset på den i en ny instalasjoner.

Når det kommer til KNX så finnes det produkter for glødelamper og lysrør,  men det ser ikke ut til at noen ser seg tjent med å utvikle aktuatorer for LED lamper.  Grunnen til dette er vel delvis at det fortsatt er usikkert hvilke løsninger som vil feste seg i markedet, og delvis at KNX i hovedsak benyttes i større instalasjoner som har separate systemer for lyskontrol (DALI/DSI).I min naivitet så skjønner ikke jeg hvordor ikke bruker PWM, vil ikke det dimme alle typer lamper og funke fint med alt, elektronikk eller ikke? Dimmere er ikke akkurat særlig billig, hvorfor ikke bruke en ordentlig metode? Hva tror du er en framtidsrettet metode med tanke på dimming av LED?

Har sett endel større systemer bruker DALI o.l, men jeg har aldri helt skjønt poenget, hve er egentlig vitsen med å ha et slik undersystem?

   #18
 67     MR     0
Finnest jo LED med for dimming med 1-10v. Også for Lysrør osv :D


Bruke KNX dimmer med 1-10v.
   #19
 249     0
Jeg har lett i månedsvis etter KNX dingser som jeg kan sette bak hvert stikk. Noen som vet hvor jeg finner slike? For X10 busen så er jo det mer eller mindre normen, men jeg finner ikke slike for KNX.

Her er en slik en for X10. Den plasseres bak kontakten i veggen.
http://www.uk-automation.co.uk/marmitek-x10-two-wire-micro-module-with-dimmer-lw12-p-1011.html

-Morgan-
   #20
 476     0

Er det noen som kjører KNX system i huset som i tillegg har iPhone / iPad stying av dette? Hvilken programvare gikk dere for? Og hva er det beste IP gatewayen for utstyret?

Vil også kunne styre via WEB.


Jeg har KNX og styrer fra iPhone og iPad.
Har en Wago PLS med KNX kort som IP gateway. Bruker appen OR KNX Lite. Herfra styrer jeg DALI belysningen i huset (via Merten KNX/DALI gateway).

WEB har jeg ikke laget til enda, men Wago PLSen har selvfølgelig webserver innebygget og man kan programmere PLSen og legge inn html sider for styring her.