2 513    22    1  

Den store zigbee/Phillips Hue/IKEA Trådfri

 576     Bergen     0
Siden vi har flere slike tråder for bla loxone og xcomfort så starter vi en zigbee/Hue/Trådfri tråd.Kjøpte meg litt IKEA trådfri utstyr i går. 
Dette er Zigbee basert og ryktene skal ha det til at Phillips lager pærene for IKEA, men med noen begrensninger programmert inn. 
Kjøpte også en gateway. 
Mest for å få inn litt automatisering i huset da jeg skal bytte noen lamper og måtte ha sterkere pærer i gangen. 
Planen er bevegelsessensor i gangen men at lyset er på 1% om nettene for å ikke bli helt våken når man skal på toalettet. 
Det er ikke mulig enda, så blir nok en rasbPi med software som må ta seg av det. I dag er det siste lysnivå som kommer hvis man slår på lyset med bryter eller sensor.

Noen andre som har erfaring med Trådfri/Hue/Zigbee?Den store zigbee/Phillips Hue/IKEA Trådfri - 20190111_213347.jpg - mckaos86
Signatur

TRM
   #1
 44     1
Vi har bytta alle pærer til Philips Hue og Ikea Trådfri. Bruker Philips--appen for å styre alt.

Bruker standard Trådfri--pærer i utebelysningen også. Disse er satt opp slik at de tennes gradvis ved skumring, og slukkes gradvis ved demring. Veldig enkelt og elegant. Og billig!

Har satt opp en bryter ved utgangsdøra som slår av samtlige lys. Prsktisk når man skal ut av huset. Ulempe er at utelysene også slås av da. Skal kjøpe en til Philips Hub som blir dedikert til utelys.

Skal også få kjøpt inn ny belysning til garasjen, samt en bevegelsessensor.
   #2
 63     0
Jeg har hatt Hue i årevis, fungerer uten problemer. Spesielt er de vanlige Hue-bryterne både pene og funksjonelle (altså "Hue dimmer"). Jeg har satt det opp via apple Home kit, og har timere for når ting slår seg av og på om dagen og kveldene. Kan også bruke Hue app'en til det. Har hatt 0.00 problemer med Hue gjennom årene, fungerer prikkfritt.

Philips Hue-systemet er også glimrende når det settes i system med Phillips-ambiligh tv'er, da snakker vi the ultimate visual experience. Jeg har en Hue iris-lampe som er satt sammen med en ambilight tv, slik at farge på tv-skjermen er videre ut i rommet og på vegger ved siden av selve tv'en. Jeg vil tro at de nye "Hue play"-lampene kan være meget bra til å "extend the ambilight". Philips er simpelthen best på det med ambilight-farger, andre merker kommer ikke i nærheten (har også en relativt ny Samsung TV, men den er virkelig i second division ift. den Phillips 55POS901f som jeg har (topp-modellen i 2017, var det vel).

Når det gjelder Ikea-app og -system, så liker jeg ikke at det ikke kan styres utenfor hjemmet, det går ikke for min del dvs. det er "no go" for meg
   #3
 2 310     Vestlandet     0
TRM korleis styrer du lysa ift lys/nørke ute?
Signatur
HSt
   #4
 21 173     Sørum     0
Mener jeg så solnedgang som en tid inne på Hue boksen, vi med Telldus er vant med dette som tidspunkt du kan gi en relativ tid i tillegg, sol ned. +30 min bruker jeg som tid på en lampe i stua, nabo klarer ikke å se når vi er hjemme...
  (trådstarter)
   #7
 576     Bergen     0
Ja. Så lenge det er 230v og ikke 12v downligths fra før.
De kommer i gu10, noen av modellene er litt lengre enn standard gu10 så de kan stikke litt ut av enkelte lamper.
Må ikke kobles etter vanlig dimmer.
Signatur

   #8
 236     Stavanger     0
Jeg har en del Trådfri-pærer, knyttet til gatewayen. Styres utelukkende vha. Google Home og evt. normal bryter.

Synes de fungerer veldig fint.
   #9
 554     0
Jeg har en del Philips hue her i hus og ønsker å utvide til flere rom.

Ser at prisen på Ikea sine er en del lavere. Kan jeg benytte disse med hue bridge, Hue tap, bevegelsessensor osv som jeg alt har uten problemer?

Om så, hvordan er det da med oppgradering av pærene fra Ikea?
   #10
 2 194     I huset mitt     0
Trådfri pærene funke fint imot Hue Bridge, men de bryterene/bevegelsessensor kobles vel opp direkte imot pærene? Hvis ja, så vet jeg ikke om de fungere imot Trådfri. Hvis via bridge, så bør det fungere fint tippe jeg.