#11
 8     Oslo     0
Wow! Stort prosjekt. Det ser ut til å gå bra fremover. Vi gjorde noe lignende for 2 år siden.

  (trådstarter)
   #12
 858     Bærum     0
Prosjektet er stort, og det går fremover. Men når man er midt opp i det virker det ikke som fremgangen er så rask Smile Kona er høygravid og vi har ei jente på 1,5 år, så jeg er stort sett alene om å jobbe, siden kona har mer enn nok med barnepass slik det er nå.
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 858     Bærum     0
På tide med en oppdatering! Vi er fortsatt i rivemodus, men er også godt i gang med snekkerarbeidet. Stålbjelker er beregnet og ble levert denne uken. Neste uke begynner snekkerne og undertegnede med å sette inn dette. Blir noen tunge løft når HEB-140 skal oppunder taket og nesten hele langsiden på huset støttes opp av nytt stål.

Har også laget ferdig spaltegulv i tilbygget. Hvis jeg skulle gjort det på nytt hadde jeg kjøpt kledning fra byggmax til 11 kroner meteren i stedet for forskalingsplank fra maxbo til 13 kroner meteren. Alt for mye kvist og skjeve plank. Noen av de knakk når jeg gikk på de og måtte byttes ut. Og servicen på Maxbo - kan den bli dårligere? Virker som om de helst ikke vil ha noen kunder inn på trelasten sin på Vækerø. Det finnes unntak, men det er stort sett bare sure miner å spore. Når jeg skulle kjøpe plankene til spaltegulvet hadde jeg med meg den lille hengeren min. Jeg tenkte å trille den inn og legge plankene direkte på hengeren. Men det måtte man IKKE finne på. Til tross for at jeg var eneste kunde på lageret fikk jeg streng beskjed om at det gikk ikke an. Jeg måtte i stedet lesse 200 løpemeter opp på en liten tralle med 2 hjul, for så å bli trakassert for at plankene ikke kunne scannes i kassa! For en gjeng. Neste gang går turen til Byggmax der alt gåt rett på hengeren, og man slipper scanning av hver eneste planke man kjøper.  Ok, nok om det. Måtte bare få ut litt oppbygd Maxbo-aggresjon  ;)

I huset har vi de siste 3 dagene fått ut et par kubikk med stubbloftsleire og revet gulv og tak i huset. Vanvittig mye støv av den stubbloftsleiren. Metoden som vi brukte var spade, bøtte, trillebår, kost - og til slutt "Dust Deputy" støvutskiller + grovstøvsuger.
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_1064.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6658.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6657.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6666.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6659.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6660.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6662.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6664.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_1086.JPG - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_1093.JPG - olechrd
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 858     Bærum     0
I fronten av huset har vi nå må lagt inn stålbjelker og fjernet ytterveggen. Siden grunnmuren er av det gamle slaget valgte jeg å kutte en HEB140 stålbjelke og støpe denne fast oppe grunnmuren som fundament for søylene. Søylene er 180x180 og bjelkene er HEB 140 og HEB 120. Maks spenn er 3 meter. Så langt ingen tegn til setninger eller annet tull 

Jeg var også innom en kar, som til min store overraskelse var ”frodes” her på forumet for å kjøpe en jernbaneskinne. Den gikk oppunder taket i kjelleren neste dag som erstatning for en bærevegg. Dette gjør jobben med graving og støping mye enklere.

Denne uken er det utgraving av kjeller som står på programmet, vi startet på mandag. Har pigget ut betonggulvet og gravd oss ned 80 cm i løpet av 3 dager, ca 40 kubikk med masse er fraktet ut med transportbånd, og kjørt videre ut i hagen med gravemaskin. All graving gjøres for hånd med hakke, spade, spett og krafse. Knallhard leire er stoffet vi jobber med. Det gikk faktisk overraskende raskt! Vi har latt det stå igjen litt leire på innsiden av de gamle veggene, så fjerner vi det seksjonsvis når vi understøper.

Vi hadde også en yttergang som ikke har vært utgravd under tidligere. Muren på denne yttergangen går helt ned, men var altså fylt med jord og leire under. Her så jeg mitt snitt til å grave direkte med gravemaskinen. Kastet ut gulvet, trappen og døren og kjørte gravemaskinbommen inn døren. Kjelleren ble tømt for 2 meter med jord på rekordtid! Vips, "fikk" vi et ekstra rom i huset.

Ellers går kona bare å ruger om dagen, venter på at barn nummer to skal komme. Så hver dag gjelder det å ha en plan klar hvis man plutselig må dra, midt i støping, graving eller hva annet som måtte foregå.
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6734_5_6.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6676.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6675.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6704.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6731_2_3.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6743_4_5.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6746_7_8.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6751.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6786.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_6787.jpg - olechrd
Signatur
   #15
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Jeg holder på med akkurat sammen d........... som deg.

Total rehab, kone, unger og full jobb.

Det er tungt men det går stadig framover. Setter virkelig pris på huset når man kan kose seg der etter all innsatsen Smile Har en lignende klassisk villa.

Du får ha lykke til, stå på og husk å sette av tid til familie. Hus og penger er ikke alt her i livet.
   #16
 1,519     Oslo     0
Jeg synest mitt prosjekt på et hus anno 1935 er omfattende nok som det er, men skjønner av bildene dine at jeg har mye å gå på når det gjelder størrelse på prosjekt. Er også i situasjonen med ett lite barn + ett til på vei snart, så imponert over hva du/dere får til.
  (trådstarter)
   #17
 858     Bærum     0
Takk for det Smile

Det må sies at jeg ikke har gjort alt arbeidet selv, men har leid inn hjelp til riving og kjellerutgraving, samt snekkerhjelp til tilbygget. Ellers hadde det tatt alt for lang tid. Tidsplanen tilsier at vi skal ha klart bad og ha huset beboelig innen 01.11.12. Så da er det bare å henge i frem tid det. Så får vi ta en litt roligere periode. Nå om dagen har jeg ferie fra jobb, og da får vi gjort ekstra mye. Prøver å være på bygget klokken 07:00, og jobber som regel til 18:00, men ofte lenger. Når det er ens eget er det lett å motivere seg - syns jeg. Jeg er også heldig som har en kone som er forståelsesfull, siden vi er sammen om dette og det kun er en midlertidig fase. Jeg har for eksempel ikke tatt ut av oppvaskmaskinen mer enn et par ganger siste måned. Skal man klare å gjennomføre dette som et par må man stå sammen, og være villig til å ofre noe og strekke seg lenger enn normalt.


Når det gjelder omfanget av jobben er det på en måte greit at "alt" skal gjøres, for da har man fritt spillerom, og slipper å ta hensyn til gamle sikrigsskap og rør.

Legger ved et bilde av dagens jobb - Understøping av pipe. Var vågal og tok 1/4 i ett smell. Ser at andre har delt det i flere seksjoner enn fire... Understøpingen går sin gang, og håper å bli ferdig innen helgen er omme. Ellers kan man se at det nå er gravd ut til 2.65 cm høyde. 85 cm under gammelt nivå som var 1,8 meter. Må ærlig talt si at det har gått over all forventning med tempoet siden vi har klart å grave pigge ut kjellergulv , gravd ut 85 cm leire og understøpt hele kjelleren på en uke. Hvis vi når målet da...
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - IMG_1142.JPG - olechrd
Signatur

   #18
 75     Oslo     0
Dette prosjektet setter min oppussing av kjøkken og bad i perspektiv Wink Rått arbeid du gjennomfører! Gleder meg til å se det ferdige resultatet. Ser ut som et flott hus på en flott beliggenhet. Følger spent med videre!
   #19
 1     0
Hei var interessant å lese om prosessen da vi har vært gjennom noe tilsvarende som er i sluttfasen nå. Lurer på hvordan du ser på budsjettet, tror du dine estimater holder? Vår erfaring var at det ble mye dyrere enn vi la opp til i budsjettet. slik det nå ser ut så ender vi ca 30% over budsjett dette skyldes mye timer fra byggmester. Det var estimert 1200 timer ender på ca 1800. Et slikt prosjekt er det jo ingen som vil ta som fastpris. Vi innhentet anbud hos 4.To som svarte, en som sa nei og en som ikke ga lyd fra seg.
  (trådstarter)
   #20
 858     Bærum     0
Jeg håper at budsjettet holder, men har allerede begynt å ane at vi ikke klarer det. Dette skyldes ikke antallet innkjøpte arbeidstimer, siden det kun er snakk om mindre enn 200 timer så langt. Resten er egeninnsats. Men vi har hatt en tendens til å velge dyrere løsninger enn det vi planla i starten. Vinduene kostet over 100.000, og parketten koster også over 100.000. Begge postene kunne nok vært halvert om vi hadde valgt rimeligere løsninger. Vinduene kommer fra Østlandske Vindu AS. Parketten er Kährs Valois, Eik, oljet.

Blir spennende å se hva totalkostnaden blir...

Signatur