#21
 874     Oslo     0

Jeg håper at budsjettet holder, men har allerede begynt å ane at vi ikke klarer det. Dette skyldes ikke antallet innkjøpte arbeidstimer, siden det kun er snakk om mindre enn 200 timer så langt. Resten er egeninnsats. Men vi har hatt en tendens til å velge dyrere løsninger enn det vi planla i starten. Vinduene kostet over 100.000, og parketten koster også over 100.000. Begge postene kunne nok vært halvert om vi hadde valgt rimeligere løsninger. Vinduene kommer fra Østlandske Vindu AS. Parketten er Kährs Valois, Eik, oljet.

Blir spennende å se hva totalkostnaden blir...


Kjenner igjen det med å velge dyrere løsninger underveis. (Kjenner også igjen det med å ha en på 1,5 år og nr 2 på vei...) Når det er sagt har du et hus som fortjener litt mer påkostede vinduer. Vinduer er dyrt uansett, og det blir enda dyrere å kjøpe billige først og så angre om noen år... Vi brukte Frekhaug vinduet, veldig førnøyd med utseende og kvalitet, men det var ikke gratis. At vi har slike vinduer i hele huset, gjør også at vi er stuck med det i tilbygget som er under planlegging Smile

   #22
 469     Kløfta     0
Oi! Her skal det bygges rede Smile Står respekt av omfanget på prosjektet dere har satt i gang med! Har selv en på 1,5 og nr to på vei om noen uker. Her har jeg lagt alle prosjekter på is til etter fødselen. Gikk rett i oppussingsfella sist gang, og kjøpte nytt hus som skulle pusses opp to måneder før fødselen. Det, skal jeg vel ikke gjøre igjen...
  (trådstarter)
   #23
 858     Bærum     0
Merker at det blir mindre gjort nå ja. Ble pappa til nummer 2 på søndag. Men vi har rukket å grave ut og understøpe kjelleren, så i dag er det legging av avløpsrør inne, og evt graving av drenering og understøping på utsiden, og været blir bedre...
Signatur
   #24
 469     Kløfta     0
Gratulerer! Har termin om tre uker, vi, og legen har sagt at vi nok må belage oss på at hun kan komme før termin... Begynner å bli småspent :-)
   #25
 119     0
Kjempespennende og imponerende prosjekt dere har på gang!
Kan jeg spørre hvordan dere har tenkt omkring ventilasjon?
  (trådstarter)
   #26
 858     Bærum     0
Takk for det!

Jeg tenker passiv ventilasjon og avsug fra bad og kjøkken. Men jeg er åpen for innspill rundt dette!
Signatur
   #27
 430     Akershus     0
Jeg har gjort mange av de samme tingene som deg på et hus fra 1925. Understøpt grunnmur, byttet alt elektrisk, byttet alt av rør,  etterisolert, skiftet alle vinduer, vannbåren varme i hele huset og tilbygg på 75kvm.

Jeg begynner å installere balansert ventilasjon til helgen, for å forbedre luftkvaliteten innendørs. Jeg holder på å ferdigstille et tilbygg, så det er enten nå eller aldri. Vil tro det samme gjelder deg. Er noen utfordringer med rørføring, men satser på at det blir verdt det.

  (trådstarter)
   #28
 858     Bærum     1

Jeg har gjort mange av de samme tingene som deg på et hus fra 1925. Understøpt grunnmur, byttet alt elektrisk, byttet alt av rør,  etterisolert, skiftet alle vinduer, vannbåren varme i hele huset og tilbygg på 75kvm.

Jeg begynner å installere balansert ventilasjon til helgen, for å forbedre luftkvaliteten innendørs. Jeg holder på å ferdigstille et tilbygg, så det er enten nå eller aldri. Vil tro det samme gjelder deg. Er noen utfordringer med rørføring, men satser på at det blir verdt det.


vlangebar: Jeg har lest tråden din, og høstet mye inspirasjon fra den når vi planla arbeidet. Jeg planlegger som sagt ikke balansert ventilasjon. Er det virkelig nødvendig altså? Opplever ikke luften som dårlig i gamle hus, men kanskje det er meg som er gammeldags her?
Signatur
  (trådstarter)
   #29
 858     Bærum     0
Har nå lagt bak oss noen slitsomme dager, inkludert fødsel av unge nummer 2, men har nå nådd byggemålet for juli – støping av gulv. Gulvet ble støpt 1. august.

I juli har vi gjort følgende:
-Pigget opp betonggulvet, og gravd oss 85 cm ned i knallhard leire. Massene planerer vi utover i hagen. At været ikke var det beste for å planere leire er en kjent sak, men at det skulle være så ille var vanskelig å forestille seg. I sporene til gravemskinen, der jeg kjørte alle massene fra transportbåndet, dannet det seg en suppe uten like. Opp mot 50cm gjørme, som gjorde sitt til at gravemaskinen tidvis satte seg fast, så jeg måtte bruke skuffa for å dra meg frem.
-Gravd ut et rom i kjelleren som tidligere ikke var utgravd. Altså drøye 2 meter med jord og leire måtte fjernes. Dette gjorde vi ved å fjerne gulvbjelkene i etasjen over, fjerne døren og trappen og bruke gravemaskin for å grave ut massene.
-Fått sagd ut nye dører i kjelleren, blant annet til det tidligere ikke utgravde rommet.
-Understøpt veggene innvendig. Har forskalt og støpt med egenblandet betong. Det gikk med en pall med sement, og et utall tilhengerlass med sand. Understøpingen var i snitt 15 cm  bred og 70 cm høy. Under midtenav grunnmuren lot jeg det stå igjen 30-40 cm kompakt leire. For å redusere sannsynligheten for kapillært oppsug, la jeg knotteplast mellom leiren og den innvendige understøpte betongveggen.
-Drenert videre utvendig (kun en vegg gjenstår nå). Drenringen var sist utført på 90-tallet, og var elendig utført. Dreneringen lå faktisk 20 cm over det gamle gulvet. Valget om å sette i gang med omfattende grave- og kjellerarbeid var lettere å ta når vi oppdaget at vi likevel måtte grave opp rundt hele huset og ruinere både bed og hekker.
-Understøpt også på utsiden. Samme metode som på innsiden, men ingen innstøpt knotteplast.
-Lagt nye avløpsrør i kjellergulvet, og slengte på en stk Ola-stubben også. Har gjort klart for ett baderom, med toalett, dusj, badekar og servant.
Gjort klart vegg på teknisk rom. Kledde veggen med rupanel for å få en god vegg til å skru godsakene på.
-Isolert med 14 cm EPS i gulv, lagt på armeringsnett og armeringsstoler. Ser for øvrig at det er mye kritikk til stolene fra Biltema her på forumet. Hos meg var det ikke noe problem, men det er viktig at de ligger i kryssene på nettet, og at de snus slik at den lave delen av stolen treffer den laveste tråden på nettet.
-Lagt 5 kretser vannbåren varme i kjelleren. 20mm rør fra buildahouse. Sneglehusmønster cc15 i gang og på bad. Ellers vanlig mønster cc 30.
Støpt trapp i kjeller, 3 trinn, mellom vaskerom/teknisk rom og resten av kjelleren.
-Støpt gulv i kjeller. Leide inn et firma til dette, og angrer ikke. Gulvstøpen var unnagjort på knappe 2 timer, og så kom de tilbake for å kjøre helikopter. Resultatet ble helproft, så nå vanner jeg i vei

Alt i alt er vi sånn nogenlunde i rute, men jeg sliter litt med at snekkeren ikke er til stede. Jeg har derfor måttet trå til som snekker selv, så denne helga har det gått i rupanel til tak. Håper at snekkeren er mer til stede i ukene som kommer!


Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Utvendig.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Pigging av kjeller.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Pigging av kjeller 2.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Masser fra kjelleren.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Starten på det tekniske rommet.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Alle 3 etasjer.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Utgraving av et rom fylt med jord.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Utgraving av et rom fylt med jord (2).jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Betongsaging.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Understøping.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Understøping 2.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Utvendig understøping.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Ferdig planert.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Avløpsrør (2).jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Ferdig understøpt.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Understøping ferdig.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Vannbåren varme (2).jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Vannbåren varme (3).jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Vannbåren varme 3.jpg - olechrd
Olechrd: Totalrenovering av hus fra 1919 - Vannbåren varme.jpg - olechrd
Signatur
   #30
 430     Akershus     0
Vi hadde opprinnelig ikke planer om balansert ventilasjon, men vi synes det fort blir veldig dårlig luftkvalitet, selv med ventiler åpne på alle vinduer. Vi har begynt å bruke ventilatoren på kjøkkenet mye, for å skifte ut luften oftere, men den bråker veldig, og det blir ikke bra, bare bedre.

Gleder oss til å kunne komme hjem fra jobb til et hus som ikke har innestengt luft..