#22
 1,463     Harstad     3
Tabellen er basert på en egenlast lik 350 N/m2 og beregnet nedbøyning 1/200 av spennvidden. Bæreevnen er tilstrekkelig for to lag 13 mm himlingsplater pluss en eventuell tilleggskledning av trepanel.
Signatur
   #23
 1,806     Trondheim     0
Jeg betalte 13kr for lydbøylene. Har ca 100stk til overs hvis noen ønsker å kjøpe.
   #24
 486     0
Var på Biltema og Jula å tittet etter lydbøyler etter at jeg hadde sjekket pris på Obs Bygg. Ble overrasket over at de ikke hadde det.
   #25
 56     0
Jeg har to rom som er støyisolert med gips. rom 1 er det 2 lag gips avhengt på 2"x30mm lekter med 50glava over. Lydbøyler er brukt ihht til produsents leggeprosedyre og der er fuget langs veggene med 5-15 mm (ettersom tolleransen mellom gips og vegg) elastisk masse (fasadefug)
Rom 2 er støyisolert av forge eigar, med 1 lag gips som er skrudd i lekter i bjelkelag/gammelt tak, usikker på om det er isolasjon over denne gipsen, her er det ikke fuget i overgang gips/vegg.
Tok en liten test her en dag på ulike lyder.
rom 1 hørtes musikk fra tlf i rommet over best og i rom 2 hørtes pratelyder mest.
Vel å merke så kommer lydene i mitt tilfelle for det mestee ned langs veggene, dette er noe som jeg har erfart fra stuen også før jeg støyisolerte denne på samme måte som rom 1.
Vel å merke så var test gjort før jeg fikk lekter ut vegger med 2" og isolert her. Overall, mener jeg rommet med lydbøler blir vesentlige bedre støymessigt en rom 2, spesielt etter jeg får et lag til på veggene også.
Huset er fra 1942, reisverks konstruksjon med leire i egt skille.
Som sagt så kommer mesteparten Av lydene ned langs veggene mine, under riveprosessen ette taklister ect var fjernet i 1 egt (der hvor det er støyisolert) så kunne man delta neeeste delta i normale samtaler i egt over! Dette er enormt mye bedre nå med flytende tak som er fuget og vegger etterisolert. Ikke helt bestemt meg enda om jeg skal rive taket i rom 2 for å lekte opp ny dobbel gips på lydbøyler eller bare slenge opp 1 lag til på den som allerede ligger der. Frister å gjøre det enkleste, da det er en kombo av både etterisolering av vegger og taket i seg selv som påvirker slutt resultatet. Allt er vell bedre en ingenting, men om man velger å ikke bruke bøyler bør man antagelig uansett fuge langs veggene for å forseile lyden ute.

Ble vist lang innlegg dette Tongue
Endre
   #26
 1,818     Skogsvåg på Sotra     0
Jeg kommer nok til å gå for nedsenkede himlingsbjelker i 2x4, men for å spare på høyden (har romhøyde på ca 221 med gammel panelt himling stiftet rett i bærebjelker idag) ble jeg litt nysgjerrig på disse fibergipsplatene fra Hunton, som flere skryter sånn av. Dyrere, men burde holde med 1 lag ifølge selger på boligmessen vi var på. Dobbel pris, dobbel vekt, henimot doble egenskaper ang. brann og lyd. Noen tanker?
Signatur
   #27
 693     1
har har isolert to rom med lydhimling. jeg ha sekundert bjelkelag, og isolerte med rockwool imellom. og monterte lydbøyler og to lag gips i tilegg.alle skjøter på førstelaget ble fuget og platene lagt i forband og fuget mot vegg.

dette ble meget bra. tidligere hørte jeg hva naboen snakket om, at de gikk og vaskemaskina deres gjorde meg nesten gal. nå hører jeg omtrent ingenting. litt når de tramper hardt bare. så denne metoden kan jeg anbefale iallefall.

HSt
   #28
 37,513     Lillestrøm kommune     2
Det er i alle fall viktig å gjøre ting riktig, i 4mannsbolig som jeg bodde i en gang så var det senket himling med 2 lag gips uten at det ga noen stor grad av lyddemping fra etasjen over. Hva de egentlig hadde gjort feil vet jeg ikke for vi rev aldri ned taket for å se etter.
   #29
 178     Nordeuropa     0
har har isolert to rom med lydhimling. jeg ha sekundert bjelkelag, og isolerte med rockwool imellom. og monterte lydbøyler og to lag gips i tilegg.alle skjøter på førstelaget ble fuget ......


Øh... Er det et poeng å fuge skjøtene på førstelaget? Jeg spør med et åpent sinn...
   #30
 3,412     Akershus     0
Øh... Er det et poeng å fuge skjøtene på førstelaget? Jeg spør med et åpent sinn...


Ja, det er et poeng. Byggforsk anbefaler dette. Grunnen er at lyd i noen tilfeller kan gå gjennom overraskende små åpninger.
Signatur