52 774    41    6  

Kaldt loft konstruksjon og svartsopp

 131     0
Hei,

Store deler av taket på innsiden er full av svartsopp. Da mener jeg helt sort overflate. Er det mulig å få til et bra innemiljø i et slikt hus? Har lest at man skal bruke plast i taket (gulv loft) når man har en slik konstruksjon. Stemmer dette?

  (trådstarter)
   #3
 131     0

Har du soppen på undersiden av yttertaket, eller i himlingen?


Det er på undersiden av yttertaket. Dvs. undersiden av plankene som det gamle asbesttaket ligger på. Over der igjen er det alu-plater.
   #5
 1 096     Skjetten     0
Hiv ut noen bilder...

Går utifra at dette er fra når huset ble bygget, og ikke de snekrene du snakker om i din andre post ?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 131     1
Ja det har blitt slik over mange år grunnet kondens. Taket var også lekk, men tror ikke det har forårsaket det. Ps. Er ikke mitt hus, men min stakkars mors.
   #7
 79     0
Jeg har selv muggsopp på takkonstruksjonen i et kaldloft, som har oppstått pga kondens og nesten ingen ventilasjon. Dette skal jeg slipe vekk samt sette inn ventiler. Vil tro at dette vil fjerne problemet. Hvis det er svartsopp er det vel værre vil jeg tro?

   #8
 22 352     Akershus     0
Så lenge det er på loftet er det ingen direkte helsefare, men du bør hindre videre vekst. Prøv først med mere ventilasjon.
   #9
 1 096     Skjetten     0
Er nok sirkulasjonen som ikke er god nok på loftet. Som sagt av andre, prøv med ventiler i gavelene, og se om det er mulighet for å få noen luftinger i kassene på langsiden av huset. Slik at det blir "gjennomtrekk" på loftet..

Går ut ifra at isolasjonen som er opp mot loftet har papp på oppsiden ?
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 131     0
Takk for svar. Ventilasjonen skal bli bedre, men bør jeg ha plast på undersiden av isolasjonen? Jeg leste en som skrev det på et annet forum. Google Groups tror jeg.