#21
 3     16
Kom tilfeldigvis over denne konkurransen nå. Iogmed at fristen snart går ut har jeg ikke tid til å reise ut på hytten for å ta mål, men jeg er ganske sikker på vi er innenfor 22m2. Vi har en hytte i familien fra femtitallet. På grunn av manglende interesse fra den eldre generasjon, har det ikke blitt gjort så mye vedlikehold. I 2012 førte dette til at snøsmeltingen gikk gjennom taket og sørget for at mine to brødre og jeg, bokstavelig talt måtte ta tak og legge nytt sutak, ny asfaltpapp og i tillegg renovere alt innvendig fordi det var fuktskadet. Når vi først måtte legge nytt tak valgte vi å bygge taket litt ut slik at vi kunne lage en platting med terrassebord som gikk i ett rundt hyttens nord og østside slik at vi fikk inngangsparti kombinert med terrasse ut mot sjøen. Nå er det fortsatt ikke gjort, noe som bunner i familieforøkelse for flere av brødrene og at andre prioriteringer måtte gjøres. Tidligere har vi hatt terrasse på østsiden, men den råtnet vekk så det hadde vært så utrolig fint å vinne denne konkurransen og få dette gjort.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Har tegnet inn i lysebrunt der terrassen ønskes.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Hytten ligger på en liten holme utenfor Bergen. Vi hadde planer om å kjøpe trykkimpregnerte terrassebord på tilbud dersom det kom en god kampanje på dette snart, men om vi kan vinne istedet blir vi glade. Vi må borre ned braketter som kan holde dette oppe og støpe fast den gamle muren ut mot sjøen slik at den tåler en terrasse.

Vi har som dere ser begynt å forberede ved å fjerne fjellet utenfor hytten:

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Taket er ferdig:

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

En perfekt stund for oss ville være å sitte å nyte morgenkaffen på en ny selvbygget terrasse mens solen står opp.

På vei inn til Soløyen:

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Håper virkelig at vi vinner. Da blir det en god sommer. Smile

   #22
 895     2
Jeg kjører på med et lite dikt,
da jeg tror jeg kan vinne på slikt.
Motivasjonen for et terreasseprosjekt
er konas mas rett og slett.

Betongen støver sånn
og det synes hun er ganske bånn.
Huset blir fullt av skitt
selv om jeg ikke kan se en dritt.

Som du sikkert ser på trappa
er den nesten sammenklappa.
Rekkverket måtte jeg sette opp i en fei
da jeg ikke ville ha en ettåring feil vei.

Til nytt rekkverk tenkte jeg på å bruke
stående Møre Royal siden det er ute.
Maling av stakitt og lignende misliker jeg sterkt
vedlikeholdsfitt ligger derfor mitt hjerte svært nært.

Jeg begynner å bli lei av å jobbe inne på romma
Litt snekring hadde derfor vært fint ute i sola.
Terrassen her er nesten dobbelt så stor,
resten får jeg kjøpe på Montér 15min nord.

Jeg slenger også med noen greie bilder
da det er det beste jeg har av kilder.
Nytt rekkverk, trapp og dekke
blir nok kilden til mye svette.

En perfekt stund på den nye terrassen
må være å speide ut over den nye samlingsplassen.
Nemlig min nye Møre Royal
på en sommernatt så sval.Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Konkurranse: Det beste terrasseprosjektet 2015 - Skjermbilde 2015-06-09 kl. 21.30.04.png - Everlost
   #23
 1     1
Vi har ikke veldig store drømmer for vår terrasse, annet enn at den skal være brukervennlig. Vi overtok et hus for noen år siden, der verandaen nok var, og er, ett av de svakeste punktene. Som vist på kartet har vi en veranda over garasjen, samt at den strekker seg langs veggen og over inngangspartiet. Dårlig konstruksjonsarbeid da huset ble bygget ut, gjør at det legger mellom skillene (som er i betong) og ned i garasjen. Dette må jeg løse på en måte, og da i forbindelse med å legge nye verandabord.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Vi har to barn på 2 og 5 som elsker å være ute og er mer aktive enn foreldrene har godt av. Selv om vi har lagt noen nye bord på den ene delen er det ca 25 kvadrat som gjenstår. Etter en ettermiddag på terrassen for yngstemann, måtte vi trekke 20 fliser ut av beina på ham. Det sier litt om tilstanden, en tilstand som har ført til at vi for tiden nesten ikke bruker denne delen. Rustne spiker stikker opp overalt, og hjelpen i å slå dem ned igjen er kortvarig.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Selv om det er en jobb jeg har planer om å gjøre selv, så er det en jobb som koster. Derfor har ikke dette vært prioritert, men fikk litt motivasjon når jeg nå så muligheten til å få hjelp.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Bildet over viser langsiden som strekker seg over inngangspartiet. Foruten at flere av plankene er knekt, er det også så tett med rusk og rask mellom bordene og plasten under at det ikke er avrenning. Har måtte fjerne en planke langs veggen slik at det ikke trekker opp i bordene. Jeg sier ikke verandaen er norgeste styggeste, men den er ikke noen blomst. Vi er relativ beskjedne mennesker og har i utgangspunktet bare tenkt å bytte bord og plast under bordene, skifte takrenne langs verandaen om vi får råd, og stramme opp rekkverket. Sistnevnte har fått seg noen smeller fra noen tonn med snø som har falt ned fra taket og rett i rekkverket.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Siste bildet viser hjørnet der vi i dag har grillen, og der min plan er å bygge et lite overbygg. Vi griller hele året, selv i en halvmeter snø, så smaker maten best på grill. Planen er å bygge slik at både grillen og kokken kan stå tørre hele året. Den perfekte stunden for oss er nå været er varmt nok til at vi kan dra fram plastbassenget og fylle det opp med vann. Grille og bade, men også bare det å ha en veranda der vi trygt kan la barna løpe barbeint inn og ut av stua uten begymringer. Det går dør rett inn til stua fra verandaen. Gleden over å se glade barn er uvurderlig.
   #24
 1     1
Hei. Vi er en familie på 4 som bor i et lite rekkehus i Stavanger. Vi kjøpte huset for 5 år siden, og helt fra da har vi hatt planer om å bytte en godt slitt terrasse i første etasjen. Men det har dessverre aldri blitt slik, mye pga økonomien. Nå har vi endelig tenkt til å lagge ned litt penger og arbeid i terrassen og hagen, men det blir i utgangspunktet med det rimeligste utvalget av materialer. Derfor har vi veldig lyst til å delta i denne konkurransen da det gir oss mulighet til å legge ned bedre kvalitet i prosjektet våres.

Størrelsen på terrassen vil bli ca 25 kvm, med skrå levegg på begge sider. Den vil ligge et "trinn ovenfor bakkeplan og det bli en to trinns trapp ned fra terrassedøren. Da vi bor i borettslag har vi ikke mulighet til å gjøre så veldig mye sprell når det kommer til utseende og form på selve terrassen. Dette vil bli tatt mer igjen i bruk av møblering, lys og gjerne noen spesialtilpassede blomsterkasser i tre og muligens stein. Det er også en terrasse i 2 etg som bygger ca 2,5 meter ut. Denne har vi planer om å tette under slik at vi får et tett overbygg på den innerste delen av den nye terrassen.

Jeg har ikke noe facy tegneprogram, men jeg har laget en skisse med god gammeldags penn og papir.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Vi har også vært inne på tanken om vi skal bygge terrassen enda litt lenger ut og bygge en sandkasse nedfellt i terrassen (denne blir ikke firkantet i så fall), og med et lokk som kan legges på når den ikke er i bruk, som er utformet som terrassegulvet og gir inntrykk av at det ikke er en sandkasse under. Når ungene blir store kan hullet til sandkassen fylles med jord og lages til et blomsterbed.

OK. Dette er kanskje ikke det mest spennende prosjektet dere har hørt om? Uansett, vi prøver å tenke nytt med de begrensede mulighetene vi har i et borettslag. Og at dagens terrasse kvalifiserer til Norges styggeste? Vel, bedøm selv, men vi er i alle fall ikke fornøyd slik den er i dag. Vi har prøvd å vedlikeholde den, med et heller dårlig resultat. Bordene er gamle, sprukne, ustabile og meget lite fine. I tillegg er det kun brukt spiker som har begynt å slippe, hele terrassen her seget på begge sider, bordene har alt for stort mellomrom mellom seg og er ikke snille mot små barnetær. Trappen taler vel kanskje for seg selv?

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Det er ikke putekassen som er skjev.....
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Når vi får på plass den nye terrassen, om det blir utgaven med de billige materialene, eller om vi er så heldige å kan gjennomføre den virkelige terrassedrømmen vår, så gleder jeg med til å invitere våre nærmeste venner og barna på en hel dag med kos! Da skal vi starte tidlig med god lunsj etterfulgt av masse is, kos og hagelek med ungene. På ettermiddagen blir det masse god grillmat før enda mer kos og lek med ungene. Når klokka begynner nærme seg det man kaller kveld blir ungene lagt inne (ja vi har et lite hus, men får alltid plass til de vi er glade i) og vi voksne fortsetter kvelden litt til med vin, skravling og spill under terrassevarmeren. Ellers elsker jeg de små øyeblikkene, som å ligge å slappe av på terrassen, enten alene eller med kjæresten, mens vi hører ungene leke og kose seg i hagen Smile

Hilsen Camilla (26), Christer (29), Amalie (5), og Mathilde (3)
   #25
 3,083     Gol     0
Her kommer det flere og flere terrassen som både trenger oppussing og nye hus som trenger.. Smile flott med så mange bidrag Smile

Signatur
   #26
 2     Sola     3
Vi kjøpte vårt første hus i fjor og tok motet til oss da det var en del oppussing som måtte utføres både utvendig og innvendig. Etter 1 hektisk år er vi endelig ferdige innvendig og synet skiftet seg til uteområdet. Pr dags dato er ikke terrassen noe veldig og skryte over da tidligere eier sikkert hadde en drøm om møre royal terrassebord, men tok seg ikke råd til denne oppgraderingen. Derfor ble det bare malt i like farger for det er jo nesten det samme.
Ser også ut som det ikke ble lest mye om terrassebygging før terrassen ble bygget siden vi nå har festlige vekster som stikker opp av terrassen.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Er også litt vanskelig for våre små hunder og komme seg opp trappen på terrassen da de er veldig lett for dem å sette en labb fast i gapet mellom terrassebordene.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Terrassen er sydvendt og blir omtrent på 50m2. Planen var egentlig å bruke møre royal plank, men kostnadene ble litt for store, men plutselig så jeg en sjangs med denne konkurransen å vinne 22m2 plank, skruer og jigg. Det er jo nesten halvparten så hadde vært veldig festlig og vinne denne konkurransen slik at vi kunne få et uteområde som vi er stolte over og som vi virkelig kan kose oss på late sommerdager.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Terrassen blir veldig lik den gamle bare at jeg vil lage et lite oppbevaringsområdet/sitteplass langs den ene veggen slik at jeg får max utbytte av terrassen. Vil nesten si at eksisterendes terrasse kvalifiserer til "Norges styggeste" men det er det opp til dere å bestemme, men som ordtaket går: Et bilde sier mer en 1000 ord.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

   #27
 1     0
Hei!

Jeg bor i Norge 2 år. Derfor jeg kan ikke fortelle om min prosjekt so mye, min norsk språk er dårlig.
Min svigerfar kjøpt hus. Jeg skal fikse den terrassen...

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Terrasebord jeg skal lage på denne måten

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo


Solskinnsdag med sin kone vil være i stand til å lene seg tilbake og nyte en deilig morgenkaffe.


   #28
 48     15
Vi har det siste 18 månedene hel-renovert en bolig fra 1963. Vi brukte Google ScetchUp for tegne utallige varianter før vi kom fram dette resultatet. På grunn av datakræsj har jeg dessverre ikke tegningene nå.
Det som gjenstår nå er litt kledning på garasjen og dekke på terrasser i 1 og 2 etasje. Har brukt royal kledning på hele huset, og skal bruke det på terrassene, så denne konkurransen kommer som bestilt. Syns det er best å forklare prosjektet ved hjelp av bilder.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Slik så huset ut da vi kjøpte det for et og et halvt år siden

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Terrasse anno 1963

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Sammen med graving for ny drenering støpte vi for et utvidelse av på 10 m2

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Utbygget er tett og klar for lekting og vinduerVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Her er stuevinduer og ikke minst skyvedøren på plass

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Her er vinduer og Royal kledningen montert. Ikke mye som minner om huset fra 1963 nå

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Klart for bjelkelag

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Bjelkelaget på plass, sammen med ekstremt stygg solskjerming

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Her har jeg montert tilpassede blikkplater for å få en tett terrasse


Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Terrassen i 1 etasje skal fungere som tak over kjeller inngangen. Kjekt for ungdommene nå, siden kan dette være praktisk ved eventuell hybelutleie.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Får å få maksimalt ut av de dagene vi har sol, bygger vi garasje med tak-terrasse.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Utsikt fra tak-terrassen. Her mangler jeg bare glass-rekkverk og tre-dekket av royal-kledning selvfølgelig. Helt grei utsikt for sene sommerkvelder

Skjønner ikke hvorfor bildet under denne teksten kommer med, og jeg får ikke slettet det
Konkurranse: Det beste terrasseprosjektet 2015 - Uten kledning.jpg - Dæljern
   #29
 3,083     Gol     0
Blir inhabil i denne konkurransen men ettersom folk har kommet med sine planer så kan jeg komme med mine fordet om det ikke er tellende i denne konkurransen..
Har en teit trapp inn i huset her. Stål trapp med liten plass på. Den er bare egentlig helt tragisk men kommer nå inn og ut av huset.
Planlegger en terrasse på 2,3x 5 meter som er bredden på inngangspartiet. Vil lage en 2 meters bred trapp i fremkant. Også lage et rekkverk slik som vi hadde på hytta med hjerter på. Er litt i tvil hvilke materialer jeg skal bruke men får vel bruke møreroyal på den siden den er i front av huset. Lurer på og lage en ramme rundt også legge bordene i mellom disse. Samme på trappetrimnene. Litt mere arbeid men blir jo stillig da. Smile skal snart ha ferie så da får man ofre en dag til dette.. Smile

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Signatur
   #30
 82     1
Heisann!

Tok i fjor over ei hytte i Trøndelag. Hytta ble påbygd for noen år siden. Med verandadør, men ikke noen terrasse utenfor.

I området utenfor er det fjell oppe i dagen, og med typisk trøndervær så blir det jevnt tilsig av vann og derav såpeglatt fjell. Her har ungene og mine gravide fru sklidd på vei til sjøen. Fruen landet heldigvis ikke på magen, men det ble en blodig albue ut av fallet. Ellers var en gammel trapp fra en tidligere terrasse støttet opp under nevnte dør, den var ikke helt trygg den heller.

Som bildet nedenfor viser så har jeg allerede brettet opp ermene for å eliminere en årsak til at de fleste uhell skjer i hjemmet (eller på hytta som i dette tilfellet).

Den perfekte stunden må være å jekke en kald en og slenge seg ned i en stol etter at terrassen er ferdig. Det blir mye jobb, terrassen blir 50 kvm og det er et stykke å bære all materiellet...

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo