41,701    53    78  

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015

 5,415     Langhus     9
Hei alle sammen!

Vi håper 2015 inviterer til mye hygge med familie og venner på terrassen. Montér, sammen med Terrassespesialisten og Talgø MøreRoyal® ønsker å bidra til dette med en konkurranse som skal inspirere mange og sikre vinneren med toppkvalitetsvarer til drømmeterrassen Smile

----------------------------------------

Vinnere er kåret!

----------------------------------------
Først litt bakgrunn: Terrassen er viktig for oss!
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Det finnes om lag 1,3 millioner eneboliger og rekkehus og 400.000 hytter i Norge – nesten alle har terrasser som brukes til soling, grilling og hyggelig samvær med familie og venner. Terrasser varer ikke evig og har behov for vedlikehold og utskifting. Hvis vi antar at en gammel terrasse har en levetid på 15 år vil det være 85.000 boligeiere som vil skifte ut terrassen i år.
Det bygges også en 10.000-15.000 nye boliger som bygger mange flotte terrasser og takterrasser og en 5000 nye hytter som også ønsker seg en fin uteplass.
Med normalt vedlikehold, beising, oljing eller mindre reparasjoner hvert tredje år er det 430.000 familier som for noen dager vil bytte ut familiehygge med vedlikehold i år.
Totalt sett over 500.000 større eller mindre terrasseprosjekter som skal gjenomføres i år. Dette synes også her på ByggeBolig med en rekke tråder:

- En som diskuteres i disse dager: Markterrasse – erfaringer med vedlikeholdsfrie terrassebord
- En som har pågått siden 2008 og som leses mye: Vedlikeholdsfrie terrassebord: Alternativer til impregnert tregulv
- En skikkelig klassikker: Avstand mellom bordene på terrassegulvet
- En med masse inspirasjon: Vis meg din flotte terrasseveranda
- En fra Monter Selvbyggerservice: Veien til Drømmeterrassen
- En som ser på metoder for festing: Skjulte skruer på terrassen
- Mange fine prosjekter: Hage og uterom


Konkurransen
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Går du med planer om å gjøre noe med terrassen hjemme eller på hytta? Bygger du nytt hus og planlegger en heftig terrasseløsning? Da håper vi at du deltar i denne konkurransen!
Slik deltar du – svar på følgende spørsmål i denne tråden:

1. Hva er bakgrunnen/motivasjonen for terrasseprosjektet?

2. Beskriv prosjektet:

- Størrelse og beliggenhet
- Tenkt materialvalg
- Plan og metode, gjerne med tegninger og bilder.
- Har du en gammel terrasse som du mener kvalifiserer til «Norges styggeste»? Ta et bilde og del med oss!

3. Beskriv en perfekt stund på terrassen.
----------------------------------------

Vinnere er kåret!

----------------------------------------

Konkurranseperiode:

1. Innmelding av kandidater: 21. mai til 12. juni.
2. Kåring av vinnerne: medlemmene stemmer frem vinneren i en avstemmingsrunde. 12. juni til 28. juni.
3. Vinneren trekkes så snart som mulig etter 28 juni.

Premier:
1. premie
22 m2 28x120 Møre Royal Duo Brun , Camo innfestingsjigg og 700 skruer.(nok til 22m2)
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

2. premie
Camo innfestingsjigg og 700 skruer.(nok til 22m2)
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

3. Premie
Gavekort på kr 500,- fra Monter
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoDenne konkurransen er et samarbeid mellom ByggeBolig og:

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

----------------------------------------

Vinnere er kåret!
----------------------------------------

Forsøk på manipulering av avstemningen vil medføre utestengelse fra konkurransen.
Signatur

   #1
 3,083     Gol     3
Da vil jeg ønske alle lykke til i denne Konkuransen og jeg gleder meg til og se mange flotte terrasse prosjekter. Jeg har allerede prøvd Camo og den er helt unik. Samt terrassebordene er så og si vedlikeholdsfrie. Kun 6-10 års fargevedlikehold.

Lykke til alle sammen Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 5,415     Langhus     0
Regner med du kjenner igjen "Produktbildet" av Camo?
Signatur
   #3
 6,009     Finnmark     0
terrassebordene er så og si vedlikeholdsfrie. Kun 6-10 års fargevedlikehold.
Smile

........som vanlige terrassebord altså......Wink
Signatur
   #4
 3,083     Gol     1
terrassebordene er så og si vedlikeholdsfrie. Kun 6-10 års fargevedlikehold.
Smile

........som vanlige terrassebord altså......Wink


Vanlig terrassebord må du behandle med en gang når du har lagt det. Også neste år så må den vaskes osv..
Møre royal er først impregnert også er den tørket og presset full med linolje, da lukker porene seg.. Slik at dette terrassebordet er det ca 1 liter med linolje i pr m2.
Linoljen er klar i utgangspunktet, men blir tilsatt farge. Det er denne farga sola tar knekken på på sikt. Derfor kan man om man vil farge vedlikeholde med 6-10 år mellomrom om man vil.. Smile

Men dette ble litt offtopic.

La oss konsentrere oss om konkurransen i denne tråden isteden Smile
Signatur
   #5
 141     Egersund     6
Her virker det som om det er rimelig greie odds for å hale i hus en premie, og siden det passer seg slik at jeg har veldig lyst å få det både "skrueløst" og ikke minst bruke møre royal, er det jo en smal sak å hive seg med Smile Har gode erfaringer med møre fra før av. Har ikke testet jigg før. Ser kurant ut Smile

Har ikke overtatt huset enda, overtar i Juli. Huset er østvendt med et rimelig høyt fjell på baksiden (vest), så jeg vil få sol litt lenger også ved å trekke terrassen lenger frem på tomten. Dette er forøvrig på Eigerøy i Eigersund kommune, og har flott utsikt til innseilingen i Egersund. Idag bor jeg 85m ifra dette huset, men ønsket stor utsiktstomt (1,5mål), dobbel garasje, og mindre naboer. Sitter pr dags dato med to hus og er bankens beste kunde... Tips: Ikke kjøp før du har solgt, det kan være vanskeligere å selge det man har en det man regnet med Grin

Størrelse blir derfor litt sånn ca. Det har en litt liten terrasse (15m2), som bærer preg av råteskader. Er malt både på oppside og underside av bord, så antar at dette er en medvirkende årsak til at det nå er modent for utskifting. Skal også lage en trapp for adkomst for barna fra hagen. Denne terrassen skal utvides fra dagens 15m2 til ca 100m2. Dette må jeg behovsprøve litt når vi kommer på plass...:p Og må gjerne finlese litt regelverk rundt avstand til nabogrense, men etter Juli er det vel ikke noe problem med 1 meter fra grensen? Håper noen har et svar Smile

Har også en luftebalkong som jeg tenkte å skifte bordene på samtidig. Denne er kanskje 10-15m2.
Hovedterrassen skal rives totalt, og jeg fant denne konkurransen når jeg var inne på en annen tråd for å finne dimensjoneringstabell for terrasser mtp dette...Smile

Den perfekte stunden må være en Julikveld med gode venner på besøk, noe godt i glasset, reker på bordet eller god guff på grillen.. På terrassen som er bygget delvis med materialer og skruer jeg vant på en konkurranse på byggebolig.no, som det ikke vises et eneste skruehull på. Man kan fint gå barføtt uten angst, og man kan bare sitte og nyte utsikten av småbåter og andre folk i nabolaget som koser seg.

Takk for meg, wish me luck Smile Har forøvrig Montér her i byen, så har vært en del der på handlerunder ved tidligere prosjekter.Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
   #6
 21     Vestby     1
Hei
Her har jeg lyst til å delta – konkurransen er min motivasjon til å starte opp vårt terrasseprosjekt på familiehytta vi har hatt siden 1970. Denne ligger på nordsiden av Kirkøy – hovedøya blant Hvalerøyene i Østfold.

Har tidligere deltatt i konkurransen «…dette rekker jeg før jul» og jammen rakk jeg å fornye den gamle furutrappa - mot de fleste odds! Stor takk for at dere motiverer med ny konkurranse

Terrassen vi planlegger å bygge skal erstatte dagens terrasse på 16m². Denne ble bygget i 1975 før råd og tips ble vanlig på nett (byggebolig.no) og jeg ser at vi har laget denne med de fleste nybegynnerfeilene man kan gå i.(tynne terrassebord, spiker som kommer opp fra planken, for langt mellom bjelkene, for tette bord etc så denne gangen…….)

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Terrassen ligger lunt til på hyttas sydside og er derfor et populært sted å være på sommerdager når det blåser litt fra nordvest. En naturlig liten «plaskedam» har gjort denne terrassen også til barnas favorittsted i to generasjoner med båter og bøtte – så dette er en viktig del av hytta for store og små.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Vi har lest oss opp om forskjellige material løsninger her på forumet. Viktig for oss er å finne en løsning som er tilnærmet vedlikeholdsfritt. Møre Royal og den smarte skrueløsningen fra Camo er noe som absolutt hadde vært midt i blinken for oss. Bonus at en slik løsning også reduserer mulighet for flis i små barneføtter.

Den gamle terrassen vil bli revet og den nye terrassen vil bygges ut fra hyttevegg og følge terrenget slik at denne da vil bli totalt 24m². Vi vil sette av plass for å inkludere dagens plaskedam i terrassen.

Vet ikke om dagens terrasse kvalifiserer til «Norges styggeste» men at den trenger å bli byttet ut kommer tydelig frem her:

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

En perfekt stund på terrassen:
Om sommeren tilbringer vi normalt mer enn 90 % av dagen utendørs - nesten uansett vær. Da samles vi oftest på terrassen med kulinariske høydepunkter kombinert med god drikke, kortspill, yatzi, quiz eller bare for å sitte og nyte stillheten og følge med på båtlivet.


Terrassegulvet vi nå velger vil bli førende for utskifting på øvrige etter hvert slitne uteområder. Det hadde vært veldig bra å kunne få dette til med de flotte Møre Royal og Camo produktene?
Signatur
   #7
 3,083     Gol     0
Ja her er det kommet inn 2 gode prosjekter. MEN må da være flere som går med ideen ang og lage seg en terrasse i sommer?

Signatur

   #8
 1     0
Skal til å bygge oss en garasje og carport med en takterrasse oppå. Budsjettet tilsier at vi må vente til neste år med å få realisert drømmen om takterrassen. Her må det spares opp penger først. Så det er motivasjonen for å delta i konkurransen.

Vi har bygd oss nytt funkis hus med brun Møre Royal kledning. Så terrassebord i samme utførelsen er en selvfølge. Planen er å legge lekter oppå det flate taket som skal tekkes med takpapp. Legge brun 28x120 Møre Royal som dekke. Rekkverk vil bli utført i 36x48 med 15 grader skrå også i brun Møre Royal. Størrelsen på terrassen vil være på ca 45m2. Huset vårt ligger på en høyde utenfor Haugesund og på takterrassen vil vi få en formidabel utsikt over hele Haugesund og deler av Karmøy.

Vi har pr i dag ingen terrasse som vi kan benytte en fin sommerdag. Kun en liten luftebalkong med plass til en grill og to stoler. Så å få realisert drømmen om en stor og fin takterrasse allerede i år hadde vært midt i blinken for oss.

En perfekt terrassestund er en varm sommerkveld med god grillmat og god drikke sammen med familie og god venner. Kanskje sent utpå kvelden fyre opp terrassevarmeren og nyte utsikten/lysene fra Haugesund by mens praten sitter løst.Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
   #10
 1     0
Hei,

Fikk veldig lyst til å delta her selv om jeg akkurat ble ferdig med terrassen.

Prosjektet startet egentlig ved juletider, da hadde jeg sett meg lei på at de gamle bordene (kompositt) slanget og bølget seg at jeg satte i gang ett "vedlikeholdsfri terrasse" prosjekt.

Valget falt på PVC, ren plast mao. Mange tror det bare finnes kompositt bord og med det rykte dette materialet har fått de siste årene så velger de fleste det trygge alternativet som er diverse tre sorter. Men, PVC er 100% plast og ser flott ut, føles flott ut og er lett å jobbe med.....sto det i brosjyren. Det viste seg å stemme!

Det finnes flere typer på markedet, jeg valgte en av de største aktørene i Amerika, her har de lengst erfaring med alternative materialer til terrasse. Merket jeg valgte heter Azek (www.azek.no) En annen bonus med å kjøpe amerikansk er at man kan lese til øynene blir våte på diverse forum om hvordan man legger dekket, tips og hint da amerikanere er veldig flinke til å rose/rise på nett.....Smile

Enda en god grunn, var at til Azek er det et firma som heter Cortex som lager feste anordning. Man kan selvfølgelig bruke vanlige terrasse skruer, men jeg ønsket et skjult feste system for best mulig finish. Cortex er et genialt system som er utrolig enkelt og skruen blir helt borte! Jeg var så fasinert at jeg la ut en liten video snutt av hvordan det gjøres på Youtube:

https://youtu.be/LIUPAOZyBs4

Her er eksempel på feste systemet:

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Her er noen oversikt bilder av det ferdige prosjektet:

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Trappen er en massiv stor sitte trapp som vi bruker utrolig mye. veldig sosialt med en kaffe kopp i hånda' og unger løpene i hagen....Smile

Jeg kan på det varmeste anbefale en god sittetrapp!!

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

PVC bordene er massive og kan brukes til å lage andre ting som f.eks et trinn inn til huset som her, denne er laget kun med PVC bord og det fine er jo at det blir skjult feste system her også....Smile

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Vi valgte også å lage en ramme rundt terrassen, såkalt "Picture framing". Avslutningen på terrassen blir penere og for oss som avsluttet den ene siden inn mot garasje veggen blir det veldig praktisk å spyle terrassen. Da vil vannet stoppe i veggen og renne tilbake ned i det tverrgående mellomrommet. Veldig praktisk!

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Her er en ting til man kan bruke PVC bord til, listing (se langs veggen):

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Eller dørstokk:

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo


For oss er en perfekt stund på terrassen en hel dag, helst en lørdag, hvor været er nydelig barna er ute og leker, mor og far tar en rolig stund i sol stolen. Når kvelden kommer rules grillen ut, venner kommer på besøk, barna leker forsatt og alle samles rund langbordet med masse spennende delikatesser fra grillen. Hipp, hipp hurra!