#11
 1     1
Hei.

Jeg har latt meg friste stort av MøreRoyal sine produkter etter at jeg så utstillingen på Byggmakkermesse.
Jeg har ikke tatt meg råd til dette enda, så dette kan komme midt i blinken!

Bakgrunnen er at familien har vokst fra 3 til 6. Boligen ligger i Sandefjord og med nærhet til vannet.Vi har bygget på huset, og i den forbindelse ønsker vi å utvide eksisterende terasse med ca 12 kvm. Terassen ligger vestvendt. Med det nye prosjektet kommer vi til å få en helt ny opplevelse da denne blir mer innebygget. Godt skjult og lunt med tuja på den ene siden, huset på den andre, og en levegg.

Den eksisterende terassen er laget i standard furu terassebord. Den nye terassen vil aldri bli helt lik, så derfor ønsket vi å bryte helt med dette. Vi ønsker å heve høyden til ca. 50 cm. Ved å heve den samtidig som vi velger et helt nytt utseende vil det gi inntrykk av to separate terasser.Disse deles av med en liten trapp. I enden ønsker vi en levegg i samme materiale.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo


Ved bruk av Møre Royal vil det gi et helt unikt utseende. Ønsket om et lettere vedlikehold er også stor! Det er ganske stor slitasje og det blir fort stygt med såpass nærhet til sjøvann.

Prikken over i'en vil være utekjøkkenet og urtebedet. Hentet direkte fra inspirasjon fra messen.Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Bruken av sten og tre på denne måten ser utrolig fint ut!

Den perfekte stunden på terassen vil være å få en ny, deilig uteplass med plass til to voksne og fire barn. Det er ikke ofte man får sitte sammen i travle dager, og å kunne gjøre dette i fri luft synes alle seks er toppen!

Dette gjøres da sammen med at far i huset står ved grillen. Med muligheter for å jobbe på det nye utekjøkkenet ved siden av. Og ikke minst å kunne strekke seg til det nye urtebedet for å toppe matnytelsen.

Vi håper å kunne fullføre denne drømmen Smile   #16
 1     Oslo     6
Hei,

Jeg melder meg på konkuransen!

1. Hva er bakgrunnen/motivasjonen for terrasseprosjektet?
Vi kjøpte rekkehuset vårt i 2013, og har siden da gjort diverse for å fikse og forberede det vi har. Så langt har vi fikset maling, utetrapp, loft og sist drenering i hagen. Bildet nedenfor er fra prospektet, så trappa til venstre er den som ble erstattet.

Så nå som dreneringen er fikset, er det klart for platting. Før rant det vann fra ca 200m2 tak ned i vår hage, så dette måtte fikses først. Nå som det er gjort, er det klart for platting, for å kunne bruke denne delen av hagen bedre. I dag er det ikke plant, og verandaen oppe er hakke for liten til å flere venner og naboer på besøk, derfor har dette vært en av de tingene vi ville gjøre fra dag 1.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

2. Beskriv prosjektet:
- Størrelse og beliggenhet

VI vil legge plattingen under dagens veranda i høyde så den er under bekledningen på huset. Den vil være ca 18m2.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - IMG_0417.jpg - Jafo
Det blir steg ned fra plattingen, med blomsterkasse for jordbær på siden. VI har godt med ettermiddagssol på denne siden av huset. Styret har godkjent planene.

- Tenkt materialvalg

Jeg leste denne bloggen fra Byggmakker, og bestemte meg da for Møre Royal når jeg så hvor fint det ble seendes ut. Jeg ønsker også noe som er av god kvalitet, og som ikke krever all verdens vedlikehold, selv om ungene og festlig lag bruker det mye!

- Plan og metode, gjerne med tegninger og bilder.

Jeg ser for meg at jeg vil bygge det ca slik, med sittebokser under vinduene, og en blomsterkasse forran. Jeg vil og sette inn DryppStopp undertak så det er fint å bruke selv om det regner.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - IMG_0416small-ANIMATION.gif - Jafo

- Har du en gammel terrasse som du mener kvalifiserer til «Norges styggeste»? Ta et bilde og del med oss!

Ingen terrasse, men nå er det blitt en oppbevaringsplass for alt annet, siden det ikke er noe særlig å bruke ellers. Merk nabolagets løpende morsomhet, badekaret som blir dratt frem og tilbake til det er klart for å ta tak i den biten.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - DSC_0392.jpg - Jafo

3. Beskriv en perfekt stund på terrassen.
Det er å sitte å slappe av i sola, nyte en kald pils, mens ungene leker rundt omkring.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Håper prosjektet blir støttet i konkurransen, har selv stor tro på at dette kan bli knallfint!

Jo
 
   #17
 116     Bergen     0
1. Hva er bakgrunnen/motivasjonen for terrasseprosjektet?

Vi kjøpte vår første bolig i fjor høst og har fram til nå vært okkupert med innendørs prosjekter.
Huset har en relativt opparbeidet hage og helleplatting som av en eller annen idiostisk grunn ligger på skyggesiden av tomten, ergo den brukes lite (nå er det bare regn i Bergen uansett, men teoretisk sett)
På solsiden av tomten ligger det en skrå hageflekk som ikke har mye funksjon borsett fra at den gjør det vanskelig å komme inn/ ut med bil.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Planen er å endre fasongen, heve, rette av og bygge en funksjonibel markterasse, samt kle inn de nydelige sikringsboltene i betongmuren mot naboen.

2. Beskriv prosjektet:
- Hageflekken skal mures opp og rettes av til en ca. 38m2 kvadratisk plen hvor ca. 15m2vil bestå av markterasse til utemøbler, grill ol.
- Muren bygges med et støttemur system eks.
http://www.monter.no/byggevarer/hage--og-utemiljo/belegningsstein/
hageflekken fylles opp med steinmasser, dreneringsduk, sand og litt jord.
Plenen blir trolig sådd med noe "vedlikeholdsfritt" ala ulriksdal el.
Markterassen, trappen og "dekkveggen", samt evt. møbler og blomsterkasser bygges utelukkende av Møre Royal, da det både er fint og gjør vedlikeholdet til et minimum (noe som er bra med 1000 andre prosjekter)
Planen er å bygge hyller i dekkveggen til blomster, grilltilbehør og annet nips.
Det går nok mer enn 22m2 med på jobben, men når man først er i gang er det greit å ha en liten platting til å sette bosspann på (søppelbøtter Smile

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

3. Beskriv en perfekt stund på terrassen.
-Den perfekte stunden må være når solen (en vakker dag) steker på den nybygde plattingen, med en fin gressflekk forran seg, lukten av grillmat,og en iskald beyer med gode glade venner.

God sommer!

   #18
 137     1
Heisan:-)

denne konkurransen er midt i blinken for oss.
Vi holder på å bygge hus (satser på å flytte inn i løpet av 1-2 uker), og har begynt å planlegge uteområde. Foreløpig er uteområdet preget av å være en byggeplass, men vi har "store" planer.
Både skjult innfesting og Møre Royal står på ønskelisten, men det fordyrer jo prosjektet en del, så foreløpig må vi se det litt an.
Vi har pt. kun laget en enkel plan, og ser jo at vi må ta ting litt etterhvert, men det som er helt sikkert er at vi skal ha markterrasse som tegnet inn på tegningen under, og at den skal komme på plass i løpet av sommeren.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Terrassen blir på omtrent 45 m2, og den blir liggende sør- og vestvendt.
Vi vil bygge den så lavt i terrenget som mulig, kanskje helt flush med plenen sånn at vi slipper rekkverk som stenger for utsikten.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

Som dere ellers ser på bildene har vi fått oss en drømmetomt (vi synes ihvertfall det:-)).
Vi trives veldig godt med å være ute både sommer som vinter, og ønsker å lage et flott uteområde hvor vi (og spesielt ungene) kan trives og leke trygt og godt.

Vår perfekte stund på terrassen er ikke så "spenstig" eller annerledes enn andre, men det er rett og slett en solfylt dag med ungene og deres venner springende rundt og leke, mens mor og far sitter og slapper av på terrassen, eller pusler litt ute i hagen med diverse prosjekter.
Når det går mot kveld tar vi middagen ute på terrassen, enten ved bordet eller sittende rundt ute på golvet, gjerne etterfulgt av et brettspill eller andre felles aktiviteter.

Da krysser vi fingrene og ønsker alle en god og solfylt sommer:-)
  (trådstarter)
   #19
 5,415     Langhus     0

Desverre er inlegget plassert slik at vi ikke klarer å merge det, så jeg kopierer innholdet hit:
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Som dere ser av bildene er vår terrasse særdeles slitt og utgått på dato, den er også all for liten(12m2) ift dagens krav til å leve et gjennomsnittlig norsk liv i sus og dus. Som ein lite hendig snekker er det vanskelig å si mye om materialvalg, men siden jeg går for "the top", altså førstepremien så satser jeg på at det også blir materialbruken min: 22 m2 28x120 Møre Royal Duo Brun , Camo innfestingsjigg og 700 skruer(nok til 22m2). Så her må vi nok supplere til med utstyr da forlengelsen på gammel terrasse er 29m2, og ny terrasse ut fra kjøkken(høyre side på bilde) er 22m2.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Med ny terrasse og morgensol på kjøkkensiden, så vil fruen få et nytt liv på morgenen (happy wife=happy life), og ved å vite at jeg sitter på en terrasse over en ny garasje på kveldssolsiden så varmer det i hjerte bare å vite hva man har under seg, nemlig en stor og god garasje. Terrassene vil vi pynte med grønt og skjønt, men det blir nok fruas soling som er den nye terrasseplanens definitive blikkfang.
Signatur
   #20
 611     Bergen     6
Da var det min tur til å komme med mitt bidrag til konkuransen.
Vi overtok i starten av året et atriumrekkehus som vi har satt vårt personlige preg på.
Her følger det med en hage på 72 kvm med bod det er en liten platting her nå, men det er ikke koselig og det er alt for masse blomster og andre buskevekster i hagen vår. Dette gjør faktisk at hagen virker mye mindre enn den er, naboen sin hage virker MYE større selv om den er like stor. hagen er full i liv nå, men om vinteren er det bare en brun haug her.Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å gjøre så mye med uteplassen i år, men sommeren har latt vente på seg så da er det vel egentlig bare å kjøre på når det er dårlig vær.

planen var å ha vanlig impregnert terrassebord på gulvet og male det i husets farge,
men etter å ha lest litt så slo jeg fort i fra meg det. Planen utviklet seg til at gulvet skulle oljes for å få den fine brunfargen, så fant jeg CAMO skrumal og da var jo valget enkelt. Så oppdaget jeg Møre royal og det var jo akkurat slik jeg hadde sett for meg at det skulle være.

planen er som følger, boden skal utvides til at den blir ca 15 kvadrat, den er to meter fra husvegg nå, dette blir krympet inn med 1 meter og jeg kommer til å utvide den ca 1,2 meter. Vi har en kanin som også skal få seg en plass ute så den får kost seg litt. her snakker vi penthouse med en liten gressplen. Jacuzzi må vi ha med tiden også, det blir ikke en mega stor en, men en det er plass til ca 4 personer eller veldig god plass til meg og madamen.
Jeg så et bilde for en stund siden som ga meg skikkelig inspirasjon til å ta tak i terrassen i år.Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
En slik lounge skal også bygges, jeg har allerede sett på stoff og puter og ordnet med syerske (venninne av fruen, vi har ikke spurt henne enda, men hun ble tent på idên når vi viste henne bildet Tongue )

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
her er tenkt plassering av de forskjellige elementene.
hagen er forøvrig ca 12 x 6 meter.

på fremsiden av huset kommer vi til å kjøre samme stil og blir nok der vi prioriterer først.
her blir det veldig enkelt med en platting som går ca 2 meter ut fra veggen og dekker ekisterende "trapp/platting". Her skal frokosten nytes når morgensolen titter frem.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

naboen har hvit grus på sin tomt og vi kommer til å gjøre det vi også, dette blir lagt direkte oppå de grusomme Betong"flisene" fra 80 tallet.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Jeg har sett litt på andre løsninger men, jeg fant liksom ikke noe som traff meg skikkelig, jeg har sett på utendørsfliser og skifer og vurdert platting hele veien, men vi bruker plassen til parkeringsplass også så det var en ide jeg la fra meg kjapt.en perfekt stund på terrassen er vel egentlig bare full sol, kun shorts på, ligge og sole seg med litt lav musikk på mens drømmer seg vekk og lukter at naboen griller, for å så kave seg bort til grillen og lage litt mat før gjestene kommer og bli sittende ute og snakke om løst og fast til solen går ned.
Signatur