#31
 2 801     0
Rennende varmt vann er som du selv skriver nettopp "nice to have", ikke "need to have".

I et postbellum katastrofescenario med stadig radioaktivt nedfall utenfor "bunkeren" din går raskt muligheten for å spyle vekk radioaktivt støv over fra "nice to have" til "need to have". Men det gjelder selvsagt for de som vil ta forberedelsene så langt.

Og at "sirenen lyder hvis noen prøver å bryte seg inn" er noe jeg ikke ser nytten av selv (...) under ellers normale forhold", altså med strøm på nettet. Wink

Mange innbruddstyver har blitt skremt bort av sirener og strobelys.

Den eneste gangen (som jeg vet om Smile) det har vært uvedkommende inne i huset lå vi selv og sov ovenpå; med gjester som sov på stuegolvet. De våknet av at en mann skrittet over dem - men da flyktet mannen ut av huset og kom seg unna uten at vi fikk summet oss til å stoppe ham. Hadde vi hatt alarm ville han ikke ha stukket av gårde med en lommebok med masse formelle papirer/kort og et kamera som var fullt av feriebilder.
Slik empiri påvirker naturlig nok min holdning til innbruddsalarm med sirene.

   #32
 2 365     0
... med stadig radioaktivt nedfall utenfor "bunkeren" din går raskt muligheten for å spyle vekk radioaktivt støv over fra "nice to have" til "need to have". Men det gjelder selvsagt for de som vil ta forberedelsene så langt.

I en slik situasjon kommer jeg uansett ikke til å være hjemme i min egen bunker (som jeg ikke har, forøvrig; atomkrig er en trussel av et slikt slag at det er meningsløst for Ola Enkeltmann å "preppe" for den...), men derimot oppholde meg i en "bunker" et helt annet sted, og da sannsynligvis iført både vernemaske og -drakt...
   #33
 1 437     1
Det som jeg er helt sikker på er at strømmen igjen vil begynne å bli borte i kortere eller lengre perioder, om det nå er uvær eller et slemt land som hacker norske strømnettet.
Så, vann i flasker, og fra bekken, og såpass med vedovner at en holder varmen så vannrør og annet ikke fryser.
En trenger ikke nødvendigvis en peis for å ha varmen, bør heller ha noe en kan koke på, mindre ovn. Og da bør en ha pipe, det går fort å montere en ovn, sammenlignet med pipe. Og skal en selge huset en gang kan pipe være en pluss.