#201
 3,706     Ringerike     0
Gratulerer, blir spennende. Håper du lager en dedikert tråd for din innstallasjon med mange bilder. Er det virkelig lønnsamt å dra Heddal Anlegg helt til Karmøy?
Signatur

   #202
 476     0
Prisen Heddal ga meg var på alle måter konkurransedyktig og det er jo takket være deg at jeg fikk kjennskap til dem.

   #203
 741     Det glade Sørland!     0

Valgte vp med egen kurs til bad samt uttak for lunket vann til vask/oppvaskemaskin. Fant ikke lønnsomheten til underkjøler da jeg ikke har noe å kjøre den mot.
Ser at valget mitt på en sekundær varmekurs til bad har pådratt en god del kostnader hos rørlegger. Har et bad i hver etasje, men måtte kutte ut et lite bad i 2.etasje pga. kostnadene. Velger også å kjøre vaskerom på en høyere temperatur da vi skal bruke dette som grovinngang hvor våte barn o.l. kommer inn.


Hei,

jeg etterinstallerte varmepumpen min i et allerede ferdig hus og fant ut at det ville bli altfor dyrt å legge nye vannkurser til vask/oppvask og også å splitte gulvvarmen for høyere temp til våtrommene. Det jeg lurer på er (uten noen som helst føringer den ene eller andre veien): Har du regnet på hvordan lønnsomheten blir med denne ekstra infrastrukturen, satt opp mot å la være?
Signatur
Tom
   #204
 1,545     Sørlandet     0
Jeg kjører varme i mitt badegulv nesten hele året, da med unntak av de varmeste sommermånedene. Jeg trenger intet eget uttak på varmepumpa for dette. Stenger bare alle andre sløyfer enn baderom og lar varmepumpa gå som vanlig, men med en varmekurve tilpasset behovet til badegulvet.

Siden tappevarmtvannet tas fra toppen av akkumulatortanken via en kamrørsspiral som tar ut det meste av varme fra bunnen av tanken for så å bare spisse i toppen, mens varmen til gulvet tas i midtre halvel under en skiktplate, fører dette til at varmepumpa jobber med det kaldeste vannet mesteparten av tiden og så bare topper varmtvannet i toppen av akktanken ved hver 4. kjøring og da bare jobber med 50-55 graders kondenseringstemperaur en håndfull minutter ved hver 4. kjøring.

Virkningsgraden blir kjempegod, da varmepumpen jobber med 30-40 graders vann det meste av tiden, så badegulvet varmes billig uten at tappevarmtvannsproduksjonen lider.

Men 56.000 i pris for en CTC Ecoheat 7,5 som yter 7,5 kW ved 50 grader ut og har da COP 3,0 ville det være ren og skjær galskap å kjøpe en Ekowell til godt over 100.000 kroner.

Jeg ettervarmer varmtvannet vi bruker til 65 grader i egen VVB i serie med varmepumpa og i fjor brukte berederen 1250 kWh på dette, inkludert varmetapet fra berederen. Og varmetapet fra berederen brukes til tørking av klær, da fyrrommet også er et vaskerom med klessnorer.

Trekker man vekk 400-500 kWh som varmepumpen ville brukt til å varme det samme varmtvannet, sitter jeg igjen med et merforbruk på ca 800 kWh.

Selv med Ekowells glimrende tappevarmtvannsproduksjon med COP over 4, ville det tatt meg nesten et helt liv å spare inn forskjellen i pris.

Min CTC Ecoheat er langt dårligere enn en Ekowell. Samtidig er vårt varme- og varmtvannsbehov slik at rent økonomisk blir likevel Ecoheat en soleklar vinner.

Og samtidig yter en Ecoheat 7,5 kW faktisk 7,5 kW og er nesten like kraftig som en Ekowell under samme forhold. Likevel koster den det halve.

Jeg har sagt det før og sier det igjen: Ekowell er et glimrende produkt, men prisen hører intet sted hjemme.
Signatur
   #205
 1,421     Bærum     0
Tom: du har jo ikke noen standardløsning og har mekket den til for å få bedre ytelse i ditt oppsett. Jeg antar at du har gjort det meste selv for å holde kostnadene nede. Avveiningen blir jo om man vil ta ansvar for konstruksjonen selv eller om man vil overlate det til en produsent/leverandør. Jeg ser at jeg kan få en vesentlig billigere løsning ved å sette sammen en enkel vp med en stor akkumulatortank og bruke den eksisterende OSO'n til toppvarming. Problemet er bare at dette er det ingen som anbefaler lenger - nå er det kun integrerte løsninger som gjelder, og de blir fort nesten like dyre som en Ekowell eller en G2. Dessuten er man avhengig av at man kan gjøre en del av jobben selv. Rørleggere tar godt betalt for både rør og montering og vil sjelden garantere for løsninger som de ikke har dekning for bakover, dessverre.
Signatur
   #206
 5,730     0

Rørleggere tar godt betalt for både rør og montering og vil sjelden garantere for løsninger som de ikke har dekning for bakover, dessverre.


Eg har sansen for slike anlegg som Tom har, har fin løsning.
Men eg er vel over snittet interessert i egeninnsats, så eg er vel ikkje representativ.

Men tilbake til rørleggere; om du får en rørlegger å sette opp et komplett anlegg, har du vel ingen garanti for at han kjem den dagen du treng han, og etter 5 år må du vel stå klar med lommeboken bare for å få snakke med han?
Ved litt egeninnsats kjenner ein anlegget sitt også, og kan ta iallefall alt det enkle.
System som ikkje er tilkobla offentlig vassverk har ein vel lov til å gjera kva ein vil med sjølv?
Tom
   #207
 1,545     Sørlandet     0

Tom: du har jo ikke noen standardløsning og har mekket den til for å få bedre ytelse i ditt oppsett. Jeg antar at du har gjort det meste selv for å holde kostnadene nede.

Det jeg skrev gjelder like full for en standard løsning. Den eneste forskjellen mellom min løsning og en standard løsning er 200 liter ekstra akkumulatortank. Denne er bare der for å redusere antallet start/stopp. Løsningen for varme til badegulvet er den samme uansett.

Skulle jeg gjort hele greia en gang til, hadde jeg kjøpt meg en rimelig VP a la EcoPart og mekket det til med noen ekstra akkumulatortanker, en tappevannsspiral og et separat styringssystem.

Det hadde langt fra blitt like bra til å varme tappevann som en Ekowell eller en Thermia G2, men det hadde blitt billig og jeg kunne tatt ut varme på flere forskjellige nivåer. kaldere vann til gulvarme i betong, f.eks så enkelt som returvannet fra gulvvarmen i trebjelkelaget.  I praksis hadde jeg fått meg min egen underkjøler på dette viset og i særdeleshet bra virkningsgrad på husoppvarmingen. Da kan jeg leve med at tappevannet ikke er optimalt. Der går det tross alt bare i underkant av 20% av varmen pumpa gir.
Signatur

   #208
 1,267     0
Hallo!

Kan noen eiere av ekowell fortelle om de har nok varmtvann, til å dusje fylle badekar. Spesielt om sommeren?
   #209
 1,267     0

Flyttet inn i nytt hus i slutten av april i år, der vi har instalert Ekowell varmepumpe, så langt er erfaringene veldig posetive. El. kolben har vært avslått hele tiden da det ikke har vært behov for bruk av denne, pumpen leverer det vi trenger.
Vi har et stort boblebadekar beregnet for 2 personer, dette fyller vi med vann som holder 38 - 39 grader kun ved hjelp av varmepumen, vi har ikke ekstra vv-bereder, samtidigt som vi fyller karet dusjer både jeg og min kone før vi går i karet.
Her er 2 jenter på 12 og 16 år som dusjer i hver sin dusj samtidigt, så lenge at man lurer på om de har med seg matpakke i dusjen. Varmepumpen fungerer nesten for godt.
Siden vi flyttet inn har varmepumpen i gjennomsnitt brukt 0,535 kW pr time til oppvarming og tappevann. Vi har da en stabil temp i huset på 22 grader hele døgnet. Vi har på denne pumpen mulighet for å kjøre høyere temp på bad slik at vi her har god varme i gulvene uten at vi har lagt ned el kabler

Dersom man skal sammenligne pris på denne pumpen med andre pumper må man huske på at man da må ha ekstra buffertank ekstra vv tank og sirkulasjons pumpe, man må derfor rekne med minst 25 timer ekstra på instalasjonen når man tar med dette kommer faktisk Ekonwell gunstig ut prismessig, og i tilegg sparer du mye mere strøm samt at du får en mye ryddigere instalasjon


Hvordan i huleste er det mulig å dusje og bade så mye med varme fra en 360l varmetank med spiral? Noen som kan svare meg på det?
   #210
 1,267     0
Hmm liten aktivitet her.

Jeg har regnet meg frem til ca at det er 11kw tilgjengelig på 30min tapping av VV.
Regnet at pumpen da ikke bruker noe på husoppvarming.

Synes det høres rart ut at 2 stk kan dusje og fylle stort badekar i samme tidsperiode.
Merk Dagfinn

Har Enegis gått i dvale? Hva med Tom som har vært uhyre aktiv her?