#11
 9,677     Kysten     0
Riktig det.

Men om vi tenker oss at pris på strøm blir differensiert på natt og dag. Tror vi det vil skje? Da vil det plutselig bli lønnsomt med tykk betong som en guffer opp med varme om natten og har da varmelager utover dagen.

  (trådstarter)
   #12
 598     Vestlandet     0
om frodes har fasiten er betong LETT løsningen for meg.

dette da jeg som de fleste andre ønsker å bruke minst mulig utgifter,
samt jeg jobber offshore 2-4 rotasjon og kun vil dra nytte av nattsenling 1/3 del av tiden.
og den 1/3 så vil nok med mindre det er automatisk satt, bli ennå mindre iog med samboer glemmer å sette dette på før hun legger seg :-\
   #13
 5,725     0
Besparelse med nattsenking er 10-20%.
Jo bedre isolert, jo mindre besparelse, både i prosent og absolutt.
   #14
 10,486     Akershus     0
Kan jo legge til at jeg har støpt ned rør i kjelleren min. Jeg har riktignok prøvd å få sålen så tynn som mulig, og endte på ca 7 cm. Uansett så er kjelleren isolert med mye av isolasjonen på utsiden av muren, så den helt store effekten av nattsenking tror jeg ikke helt på.

Når det gjelder å utnytte evt billig strøm om natten, så har jeg mye mer trua på å bruke en akumulatortank.
Signatur
   #15
 1,806     Sør-Trøndelag     0
Å benyttte seg av billigere strøm på natten har vel kun en hensikt (økonomisk sett) dersom man har minuttmåling på strømmåleren sin?

I dag betaler vel de fleste strøm basert på et gjennomsnitt?
Signatur
   #16
 5,725     0
AMS måling blir innført i løpet av nokre år, så det blir mulighet for ulike tariffer på ulike deler av døgnet. Om det er vert ein opsjon veit eg ikkje, her i Norge er det vel lite aktuelt med vasskraftforsyning.
   #17
 9,677     Kysten     1
Norge har vannkraft ja, men konkurrerer med annen kraft. Linjene er utbygd og opprustet mange steder. Det blir markedspris som gjelder. Ams målere står om kort tid i alle hjem.

Nå er jeg glad for å ha støpt ned rørene i begge etg.
Om jeg skulle hatt nattsenking i dag måtte jeg slått av vbv rundt 14-15 på dagen og kjørt opp igjen mellom kl 12 og 2 på natten tenker jeg.

Med minuttmåling når det evt kommer måtte natten vært full trøkk på anlegget og økt temp på berederen til vbv, for så å slå helt av når prisene stiger på morgenen.

Jeg tror vi har et sånt prissystem innen få år.

   #18
 136     0
Det er også et spørsmål om komfort.

Vi bor i et relativt nytt TEK07-hus med vannbåren varme på betongdekke.

Når utetemperaturen skifter (noe den ofte gjør ved kysten) opplever vi at varmeeffekten fra betongen vedvarer for lenge. Resultatet er at man må lufte mye.

Tilsvarende opplever vi at stuetemperaturen stiger 2-3 grader i løpet av kvelden. Det skyldes at det blir flere som oppholder seg i rommet, vi tenner stearinslys, lager mat osv. Igjen blir det litt i varmeste laget. Betongen fortsetter å gi varme selv om de trådløse termostatene stenger kursen..
   #19
 962     Figgjo     0
Jeg har lagt i betong, og ville også gjort det igjen.

Det er temperatursensor i min utedel, så den leser utetempen og regulerer derfor vanntemperaturen som går i gulvene. Er det 0 grader om kvelden og tempen øker til 10-12 varmegrader dagen etterpå, så leverer anlegget en mye lavere temperatur på vannet for å holde lik varme hele døynet.

Det var i gamledager at alt var trekt å lite regulerbart grunnet vannet ble pumpet i en temperatur hele tiden, og at det da tok lang tid for f.eks 40 graders vann å kjøle seg ned stillestående. Jeg har ikke stilt på en termostat siden vi flyttet inn for 7 mnd siden, og tempen er lik uansett utetemp.
   #20
 2     0
Det beste resultatet får du ved å legge huntonittplater med varmefordelingsplater på. Dette er lavtbyggende og fås ned i 14mm plater hvor rørene legges nedi og parkett legges direkte oppå plata. Her får du mer økonomisk anlegg hvor du kan kjøre vesentlig lavere turvannstemperatur (7-8 grader) og i tilegg får vesentlig mye mer ut av nattsenkingsfunksjonen. Å justere romtemperaturen 3 grader ved nedstøpt ta bortimot 4 timer,mot 30 min med plater.
Men som det står flere steder her, så er jo installasjonskostnaden en del høyere om du velger dette systemet. Må nok regne en 500kr pr. Kvm komplett