#71
 663     0
Har erfaringer fra boliger som jeg har vært inne i og som både godkjente varme og bad og bademiljø har installert, og dette er på vestlandet uten de store forskjellene på ute og innetemp. Kan det være seg at vi her legger lengre mellom sløyfene mtp. total trengte kw? Har merket meg som sagt stor forskjell når jeg har forflyttet meg over gulvene.

Solfangere, solpanel, og vedvarming forutsatt gratis ved, er noe jeg har tro på, beklager at jeg dro alle over en kam) men en total frakobling fra nettet er nok løsningen mtp. sparing.

Kan det være inn og utkobling mtp. lite forbruk som gjør det?

Blir vannboren gulvarme en bedre komfor og jevnere dess kaldere klima en bor i?

Min påstand er at vanboren gulvarme med vannrør er lite fremtidsrettet, da det er en tungvint måte og installere og en vanskelig måte å regulere innetemp. på. Alle de husene jeg har vært inne i går de barføtter. Jeg går med sokker og svetter noe meget melloom tærne når jeg sitter der og skal nyte min varme kaffi som gjest. Da er regulering med el. matter mye bedre.

   #72
 663     0



Nettstrøm er kommet for å bli. Dess mer vi sparer dess mer stiger nettleia. For å spare kroner må en koble seg fra nettet og være selvforsynt.


Tøvprat!
Nettleia har ingen sammenheng med forbruket. Nettleie går til inndekking av det NASJONALE stamnettet.
Hvem skrudde opp nettleia for noen år siden da de innså at de tjente ikke nok penger fordi for mange hadde fastpris? Alt henger ihop liksom statsbudsjettet
Dette med å kunne skifte energikilde er bare tull. det er noe som skjer 1 gang hver generasjon. Ta feks. oljen. Det er så dyrt å bytte at det skjer kun når en ser at det ikke lar seg reparere.

Tull. Svært mange bytter i dag ut en oljefyr som fungerer med pellets eller varmepumpe. Andre monterer solfanger på topp av alt annet. Og hvor mange år har oljefyren hvert i de tusen hjem?

Hvem har byttet kilde fordi det har spart 10.ooo eller 50.000 kr. ett år, mtp. varisjon av strøm, olje, gass eller ved? Noen?


Hvis jeg kunne spare 50.000 på et år ville jeg byttet sporenstreks - i likhet med 90% av alle forummedlemmene!!! Tenke på spare 50.000 bare på ett år! En våt drøm!
Nettopp. Det skjer ikke.Folk skifter ikke for å spare 2 tusen kr. i året. 10.000 er også en våt drøm.

Min påstand er at den dagen kilde skal byttes må også rørene byttes.

Bytte kilde eller legge til en tilleggskilde. F.eks. solstrøm.

Vannvarme i gulv er kun komfort når du treffer med foten akkurat over ett rør. Aluminiumsfordelingsplatene fungerer dårlig, etter det jeg har erfart. i betonggulv er varmen mye mer jevn. Problemet med at det ligger mye varme i gulvet når solen titter innom og det blir 30 grader i stuen. Hvor er innsparingen her?


Dette er tullprat fra ende til annen. Du bør sjekke blodsirkulasjonen i føttene i stedet for å skrive innlegg på dette forumet  ;D
:P
Meget bra forslag. selv kona vil ikke ha meg i nærheten pga. hete ;D Muligens kan jeg starte produksjon ;D



;D Meget bra! Dere er våkne!!!! ;D

   #73
 3,997     Oppland     0

Blir vannboren gulvarme en bedre komfor og jevnere dess kaldere klima en bor i?

Min påstand er at vanboren gulvarme med vannrør er lite fremtidsrettet, da det er en tungvint måte og installere og en vanskelig måte å regulere innetemp. på. Alle de husene jeg har vært inne i går de barføtter. Jeg går med sokker og svetter noe meget melloom tærne når jeg sitter der og skal nyte min varme kaffi som gjest. Da er regulering med el. matter mye bedre.

Vannbåren gulvvarme skal være helt jevn samme hvilket klima man lever i.. ellers er det feil dimensjonert/oppbygget.
el. matter? elektrisk gulvvarme?

Det er slett ikke vanskelig å regulere innetemp..
bare å skru på "termostaten" det..
I betonggulv vil det riktignok ta litt tid, men på trebjelkelag og parkett går det raskt.
Forøvrig er det helt likt med elektrisk gulvvarme.

Det er mulig å ha normal temperatur i eget gulv og bruke sokker om man ønsker det, selv om naboen liker å sprade rundt halvnaken i 27 grader Wink
   #74
 663     0
Æsj, halvnaken. Mulig. Det har jeg ikke tenkt på. Skal ringe i god tid før jeg lister meg bort i tøfler og sokker heretter.

Takk for den. ;D

Nei ærlig talt, mulig provoserende mine inlegg men dette er slik jeg opplever dette og jeg har vanskelig for å tro at 2 av flere godt beryktede bedrifter hos oss gjør feil, så jeg velger å tro at det er slik det skal være.

NB. Dette med utekompensering av vannborent ble vel brukt på 80 talet. Hvorfor har ikke en følere som regulerer på faktisk temp. i rommet? Utekomp. tar vel ikke hensyn til vind og sol? Derfor vil ikke dette fungere og en vil få for varmt eller kaldt. Spesielt på vestlandet med 4 årstider på 24 timer. Vanntemp. klarer ikke å holde følge.
   #75
 2,172     Oslo     0

I mitt vannbårne system reguleres varmeproduksjonen av utetemp, innetemp i hvert enkelt rom (en kurs per rom), tid på døgnet (nattesenk starter tidlig på kvelden osv), føer på tur og returvann + flere andre parametre...

Eneste jeg angrer på er at jeg ikke gikk for gulvføler på badene...

   #76
 3,997     Oppland     0
Jo, moderne styring for vannbåren varme tar hensyn til solstråling.
De kan også sørge for temperatursenking på natterstid og dagtid når man er på jobb, men det krever bjelkelag og parkett, betong reagerer nok for sent.
Jeg har bodd flere år på vestlandet, Florø, Førde, Naustdal og stryn, og jeg kan si med sikkerhet at vannbåren varme har ingen problemer med å holde tritt med værforandringene.
   #77
 1,267     0
Vannbåren gulvvarme har en selvregulerende effekt.

Utekompensert styring er anbefalt, ikke alle mulige fordyrende romtermostater og styringer. KISS                    keep it simple stupid

   #79
 663     0
Utekompensering er en gammel metode som er utgått på dato. Dette hadde en på skip på 70 og 80 tallet men en har gått vekk fram det fordi det er en dårlig regulering. anlegget vet ikke hvor det er og lever derfor sitt eget liv.

Dette henger desverre igjen også på sykehus, gamlehjem osv. med oljefyr. Enten så er det for kaldt eller så er det for varmt.

KISS er ordtaket for de som ikke ønsker å bevege seg inn på noe som de ikke har greie på. ;D
   #80
 2,172     Oslo     0

Vannbåren gulvvarme har en selvregulerende effekt.

Utekompensert styring er anbefalt, ikke alle mulige fordyrende romtermostater og styringer.


Dette er jeg helt uenig i - det du skriver er feil.  :o

Vannbåren varme er på ingen måte selvregulerende. Faktisk har jeg aldri sett eller hørt om et selvregulerinde system for vannbåren varme fritt for termostarer, følere og styringer.

Avgitt effekt avgjøres av temperaturen på vannet som kjøres inn, og det MÅ reguleres.