42,974    46    3  

spikerpistol og kompressor

 63     0
Tenker å gå for innkjøp av spikerpistol og kompressor.
Har endel rabatter på monter.

I hovedsak skal det kun brukes til takpanel og listing.

Monter har dewalt alt jeg vet :)

Hva trenger jeg?

   #1
 636     0
Bostitch har gode listepistoler. Kjøp fra Motek eller spår opptil 80% ved å handle fra USA
   #2
 1,016     Hosle     0
Kjøp en GA16 som har litt tykkere spiker enn GA 18. Jeg kjøpte en Tjep 16/50 på Bauhaus for ca kr 1200. Kjempefin pistol som ikke har hatt et eneste feilslag, og har lest at andre her har samme erfaring. Veldig god ergonomi.

Finnes mange andre merker som sikkert også er ok. Jeg ville holdt meg unna billig noname kinagreier - som f.eks GeBe, Biltema etc.

En artig ting med spikerpistoler er at de billige hvor spikere ofte setter seg fast, har tungvint fjerning av ødelagt spiker - med sekskantnøkkel. De gode pistolene har hurtigåpning - men man trenger den ikke for spikerene setter seg ikke fast.

Til en så liten pistol holder det med de minste kompressorene. Jeg kjøpte en billig med 24l tank på Bauhaus til kr 800. Den holder i massevis også til den store 90mm spikerpistolen min. Men vær obs på at slike kompressorer bråker noe infernalsk.

Angrer på at jeg ikke kjøpte Essve slange. Har nå to billige slanger som er nærmest ubrukelige. Den ene er gul plast og er helt stiv i alt unntatt sommersol. Den andre (GeBe) holder seg myk siden den er av gummi, men koblingene er dårlige.
   #4
 1,016     Hosle     0
Enig, 10 bar er en fordel for da kjører ikke kompressoren så ofte. På Bauhaus gir selv de fleste billigkompressorene 10 bar. Det var en av grunnene til at jeg handlet der.


Skal du ha 4" spiker bør du velge en kompressor som går til 10 bar.

  (trådstarter)
   #5
 63     0
Fikk et tilbud på pistol, kompressor og slange idag.
3000kr greit sett?
spikerpistol og kompressor - Uten navn.jpg - gmortena
   #7
 3,042     Akershus     0
Handla en Niko kompressor og dykkertpistol på Maxbo for et par år siden og det har holdt. Kompressoren holder jevnt trykk, den er tett, men bråker voldsomt. Pistolen var faktisk ganske bra. Ikke et eneste bomskudd. Oppgraderte pistolen til en Hitachi i fjor og merket fort kvalitetsforskjellen. Forbruket av luft er helt annerledes og den trenger mindre trykk for å skyte. Jeg hadde klart meg helt fint med Niko-en.

   #8
 8,022     Bærum     0

Enig, 10 bar er en fordel for da kjører ikke kompressoren så ofte. På Bauhaus gir selv de fleste billigkompressorene 10 bar. Det var en av grunnene til at jeg handlet der.
Jeg syns dette virker å gjelde ved kramper også. Når arbeidstrykket synker på min 8bars kompressor så går ikke kramper helt inn, f.eks montering av panelplater. Utrolig irriterende. Mulig at det bare er min krampepistol som suger dog  Wink
   #9
 54     Tromsø     0
Hei, prøver meg i et norsk byggeforum, føles mer riktig mtp at jeg har kjøpt hus i Norge :)

Jeg planerer å kjøpe utstyr fra utlandet, fant tips på en side her på BB http://www.axminster.co.uk

Men jeg lurer på hva for mål jeg skal gå etter? Kom gjerne med tips på pistol.

Jeg trenger en krampepistol som kan feste tak & veggplater mdf/huntonitt 6-15mm. Jeg tenker at dette burde være noe som alle pistoler og kompressorer klarer av, men jeg skal neste år etterisolere huset der jeg skal lekte ut veggen c.a 10-15cm ekstra. Blir da å kjøpe en spikerpistol som sannsynligvis blir å trenge lit mer juice.

er det nok med denne kompressor? http://www.biltema.no/no/Verktoy/Trykkluft/Kompressorer/Kompressor-30-25/ eller kanskje denne: http://www.jula.no/luftkompressor-50-l-200013 ? Vi får ju Jula om 1 måned nå Smile (har dog lest her på forumet at det er mye tull med koblinger på meec, og at Biltema er mer stabile?) Blir jeg å få problemer med å kjøpe tilbehør fra utlandet? tenker fremst på om det er samme typer av koblinger, eller er det andre dimensjoner på kobling & slange?
Signatur