#21
 7,685     Bærum     0
Da er det jo ekstra irriterende at denne bransjen har klart å få ytterligere monopol på baderomsarbeider.

   #22
 806     0

Da er det jo ekstra irriterende at denne bransjen har klart å få ytterligere monopol på baderomsarbeider.


De hargjort elendig arbeid med smøremembran slik at tusenvis av bad råtner opp. Bare fordi de gjorde elendig jobb og ikke gadd smøre på nok membran.
Og nå skal de ha nærmest enerett på tetting av bad.

Det er jaggu utrolig.

Men det er ikke lenge til så vil de prise seg totalt ut. Utenlandske firmaer vil komme til Norge med alt av nødvendige materialer på et par semitrailere og ha med fagarbeidere som setter opp og da kan de sitte der og grine.

Vi er andre som må klare oss i internasjonal konkuranse og dersom vi ikke klarer konkurrere både på pris og kvalitet i forhold til resten av verden faller vi av lasset. Hvorfor tror en del håndverkere at de vil fortsette å være en beskyttet rase som kan ta fantasipriser?Signatur
   #24
 806     0


Det jeg skriver nå gjelder ikke alle, husk det. Men de fleste håndverkere hadde under gjennomsnitt i karakterene på ungdomsskolenskolen. Kanskje ikke å forvente da at de plutselig skal ha blitt så dyktige, eller?? Men likevel vil de ha samme lønnsnivå som en sivilingeniør har.

På tide at hjelpepleiere begynner å fakturere 800 kr pr time. Eller renholdsarbeidere. Eler alle andre i offentlige kvinneyrker. Og komme slengende når det passer dem.Signatur
   #25
 22,342     Akershus     0

alle, husk det. Men de fleste håndverkere hadde under gjennomsnitt i karakterene på ungdomsskolenskolen.
Ja la oss få klassesamfunnet tilbake.
På tide at hjelpepleiere begynner å fakturere 800 kr pr time. Eller renholdsarbeidere. Eler alle andre i offentlige kvinneyrker. Og komme slengende når det passer dem.
Har du vært ute i samfunnet? Ikke driv å skriv tøv.
   #26
 7,685     Bærum     0


Dette var spissformulert, men han har et poeng. Veldig mange håndverkere driver egen virksomhet.  Det skorter ofte på evnen til å holde avtaler fordi de tar på seg flere jobber enn de rekker over. Timeprisen til håndverkere har vel blitt grundig diskutert her flere ganger.
   #27
 9,677     Kysten     0
Rørlegger bransjen har vært dyktig til å bygge seg opp til å ha store påslag på det de selger. Sånn jeg forstår bransjen er det på grossist leddet fortjenesten sitter. De store kjedene er vel driftet av grossistene også og kanskje eid av dem også? Det er jo merkelig at prisene i den bransjen skal være så mye dyrere i Norge enn resten av landene rundt oss?
Ofte vil vi som forbrukere oppleve dårligere service i butikker som den daglige leder er ansatt for å drive sjappen. Det er ofte andreledes dersom daglig leder også er eier. Dette gjelder ikke bare rørlegger bransjen.
Jeg handler kun det jeg må hos de store rørkjedene, kan jeg bruke andre gjør jeg det.

   #29
 22,342     Akershus     0

Dette var spissformulert, men han har et poeng. Veldig mange håndverkere driver egen virksomhet.  Det skorter ofte på evnen til å holde avtaler fordi de tar på seg flere jobber enn de rekker over. Timeprisen til håndverkere har vel blitt grundig diskutert her flere ganger.
Hvordan opererer det offentlige, og hva fakturerer de i virkeligheten. Spissformulert tja. Propaganda eller uvitenhet ja.
   #30
 806     0
Har du vært ute i samfunnet? Ikke driv å skriv tøv.


For all del du er sikkert en av dem som tror kvinneyrker er like godt lønnet som mannsyrker.

Visse politiske partier mener at den beste løsningen ville vært at "pengene følger brukeren" og dersom hjemmehjelp og hjemmesykepleie da skulle koste 800 kr pr time. DVS samme som en rørleggertjeneste.

Hvor mye hjemmehjelp tror du at folk ville fått da.

Ikke sleng dritkommentarer til meg om hva jeg forstår for dette med hva hjemmehjelp og hjemmesykepleie koster pr time har du absolutt ingen som helst peiling på.

Om hjemmetjenesten fikk 800 kr pr time tilført for hver utført time ville de svømt i penger i forhold til dagens budsjetter.

Kanskje du skulle ta deg en tur ut i den virkelige verden før du kommer med slike påstander.
Med 800 kr pr time pr mann er vi over hva det koster ved de dyreste spesialavdelingene på et sykehus. Ikke engang en plass på intensivavdeling på et sykehus har slike kostnader.

Så ja, min påstand står der fremdeles. Ta deg en tur ut i den virkelige verden.

Alle "vitsene" og historiene om håndverkere som kommer slengende er ikke bare tatt ut av lufta.

Men hva kan en forvente når det er de minst skoleflinke, de som har tyngst for å ta til seg kunnskap skal drive bransjer. De få unntakene som faktisk klarer lese en monteringsanvisning forsvinner i mengden.

Det at rørleggerne ikke hverken kunne eller gadd lese anvisningen på hvordan smøremembran fungerer og hvor viktig det var å legge tykt nok lag har kostet tusenvis av nordmenn flere hundre tusen i utgifter til å rette opp råteskader.
Skader som hadde vært unngått om rørleggerne faktisk forstod hva bokstaver betyr og fattet konsekvensen av å drite i bruksanvisninger.

Tenk om sykepleierne skulle være like dumme. "jeg gidder ikke gi pasienten alle medisinene, det får holde med halvparten. Jeg har ikke tid til mer"

Heldigvis er de litt smartere enn de fleste håndverkere ser ut til å være. Og takk for det.

Men å fakturere 800 kr timen for jobben de gjør. Det får de aldri. Lønn på nivå med håndverkere, det får de aldri.

Hans, ta deg en tur ut i den virkelige verden og prøv å åpne øyene.
Eller kanskje det gjhør for vondt.
Signatur