(trådstarter)
   #161
 4,148     Oslo Vest     0
Poenget var jo å vise at det ikke er så svart/hvitt som du hevder. Men de aller fleste tar seg ikke råd til å bruke arkitekt og få dyre detaljer, det aller meste skal være billig, det er dette forumet et godt eksempel på.

Hvor mange er det som tar seg råd til å belyse eneboligen sin, det trenger ikke være flombelysning, men stilfulle lamper som viser detaljer? Et fåtall.

Kataloghusprodusenter skal tegne hus for de aller fleste og da må det gjøres nøytralt, dvs slik at ALLE kan like det. Selger man leiligheter som prosjekt innreder man nøytralt, alt er hvitt, både på kjøkken og bad, det mangler personlig preg for at de fleste skal like det. Slik er det også med de som tegner kataloghus.

Jeg synes fortsatt at vi skal ha et mangfold av arkitektur, vi skal godta Tyrolerhus, vi skal godta egentegnede hus og vi skal godta funkisinspirerte hus. Smaken er delt og verken du eller jeg kan påberope oss hva som er riktig.

Vedlagt en av våre hus med moderne uttrykk.
Arkitektur : Tradisjonelt utseende eller moderne - Newton.jpg - incognito
Signatur

   #162
 5,188     Østlandet     0

Poenget var jo å vise at det ikke er så svart/hvitt som du hevder. Men de aller fleste tar seg ikke råd til å bruke arkitekt og få dyre detaljer, det aller meste skal være billig
Enig, mange velger "kjapt, trygt og billig".
Greit nok, men da bør man ikke i ettertid påstå at man har bygget et estetisk mesterverk.
Da sier man heller at "vi gjorde det slik for å spare penger". Utseendet ble nedprioritert til fordel for arealutnyttelse, mye likt en Moelvenbrakke. Arkitektur og norsk byggeskikk bruker ikke vi penger på.

http://www.eideba.no/sites/default/files/brakker0.JPG
Signatur
   #163
 1,570     Sunnmøre     0
På Aukra bygde vi Saltak på slike brakkeriggar, slik det ivertfall såg litt bedre ut Wink
Signatur
   #164
 135     0

Flott hus!

Men for å kommentere kommentarene: Jeg mener dette huset bryter radikalt med nabolaget når det gjelder takform; Møneretning, takvinkel og lange taksider med sprang og vinkler. Jeg ser ikke hvordan man kan bryte særlig mer enn dette. Dere ser et saltak, dermed glir det inn?




Synes huset er flott jeg også  :)

Når det gjelder stil: Husene i området er jo allerede i svært ulike stilarter. Du har huset i amerikansk rikmansstil (sikkert bygd 80-90- tall), du har det nydelige gamle huset med skifertak, og du har noen nøktærne hus a'la 1960. Hvis man skal snakke om noen fellestrekk må det vel være at alle er trehus malt i lyse farger, og da passer jo det nye huset fint inn.

Når det gjelder valg av arkitektonisk stil forøvrig, så synes jeg hus i både sveitser- og empire stil kan være nydelige. Å kopiere datidens uttrykk har jeg imidlertid ikke sansen for overhodet. Den slags byggeaktivitet hører hjemme i Las Vegas og ingen andre steder.

Og de mulighetene moderne arkitektur gir i forhold til store vinduer, masse lys og fleksible planløsninger er heller ikke å kimse av. Jeg for min del kan ikke fatte at noen synes det er viktigere at huset har et utvendig utseende de oppfatter som fint, enn at bokomforten er optimalisert.
   #166
 267     vestlandet     0
Harald1966:
> Enig, mange velger "kjapt, trygt og billig".
> Greit nok, men da bør man ikke i ettertid påstå at man har bygget et estetisk mesterverk.

det kan man lett; "estetisk mesterverk" er like relativt som alt annet innen smak og behag...
Signatur
   #167
 5,188     Østlandet     0
Ikke hvis huset ser ut som en brakkerigg.
Signatur

   #169
 5,188     Østlandet     0
Når man pynter til jul lager man gjerne et pent pepperkakehus.

Hvorfor tror du "ingen" lager pepperkakefunkishus med flatt tak?  Wink
Signatur