#171
 5,188     Østlandet     0
Svaret er ja. Jeg ser mange nybygde brakkerigglignende fuglekasser til hysteriske priser i mitt nærmiljø.
Signatur

   #172
 1,570     Sunnmøre     0
Er det vits i å diskutere smak? Personleg likar eg ikkje funkishus, men det betyr ikkje at funkishus er dritt...
Signatur
   #173
 5,188     Østlandet     0
Funkishus er ikke dritt, det fungerer helt fint å bo i, men i denne tråden diskuterer vi hvilket utseende vi liker best, moderne eller tradisjonelt.

Ref: Overskrift.
Signatur
   #174
 9,677     Kysten     0
Jeg sier ikke at jeg liker alle funkishus bare de har flatt tak. Jeg liker også mange hus med skråtak. Det viktigste er at stilen er gjennomført. Om huset ser ut som en brakke så synes jeg ikke noe om det heller. om du nyanserer hva du mener så er det gjerne lettere å diskutere. Er det en minimalistisk stil du ikke liker? Jeg fikk inntrykk av at du synes bildene over, til incognitio, var ok? Huset vi bygger har vel et moderne preg med 9 grader takfall, men jeg vil ikke kalle det funkishus. I hverfall ikke minimalistisk.
   #175
 5,188     Østlandet     0

Hvor mange er det som tar seg råd til å belyse eneboligen sin, det trenger ikke være flombelysning, men stilfulle lamper som viser detaljer? Et fåtall.

Hvor selges lamper til belysing av bolig? Har du link til noen fine løsninger?
Signatur
  (trådstarter)
   #176
 4,148     Oslo Vest     0
Du kan f.eks laste ned katalog fra disse http://www.deltalight.com/downloads/brochures/Outdoor_by_Delta_Light_2009_ENG.pdf.

Har butikk i Oslo, i Vika og en fantastisk bok som heter the lighting bible som inneholder store mengder inspirerende bilder både for innendørs- og utendørsbelysning. Den kan også lastes ned.
Signatur

   #178
 7     Farsund     0
Til Aasg:

Hei !

Dersom du mener at det å ha en innsikt i estetikk og Nordisk byggeskikk er å være selvgod.. Jaja..huff for et debattnivå.. Og dine negative betrakninger om ditt fedrelands egenart får stå for din egen regning. Du kan begynne din utdannelse her:

http://www.treveven.no/rundturer/byggeskikk/start.html

Men dette er vel bare drit?

Steinar
   #179
 22,342     Akershus     0


Når folk begynner med typisk norsk blir jeg litt undrende. Hva er det?

Det er ihvertfall ikke disse stygge firkantede fuglekasselignende funkishusene som har blitt så populære nå i det siste fordi man får mye areal for en billig penge.
Det kan ihvertfall ikke være av estetiske og praktiske grunner at folk velger slik sekundavare.
Mye av det som kalles funkishus er ikke funkis, ihvertfall etter kravene man satte på 20 og 30tallet. Det blir ikke funkis selv om det er firkantet og har flatt tak. Det kreves mye å bygge et godt "funkishus". Ofte synes jeg de blir både stygge og har en masse konstruksjonsfeil. (De bygges ikke slik at de er tilpasset norsk klima.)
   #180
 9,677     Kysten     0
Det er ofte sånn Hans at det er blir noen feil på disse. Men det har jo med at de blir prosjektert feil eller utførelsen blir feil. Det er fullt mulig å bygge et fint funnksjonelt hus med flatt tak. Skrått også ;D ;D