#21
 5,416     Langhus     0
Jeg er veldig glad for at det ikke er kun "Lykkebo" der vi bygger. Her er det en god miks med alt fra minste IEC hus via mye rimelig tradisjonellt, til noen moderne med saltak og noen moderne med flatt tak. Jeg synes det er veldig fint at noen bygger utradisjonellt, selv om jeg selv ikke kunne tenke meg å bo i en legokloss Wink Liker å skille meg litt ut, men føler ikke behov for å "rope" (Så jeg har bygd med saltak, men mikset inn litt murfasade og utradisjonelle vinduer)Smile
Signatur

  (trådstarter)
   #22
 4,148     Oslo Vest     0
Dersom man ser bort i fra innlegget til Jafo, ligger det tydeligvis endel fordommer mot det som er annerledes, ja sogar redsel mot utvikling og kunnskap

Heldigvis er det en del som er åpen for nye impulser og utvikling.
Signatur
   #23
 1,505     0
Nå er det vel selveste husselgeren incognito, som jeg forøvrig synes har MANGE bra innlegg, som står fordommene. De står aller først i denne tråden. Jeg har bare prøvd å sette ting litt i perspektiv, noe du bommet grovt på etter mitt syn.

At det er få som vil betale for å få en klosse i massivtre, betong og glass og heller går for lykkebo får du ta som et hint på at husene dine er for sære eller for dyre. Men det er MIN mening.

At få private vil investere 1 milliard i en futuristisk dings til å ha i oslogryta, og heller vurderer ting i et annet kost/nytte-perspektiv er bare helt naturlig. Staten får tydeligvis ta seg av sånne investeringer. Og JA, operaen ble vel slettes ikke så verst.

SMAKEN ER SOM BAKEN. Delt. Bare litt dårlig gjort å stemple folk som kjedelige fordi at de bygger Lykkebo. Kommer ikke til å gjøre det selv altså..  Men mitt enkle, selvtegnede, "kjedelige", klassiske gårdshus reflekterer min lommebok og mitt ønske om å ikke bruke 4-5 mill på en legokloss fordi at den er moderne.

Red:
Må legge til at om lommeboka mi inneholdt fem mill, hadde det fortsatt blitt klassisk gårdshus. Men sikkert 2 meter bredere, to meter lengre, med to arker istedet for 1 og 1000 flere snekkertimer på byggmesteren Grin
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 4,148     Oslo Vest     0
Du må da ikke bli så sint. Nå utgjør ikke noenfå bidrag hele minkundegruppe da. Men jeg, som deg har lov til å ha mening om hva som er moderne og ikke.

Og du skal ikke se borti fra at Lykkebo blir det mest solgte huset i år også.

Men det er lov til å ha litt mangfold også.

Du har også lov til å se på husene mine som legoklosser, men det ligger faktisk litt tanker bak dem.

Ved å produsere i massivtre så sparer man miljøet for mye Co2 siden dette lagres i treverket. Husene er økologiske, har høy standard og  et godt innemiljø. Men de er noe dyrere, det har du rett i, derfor er det Oslo/østlandet som er kundegrunnlaget. Og det går an å bygge hus i massivtre med tradisjonelt uttrykk

Men jeg kommer i løpet av kort tid med hus produsert i Estland, fra en produsent som jobber med diverse godkjennelser og som er villig til å satse seriøst i Norge. Disse husene blir noe rimeligere enn de tyske, men fortsatt blir Oslo og Østlandet kundegrunnlaget.

Til din orintering så er det meste av utbygging i Oslo i regi av private og det er bankene som har de flotteste palassene.

Det hadde jo vært kjedelig om hele Norge så ut som det gjorde for 100 år siden eller som det ser i Kongsvinger.
Signatur
   #25
 5,188     Østlandet     0
Dette med lagring av CO2 i veggene må du forklare.
Det kan da ikke lagres uante mengder CO2 i veggene. Hva er dette for noe?
Signatur
  (trådstarter)
   #26
 4,148     Oslo Vest     0
Det lagres Co2 i treverk. Du kan lese mer på www.wald.de

Rapport fra Miljøstiftelsen Zero
5.1.1 Tre
Tre som byggemateriale er svært utbredt i Norge,
spesielt i mindre bygninger. Blant arkitekter som
jobber med energieffektive og miljøvennlige bygg,
er tre og massivtre hyppig valgte materialer (Norske
arkitekters landsforbund, 2009).
Bruk av tre som byggemateriale kan ha en positiv
klimaeffekt. Dette avhenger av at det er netto tilvekst
av skog, altså at det vokser opp mer ny skog enn det
som hugges. Å bruke trevirke til byggemateriale vil
innebære en midlertidig lagring av CO2 (Treindustrien,
Treteknisk, Skogeierforbundet, & TreFokus, 2009). Så
lenge karbonet er bundet i form av tre i bygninger,
vil det ikke slippe ut i atmosfæren. Når trevirke skal
avhendes, kan det brennes som biobrensel. Dette vil
ikke bidra til å øke CO2-innholdet i atmosfæren,
forutsatt at det vokser opp like mye nytt trevirke
som det som ble brent. Effekten av trevirke som
byggemateriale på klimagassutslippene er dermed
avhengig av at skogen trevirket kommer fra, er drevet
på en bærekraftig måte.
Signatur
   #27
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

Nå er det vel selveste husselgeren incognito, som jeg forøvrig synes har MANGE bra innlegg, som står fordommene.
Jeg heller her til det samme - denne diskusjonen går på smak og hva folk synes er pent og passende i miljøet huset skal stå i, ikke 'fordommer og redsel mot utvikling og kunnskap' - det blir for dumt...

Regner med at selv den mest ihuga saltakmotstander kan innrømme at et hus ikke er så vanvittig mye mer utviklet om mønet er flyttet ut til ene sideveggen? Annerledes ja?  Men bedre? På hvilken måte måler du det? Det kommer jo helt an på personlig smak?

Men, den jevne Ola Nordmann som bygger hus for seg selv setter nok utnyttelse, areal og bruksmuligheter foran fancy design - og så ligger det som regel ganske sterke føringer på hva du faktisk får LOV til å bygge...

  (trådstarter)
   #28
 4,148     Oslo Vest     0
Det går nok mye på smak og hva man selv synes er pent ja. Men fortsatt er det i mine øyne lite spennende arkitektur i Norge. Og vi har selvsagt tradisjon på hvordan tradisjonelle hus skal se ut.

Men det er å håpe at man også vektlegger utseende litt og at man kan få litt mangfold i det som settes opp av hus.

At det er husselgeren i meg som snakker spiller vel ingen rolle. Jeg er da til stede som selger og driver ikke noen skjult markedsføring. Den som ser innlegget ser hva jeg representerer.

Men i tillegg til å markedsføre hus har jeg en mening om hva som er pent og mindre pent. Utvalget i hus på websiden min viser jo hva jeg liker, men det er bare ment som eksempler, det er ikke noe problem å endre det meste til tradisjonell stil.

Så jeg er vel like meningsberettiget som dere alle vil jeg mene.    

Forøvrig så var uttalelsen om fordommer og redsel mot kunnskap og utvikling rettet mot Tommestokken som skrev: Tilslutt, takk og pris for vår sære Jantelov. Den holder ting på plass, slik det skal være i "verdens flotteste land."
Signatur
   #29
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

..Så jeg er vel like meningsberettiget som dere alle vil jeg mene.   
Det er vi vel alle enige om?  Min oppfatning av de første innleggene dine var at du nærmest antydet at alle utenom Oslo-gryta og Stavanger var bakstreverske knøler som ikke skjønte seg på hva som var moderne og bra - satt litt på spissen.

;)
  (trådstarter)
   #30
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg har gjort et forsøk på skape en diskusjon om vi har kjedelig arkitektur i Norge. Men om den har vært konstruktiv er jeg usikker på.
Signatur