26 727    39    1  

Kjøpe hus for å leie ut, vurderer å starte AS

 1     Volda     0
Har lenge planlagt og kjøpe ett hus for så å seksjonere opp i hybler/leiligheter og leie ut. (stor mangel på studenthybler der vi bor)
Det er meg og en venn som har tenkt å gå inn 50/50 med invistering og arbeid. Vi har begge pussaopp hvertvårt hus i samme nabolag, og har begge laget til for hybel utleie i kjeller og vet hvor lønnsomt dette kan være.

Men da vi ikke ønsker og blande så mye privat økonomi lurer vi på om det vil være mer praktisk og starte AS? Noen som har erfaring med dette?

Takker på forhånd for svar!

   #1
 43     0
Jeg ville aldri valgt noe annet enn AS uansett hva slags næringsvirksomhet jeg skulle holde på med. Imidlertid kan det godt hende at banken vil kreve privat kausjon ved finansiering/kreditt o.l., så man kan ikke gjøre hva som helst uten risiko for personlig økonomi.
   #2
 21 712     Akershus     0
Lurer på Gro Harlem Brundland driver med. Hun eier ikke sin egen enebolig, den er det sønnens advokatfirma som "eier".
Signatur
   #3
 4 156     Oslo Vest     0

Lurer på Gro Harlem Brundland driver med. Hun eier ikke sin egen enebolig, den er det sønnens advokatfirma som "eier".


Og...?

Til TS, et AS er i mine øyne den beste måten å drive et kompaniskap innen eiendom på. Det kan hende som nevnt overfor at du må stille noen personlige garantier ved låneopptak, men normalt sett er man kun ansvarlig for aksjekapitalen, og denne tapes selvsagt ved en konkurs, men man er da ikke personlig ansvarlig for annen gjeld enn den man har påtatt seg.

Gjør en grundig analyse av behovet, få inn langsiktige kontrakter om mulig på forhånd, gjerne kommunale, og gå så til banken. Det er normalt sett gode penger i utleie, men det lurer noe farer så god research er viktig.

Lykke til
Signatur
Tom
   #4
 1 545     Sørlandet     0
Det snakkes om ett eneste hus og to partnere.

Penger skal skaffes til veie for å kjøpe huset. Det må uansett stilles personlige garantier for kjøpesummen.

Et AS er en tyngre greie. Jeg ville startet selskapet som et selskap med delt ansvar - DA. Hver og en av dere er da kun ansvarlig for sin andel. På et senere tidspunkt er det en smal sak å omdanne selskapet til et AS om så ønskes. Motsatt vei er det veldig mer plundrete.


Så hva er vitsen med et AS hvis man likevel må stille de samme garantiene?
Risikoen er heller ikke overhengende ved en slik eiendomsinvestering slik at styrken med et AS ikke kommer til sin rett. Man bare får den tyngre driften uten å få noe igjen på plussiden slik jeg ser det. Og i et DA er det ikke noe krav til startkapital som i et AS.

Signatur
   #5
 315     1
Har dere vurdert starte et NUF / LTD  ???

Det er jo omtrent samme som et AS. Men man trenger ikke ha 100k i egenkapital når man starter opp.
OMK
   #6
 97     Nordland     0
Det kommer nye regler for oppstart av AS. Det vil kreves bare 30000 i aksjekapital.
Revisjonsplikten for mindre AS forsvant fra 1.1 i år. Smile
   #7
 315     0
Det kommer nye regler for oppstart av AS. Det vil kreves bare 30000 i aksjekapital.


hmmm... Er dette vedtatt.??

Jeg regner ikke med at staten norge vil gjøre noe med dagens AS. Men hvis det er `EU` som står og banker i bordet blir det nok vedtatt fort...  Tongue

OMK
   #9
 97     Nordland     0

Det kommer nye regler for oppstart av AS. Det vil kreves bare 30000 i aksjekapital.


hmmm... Er dette vedtatt.??


Dette er ikke vedtatt, men dette er foreslått av et utvalg som er oppnevnt av justisdepartementet, med formål å forenkle aksjeloven, slik at det blir lettere å starte et AS.

http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10013084

I tillegg til å gjøre det lettere å starte en sikker organisasjonsform, (som nevnt i artikkelen), er nok hans9001 også inne på noe. Det er sikkert ønskelig for myndighetene at folk etablerer et AS i stedet for et NUF. ;D Det har jo også blitt business for enkelte å arrangere NUF for folk som skal etablere et foretak.  Grin
   #10
 249     0
Hvis dere skal kjøpe et hus så skal vel _minst_ 100k investeres. De 100k du legger i AS kan du utmerket benytte til å kjøpe eller betale med. Det er ikke "tapte" penger, det er investerte penger. Det er ingen som tar de fra dere. Om det er 30k nå så betyr det egentlig ingenting. dere skal kjøpe et hus til sikkert en million, og da finnes det virkelig _ingen_ grunn til å gå for NUF eller noen annen selskapsform som på ett eller annet tidspunkt vil forårsake problemer (NUF tilbyderen konkurs? Har skjedd mye de siste åra).

Gå for AS, helt uten tvil.

Forøvrig, det er svært viktig ( _svært_... La meg gjenta det _SVÆRT_ ) at dere har klare avtaler på hvor mye tid dere skal bruke hver. 3 timer per dag på oppussing? Hvis ikke det er likt, så kommer det til å bli gnisgninger, det kan jeg garantere.