(trådstarter)
   #31
 56     Follo     0
Vi jobber videre med tegningene!

Repostrapp er ut, det blir u-trapp. På møtet på mandag testa den tekniske tegneren å sette inn repostrapp, og den ble altfor stor, så det er utelukket. Vi fant imidlertid ut at u-trappa som var tegna inn, var ganske liten, med 80 cm brede trinn, så på den nye utkastet er den forstørra slik at den starter bittelitt foran veggen i 1. et, og går fram til veggen i 2. et. Det blir trolig bedre å gå i og passer kanskje bedre i et ganske stort hus. Spørsmål videre til trapp: hvordan bør vindu her plasseres? På dette utkastet er det to vinduer, ett midt i trappa som vil starte omtrent på leggen når man går forbi (man ser jo da ut av det på vei opp), og ett høyt oppe på veggen. Jeg synes det virker litt pussig, men er usikker på hvordan det blir i praksis. Jeg synes symmetri på fasaden bør vike for hva som fungerer inni, særlig når det er snakk om baksida av huset.

Andre endringer vi kom fram til:
- skyvedør på boden
- flyttet veggen mellom gangen og tv-stua 10 cm, så garderobeplassen blir 70 cm dyp. Litt mindre stur, men forsatt plass til seng på langs, og litt bedre plass i den lange gangen.
- vi tester halv delevegg med dobbeltvask på badet i 2. et, og "vaskerom" på baksida.
- vi fikk fjernet de to søylene i midten opp til balkongen, slik at det blir åpnere foran på fasaden.
- noen dører er snudd, badedøra oppe skal også vende ut, men det gjør visst ikke noe om det er litt feil i søknadstegningene.
- vi fikk inn smale vinduer på sidene av utspringet nede, men de ble plassert nesten ned til gulvet, så de har vi bedt om å få opp til samme høye som de andre, for å lette møbleringa.
- vinduet mot nord i tv-stua heves litt, til samme høyde som på sørveggen, for å gi plass til Hemnes-senga langs veggen.
- litt endringer på badet/doen nede. Vi er fortsatt usikre på om vi skal gå for gjestetoalett, men vi lar det stå til vi får høre prisen. Badet ble litt smalt pga trappa (hele delen ble flyttet litt inn mot kjøkkendelen), men med badekar med dusj innerst kan det kanskje bli ok? Dette er altså gjestebad og mulig foreldrebad på sikt.

Spørsmål: det er nå satt inn et smalt, horisontalt vindu høyt på veggen på begge badene. Særlig på badet i 2. et. hadde det vært fint med litt mer lys, og på begge er det egentlig plass til et litt større vindu, hva mener folket?

Og det aller viktigste spørsmålet som vi stresser litt med nå: hvordan bør kjøkkenet innredes? Det har vi ikke sett særlig på ennå, det har bare stått slik tegneren fant det for godt å tegne på førsteutkastet, men nå må det tenkes. her vil vi veldig gjerne ha innspill! En periode i går tenkte vi på å fjerne vinduet på sørveggen, for å få mer fleksibilitet, men ombestemte oss da vi kom på at det er jo tross alt mot sør med mye lys, og mor en del av hagen, der ungene kanskje leker eller vi kanskje har en uteplass. Platetopp på øya? Da ryker litt av anretningsbord-ideen, men kan kan stå og lage mat og snakke med ungene som kanskje sitter ved bordet eller i stua (vi har oftere bare ungene enn gjester, og vi planlegger mest for hverdag, så får vi heller være flinke til å rydde når vi har besøk). I så fall må vi ha ventilator i taket (eller sånn i platetoppen, men det tror jeg ikke vi investerer i). Ellers er det lite plass til platetopp, pga vindu på to sider. Kanskje skal vi ha det slik det er, bortsett fra å flytte kjøleskapet til høyskap-veggen til høyre?

Hjelp til ideer er veldig velkomment!

1. etasje
Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem

2. etasje
Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem


Fasade øst (med vinduer i trapp og bad)

Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem

Kjøkken i mer detalj:
Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem

   #32
 3 093     Asker     0
Dere bør bare gå til en kjøkken butikk. Kvik tegnet vårt kjøkken. Tok ingen ting for det, men skal også sies at jeg nå heller mot å bruke de.

Dn annen ting, hvilken kledning skal dere ha. Fikk pris på vår Royal kledning, og differansen det er latterlig liten. Spares inn på andre eller tredje strøket maling. Og det er eksklusiv stillas. For ikke snakke alle timene man må bruke på maling første 3 årene.
Signatur
  (trådstarter)
   #33
 56     Follo     0
Det blir nok IKEA, på oss, tenker jeg, det er det som "følger med" i pakka, dvs. verdibevis som kan brukes der (eller HTH). Vi kommer til å få hjelp til å tegne, men vi må få på plass grovskissa før kontrakt og byggesøknad (og vi har ikke tid til en dag på Ikea akkurat nå). Tror det er fasaden som er viktigst, men kjøkkenet skulle visst også være noenlunde planlagt.

Vi skal ha liggende kledning malt i ett strøk fra fabrikk, og så må andre strøk males i løpet av det første året. Tror ikke budsjettet holder til Royal (men har ikke sett tilvalgskatalog med priser ennå). Vi har ikke bestemt oss for farge ennå, da, kanskje dempet sort med bommulshvite detaljer og rødt tak?
   #36
 705     Vestlandet     0
Får dere verdisjekk hos IKEA? Er det noe nytt? Får dere samme verdi hos IKEA som hos HTH (100.000?). Er det fortsatt ABChus som monterer kjøkkenet da? Før var det nemlig Norema eller Sigdal og senere også HTH.
Jeg hadde forresten valgt platetopp på halvøyen. Er mer sosialt, og det er fortsatt plass til koldtbord.
  (trådstarter)
   #37
 56     Follo     0
Ja, nytt av i år at det er verdisjekk hos Ikea eller HTH, samme verdi, så vidt jeg har forstått (selgeren sa at det var så mange som tok ut kjøkkenet av leveransen og kjøpte på Ikea, så de bytta). Vet ikke hvem som monterer, men det skal i hvert fall følge med, så vi skal ikke gjøre det selv.

Takk for innspill til kjøkkenet! Det er sant at det blir sosialt, og det er faktisk ikke så ofte vi har koldtbord stående... Hvis vi plasserer vasken til venstre, ved vinduet mot sør, kan platetoppen enten stå i bakkant med integrert eller takmontert ventilator eller den kan stå på øya og gjøre oss sosiale...

   #38
 2 978     Vestlandet     0
Kjøkken: Me gjekk vekk frå ideen om å ha platetopp på øya. Det som talte i mot var at me ikkje ønskja takmontert ventilator, samt at det opptar plass på øya, som me ønskjer å nytta til andre ting (eta frukost, baking osv). Samt at me tykkjer det gir eit penare/ryddigare inntrykk å ha øya "fri".

Bad: Me skal byggja to bad i huset. På begge bada vil me faktisk fjerna vindauga som er der i dag. Dette gir mykje større rom for innreiing. Det gjer det og lettare å krympa storleiken på badet, utan at det går ut over funksjonalitet. Me ser absolutt ingen nytte av vindauge på badet. Kva skal me nytta det til? Nyta utsikten? Det gjer me i stova. Dekka det til for å hindra innsyn? Då trengs det ikkje. Lys på badet får me frå lampar.
Signatur
   #39
 3 093     Asker     1
Vi gjør det for lys og luft. Fotsitt vindu på badet, men vi gjør det frostet. Så er det plass, ville jeg aldri vært uten.
Signatur
  (trådstarter)
   #40
 56     Follo     0
Vi vil ha vindu på badet for å få et inntrykk av været og litt ekte lys, selv om det blir frosta glass, og særlig på badet hvor det vil være klestørk, kan det hende det er greit å kunne åpne vinduet for litt ekstra lufting av og til. Det badet er også så stort at vi satser på grei møblering uansett, og det andre badet er på den annen side så smalt at det bare er badekaret som kan stå innerst, så lenge vi vil ha det.

En mulig kjøkkenvariant er denne, med vask mot sør og platetopp foran vindu mot øst. Eventuelt kan kanskje vinduet (og det i 2. et., så de ligger likt) trekkes litt mot høyre så platetoppen kan stå til venstre på banken, uten vindu bak. Da kan vi ha ventilator på veggen og slippe matsprut på vinduet.

Nytt hus til familie på fem -  - Bygge_til_fem