#11
 356     Hedmark      1
Jeg er også godt fornøyd med Ikeakjøkkenet vårt, kosta vel ca 80-85k montert selv så mye som mulig (kun strøm,vann og fliser ble gjort av andre). Det er ferdig med alt(hvitevarer, komfyrvakt, ny strøm osv)

Mange gode estimater over her ser jeg, ALT koster ihvertfall mer enn du tror, hehe.

Det er UTROLIG mye mer jobb(tid) å rive enn jeg hadde sett for meg ihvertfall, spesielt om man har litt kronglete tomt...

Skal du først ta "hele" huset så ville jeg bytta drenering og isolert muren først/samtidig som kledning utvendig (med mindre det har blitt gjort).

Bor du i ett sted med lite verdiøkning så ville jeg sterkt vurdert å heller kjøpe nytt, hvis alternativet er å totalrenovere uten å gjøre mye (noe?) selv

jaf
   #12
 4 548     tromsø     0
En historie fra 1990 tallet. Jobbet selv i Rørvik som tømrer da. Historie fra campingvognen/spisebrakka. En som hadde kjøp et gammelt hus skulle fikse opp et hus skulle renovere.. Det skulle gjøres billig, han hadde eget firma .Drev med mobilkraner. Rev alt ned til reisverket og brukte til og med 2 dager på å prøve å heise ut pipa. Til slutt kostet det 1 mill, (1995 kroner) da var alle gamle løsninger brukt (vindus åpninger) og til og med takhøyden inni var for lav. I dag tilsvarer summen kanskje 2,5 millioner. Han som fortalte historien flirte og sa, at hadde det vist hva det ville koste, ville de startet gravemaskinen tvert og revet huset ned på 1 helg. Moralen er, fiks utvendig isolering og ikke tenk på at du skal bygge et annet hus. Da koster det mer en det smaker. Bruk 500 000,- på utvendig isolering, vinduer, kledning og monter  et kjøkken fra 2005 selv.:)Pent brukt til 20 000,-
   #13
 706     0
Finn frem tennveske og fyrstikkene hvis du ikke har tenkt å gjøre egeninnsats. Til sammenligning kostet et nytt Nordbo Aurora (160kvm 1 1/2etg) ca 2,2+ grunnarbeid i 2015. Dvs en kvmpris på 13750. Beregn snittpris på 15000 for de tilvalgene som er kjekk å ha, så ser du fort hva som er lønnsomt og ikke.

Hvis du skal takserer huset etter en totalrenovering vil du garantert ha tapt penger om du ikke finner måter å spare penger på (renovere andres kjøkkeninnredninger, brukt material/isolasjon osv) +betydelig egeninnsats.

Noen bekjente totalrenoverte sitt hus til relativt høy standard og vannbåren varme i hovedetasje. De kjøpte 1600timer. Dvs ca 1mill bare i arbeidspenger.

Jeg har hvertfall aldri snakket eller hørt om noen som ikke har tapt massivt på å sette bort arbeidet. Ikke glem at staten skal ha 25% påslag på alle varer og tjenester uten å tilegge noen form for verdi.


   #14
 85     0
De som solgte til oss brukte over 2 mill rett før vi kjøpte. Med fagfolk. De fikk såvidt igjen 1 mill av de pengene.
   #15
 27     2
Nå syntes jeg folk er negative her! Det kan la seg gjøre mye rimeligere enn man tror hvis man kan legge i litt egeninnsats! Vi kjøpte enebolig på 125m2 fra 1985 høsten 2014 for 2850000. Har nå pusset opp og bygget tilbygg på 97 m2! Vi har spyttet inn 600000 i dette! Da er det bad, vaskerom, stue og 3 soverom i tilbygget! Fikk verdivurdering denne uka på 4650000! Alt er mulig Smile
HSt
   #16
 23 106     Lillestrøm kommune     0
Latsabb: TS spør nettopp om å ikke gjøre noe selv. Da er jeg enig med de andre. Med egeninnsats er det noe annet, men materialer koster det også, det samme gjør elektriker. Så om det holder selv med egeninnsats er en vurderingssak.
   #17
 431     Stavanger     3
Kjære TS, hva vil du oppnå med dette spørsmålet? Altså, hvordan vil svarene her hjelpe deg i det hele tatt?

Jeg kan garantere deg at en plass går minsteprisen du MÅ betale, og jeg kan også garantere deg at du fra der av og opp kan betale så mye du selv ønsker!

-nytt elektrisk anlegg
Umulig å si for ett elektrisk anlegg kan være så mangt, straks du utdyper noe mer her så kan du få bedre svar på hva det vil kost deg via forumet.

-isolering av 2. Etasje (evt også etterisolering i 1. Eg)
Her tar du frem meterstokken og måler løpemeter, ganger med takhøyde og legger på 10 prosent. Dette er areal du skal dekke. Pris finner du i byggebutikken på stendere, isolasjon, gips, el.l., sparkel, maling etc.
Multiplisere og addere, totalsummen får du raskt. Videre er det jobben som skal gjøres. Når du forteller omfanget av jobben, kvadratmeter, osv, så får du gode anslag på pris fra forumet her.

-nytt kjøkken
Straks du forteller hvilket kjøkken du skal ha med hvilke hvitevarer etc, så er du nærmere pris. Rundt regnet 500-1000 kroner for montering per skap. Kjøkkenbutikken gir deg villig en pris.

-nytt bad/vaskerom
-nytt toalettrom
Straks du forteller litt mer detaljer her, så vil du komme nærmere ett svar på hva det koster.

-nye vinduer?
Om du teller antall vinduer og forteller målene og hvilken funksjon og utførelse de skal ha så er det håp for å få pris. Det enklest er å gå på byggebutikken for å få eksakt pris.

-snekker og malearbeid i begge etasjer, litt endring i planløsning i form av flytting av vegger
Kommer igjen an på snekkere og håndverkere, om jeg satt med 10 håndtverkere her så er det fremdeles ingen som kan ha gitt deg en eksakt pris. Muligens noen hadde sagt 2 million, for å se om du var "smart nok" til å si "ok - den tar jeg"!

Altså:
Hva er poenget mitt? Først å fremst å få deg til å forstå at om du ikke klarer å spesifisere mer detaljer, så blir du lett lurt og du må garantert opp i langt over millionen. Om du kan spesifisere og detaljere og hente inn priser, da vet du hva det faktisk koster. du vet også hvilke deler av oppussingen du er mest 'blank på' og trenger mest tips og råd rundt fra forumet. Når du kjenner materialpris så er det jo bare å trekke dette fra millionen så vet du hva du har igjen til håndtverkere.

Om du forventer at ett overveldende flertall her på forumet skal si at "1 million er mer enn nok" eller "1 million er alt for lite".... og du handler hus ut i fra det, da er du naiv. Om du tror at du i det hele tatt skal få så mye informasjon ut av ett slikt spørsmål som kan brukes til noe nyttig når du stiller med så uendelig mange ukjente faktorer, ja da er du optimist.

Skal du ha ett konkret gjennomtenkt svar på noe (et svar du kan lære og dra nytte av) ja da må spørsmålet være langt mer konkret og nøyaktig.

Det kan som sagt hende at du har så lite peiling (og ikke noe negativt med det altså -ikk alle er like bevandret i slike emner som du spør om) at du selv ikke ser at spørsmålet ditt er "litt tullete". I så tilfelle så bør du droppe å kjøpe det huset.

HSt
   #18
 23 106     Lillestrøm kommune     0
Ikke enig med sistemann her, spørsmålet er helt greit, en vil ikke komme i mål med den summen som nevnes.

Nytt bad 200-250k, det er helt gjengs pris i markedet.
El-opplegg ikke noe under 160k
osv,

TS får greit svar på det han spør om, nei, pengene strekker ikke til på et slikt opplegg. Så er der selvfølgelig alltid mulig å bygge overdådig dyrt men det er ikke TS sitt poeng tror jeg.
   #19
 431     Stavanger     0
Ikke enig med sistemann her, spørsmålet er helt greit, en vil ikke komme i mål med den summen som nevnes.

Nytt bad 200-250k, det er helt gjengs pris i markedet.
El-opplegg ikke noe under 160k
osv,

TS får greit svar på det han spør om, nei, pengene strekker ikke til på et slikt opplegg.  Så er der selvfølgelig alltid mulig å bygge overdådig dyrt men det er ikke TS sitt poeng tror jeg.

HSt: Pølsevås.... Pengene strekker til og vel så det. Bare se her:

Om TS velger de billigste løsningene så har han flere hundre tusen igjen til en ferie, bare se her:

-nytt elektrisk anlegg
Jeg tolker det som sikringsskap: Ett sikringsskap ferdig montert koster ca. 20.000,- samt en dag med materiell for diverse arbeider: 30.000,-
Totalt 50.000,-


-isolering av 2. Etasje (evt også etterisolering i 1. Eg)
Antar at huset er helt kvaderatisk rundt regnet 170 m2 veggareal. DEt skulle bli noe rundt 20.000 for isolasjon og plast, pluss trelast og snekring i to uker totalt 180.000,-

-nytt kjøkken
IKEA: 45.000,- komplett med hvitevarer. 500 i montering per skap pluss diverse montering: totalt: 65.000,-

-nytt bad/vaskerom
Ikke varmekabler, men kun enkel standard med membran og billige hvite fliser, etc. Vanlig toalett og duskabinett til 2500,- pluss blandebatteri til knapt 1000. Rørarbeide og deler 35.000,- + snekring: alt i alt TOTALT: 120.000,-

-nytt toalettrom
Ingen membraner kun en enkel oppgrsdering 35000,-

-nye vinduer?
Dette huset har 12 vinduer + 4 små vinduer samt 3 dører (alt i billigste kvalitet) Pluss snekring, totalt: 170.000,-

-snekker og malearbeid i begge etasjer, litt endring i planløsning i form av flytting av vegger.
Ca to ukers arbeide a 450 kroner timen. + diverse materialer og kjøring til og fra: 80.000,-


ALT I ALT:
700.000,- NOK
Rest: 300.000,- til velfortjent ferie, om ikke noe uforutsett dukker opp.... Smile

Og jeg kødder ikke mye her, faktisk. Men jeg nekter å tro at mange velger en slik standard... Så er der en del ting som jeg kanskje ville fikset på slik som gulv og slikt, men siden TS ikke nevner det antar jeg han baler maler gamle tregulv og at dette faller inni siste posten på 80.000,-

Point taken?
HSt
   #20
 23 106     Lillestrøm kommune     0
Nå spør TA om nytt elektrisk anlegg i er gammelt hus og det er mer en bytte av sikringsskap. Normal standard bad får du for prisen. jeg oppga her, jeg er enig at det ef sinsykt dyrt men det er det som ef standard. Så kan det hende at det på TS sitt bossted er mulig å finne noen som vil gjøre en jobb billigere. TS spør om totalentreprise. Jeg kommer aldri til å betale 250k for et bad men det er jo fordi en gjør jobben selv.