27 678    50    30  

Renovering av bolig, hvor langt rekker 1 millioner kroner?

 4     0
Har funnet et eldre hus på 141 kvm. Oppført i 1930 med et lite tilbygg fra 1973. Huset trenger stort sett å totalrenoveres og vi vil gjerne sette bort dette til en totalentreprenør og lurer på hvor langt en million kroner vil ta oss. Huset har to etasjer og en kjeller med oppbevaringsboder samt krypkjeller under tilbygget. Tenker kjelleren kan vente noen år, men de to andre etasjene vil sannsynligvis trenge

-nytt elektrisk anlegg
-isolering av 2. Etasje (evt også etterisolering i 1. Eg)
-nytt kjøkken 
-nytt bad/vaskerom
-nytt toalettrom
-nye vinduer?
-snekker og malearbeid i begge etasjer, litt endring i planløsning i form av flytting av vegger

Er det noen som har en anelse om hva vi kan forvente oss å få gjort for 1-1.2 millioner kroner maks (inkludert alt av materialer og innredning, typ IKEA)? 

På forhånd takk for svar! 

   #1
 21     1
Vil nok koste en del mer dette, tror jeg. Vi har omtrent likt hus faktisk, har gjort dette og mye mer, og har brukt alt for mye penger. Men vanskelig å sammenligne likevel, i og med at vi også har bygd ut, drenert gammel del osv.
  (trådstarter)
   #2
 4     1
Vil nok koste en del mer dette, tror jeg. Vi har omtrent likt hus faktisk, har gjort dette og mye mer, og har brukt alt for mye penger. Men vanskelig å sammenligne likevel, i og med at vi også har bygd ut, drenert gammel del osv.

Det er jo ofte slik at det ender opp med å koste mer enn man tror. Derfor lurer jeg på om noen vet hvor langt vi kommer med den prisen, så vi vet mer hvordan og hva vi må prioritere først. Vi trenger ikke drenering eller påbygg da:) Når jeg først er innpå tema, noen som vet hva nytt tak koster? Billigste og beste alternativ da, vet bil ikke er bil og ost ikke er ost heller Wink
   #3
 2 018     Strømmen     1
Mange måter å svare på et slikt spørsmål... en vinkling er å si at man får et råbygg på
et 1 1/2 etasjes hus med grunnflate 100m2 for litt over en milion, så kommer alt inne,
som koster litt over det samme... å renovere, der man skal sette bort alt, opp til ca 80%
ny standard, vil kanskje koste mer...
Hva man får for 1 mil... ferdig nytt utvendig, og isolert innvendig...
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 4     1
Mange måter å svare på et slikt spørsmål... en vinkling er å si at man får et råbygg på
et 1 1/2 etasjes hus med grunnflate 100m2 for litt over en milion, så kommer alt inne,
som koster litt over det samme... å renovere, der man skal sette bort alt, opp til ca 80%
ny standard, vil kanskje koste mer...
Hva man får for 1 mil... ferdig nytt utvendig, og isolert innvendig...

Hva tenker du inngår i det utvendige? Se punkt i innlegget for hva som må gjøres, skal ikke skifte kledning eller tak. Må vel komme lenger enn kun isolasjon og eventuelle vinduer for 1 mill?
   #5
 380     Sarpsborg     0
Estimat for bytte av vinduer: 5000,- for montering, + 5000,- for standardvinduer (100*100cm eller mindre) har du mer fancy 2-delte vinduer med sprosser o.l. kan du legge på 5000,- til.

Kledning, utlekting og isolering: ca 500,- pr. m2 veggflate + maling.
Tak: 1000-1500,- m2.

Baderom 40000,- /m2

T1
   #6
 509     0
Nytt kjøkken - for en enkel og billig løsning kan du nok klare deg med 80.000,- (uten hvitevarer). Legg på minimum 50.000 til for hvitevarer. For et kjøkken du blir fornøyd med er nok en total pris på 200-300.000 mer realistisk.

Nytt elektrisk anlegg, kun oppgradere sikringsskap og trekke om noen få kurser med lys / stikk blir fort 100.000. Skal du gjøre noe mer enn absolutt minimum er nok 150-200.000 nærmere sannheten. Skal du ha noen spotter og gulvvarme i tillegg kan du legge på 100.000 til. For elektrikerarbeid er det helt avgjørende å ha fastpris på jobben.

Og viktigst av alt – sett av en god buffer. Det kommer alltid, understreker alltid, opp noen småposter som baller på seg.

En million rekker ikke langt, i hvert fall ikke i Oslo og omegn – kanskje litt lenger hvis huset ikke er i sentrale strøk …
jaf
   #7
 4 768     tromsø     1
Pris kommer av innstilling. En får et fint kjøkken brukt på finn til priser fra 70 000 til 7 000.

http://m.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=71081664

http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=72076561
Med ny hvit benkeplate og litt endringer (hvite dører )kan sigdal kjøkkenet bli fint.

Betalte 25 000 for eget kjøkken og det ser veldig bra ut. Kjøpte ny marmor benkeplate med treomraming. JKG DESIGN Skiftet også veggplater i samme slengen. Ville prøvd å begrense kostnader. Ville brukt mest penger på isolering utvendig. 50 mm rockwool plater, (harde ) og ny kledning utenpå. Da blir huset som nytt. Ville etter isolering, skiftet el anlegg. Med ny isolering, vil behovet for effekt bli halvert. 

   #8
 596     Bergen     2
Å si at et kjøkken man blir fornøyd med koster 200-300.000 er som å si at et vanlig tau er 5 meter.
jeg har total renovert et kjøkken for rett over 100.000. vi valgte ikke etter pris, men etter hvordan vi ville ha det. kjøkkenet er på 20 kvm. og vi kjøpte de dyreste hvitevarene. alt utenom håndatakene var fra ikea.
Det kommer jo ann på hvor mye man er villig til å gjøre selv og hvor mye som skal gjøres. jeg rev ned hele kjøkkenet og byttet dampsperre samt oppdaterte det elektriske, men jeg gjorde alt selv. jeg kunne spart masse på å ikke kjøpe den benkeplaten jeg ville ha eller de dyreste hvitevarene eller kjøpt håndtak fra ikea.
gips, gulv og maling ble kjøpt på Coop obs bygg.
Klart jeg kunne gått og kjøpt et ferdig bygd kjøkken fra HTH eller andre plasser, men man klarer fint å få et kjøkken som ikke koster 2-300.000.
Signatur
T1
   #9
 509     0

Jeg oppfattet spørsmålet til TS om hva man får for pengene om man setter bort jobben til en totalentreprenør, og har svart ut fra det. Når det spørres om prisen på et nytt kjøkken, så er svaret tilpasset det. Et bruk kjøkken som pusses opp blir noe annet. Men det er jo greit å vite hvilke opsjoner man har når man har et budsjett man skal holde.

Jeg forstår også at man kan få pengene til å rekke lenger dersom man kan legge ned en betydelig egeninnsats.
   #10
 919     Norge     0
Jeg mener også at 1 mill ikke når langt. Har selv passert 2 mill i oppussing og har gjort veldig mye selv. Har dog endel dyre løsninger som vbv og energibrønn i regnestykket.
Anbefaler Ts å kontakte noen som kan gi en totalpris på det som skal gjøres.

Vedr kjøkken kan en komme langt med 100.000kr ferdig montert om en velger billig (og bra!) IKEA kjøkken. Har selv IKEA i utleieleiligheten og epoq selv ( montert selv) og er mest fornøyd med IKEA kjøkkenet.