HSt
   #41
 22 802     Lillestrøm kommune     0
Et lite tilbygg med bad på en hytte og renovering av en stue og litt til : eieren var fornøyd med kostnad på 1Mill. Ikke min hytte... TS har til sammenligning et helt hus.

   #42
 1     1
Eg totalrenoverte huset og byggde på ca30m2 for 3år sia, og kom i frå det med ca1,1 mill. Tømmrahus i frå 1924 , 3 etasjer . Var i skogen å hogg tømmeret og skar alt av lekter ,2x4/2x6/2x8 . Eg hadde snekker , men var med sjøl på det meste . Huset blei som nytt😀
Angra ikkje på alt arbeidet eg la ned!
   #43
 5 979     Finnmark     0
Personlig syns jeg folk er veldig pessimister her.......og d var da veldig til priser......?? Er selv snekker, og har en del erfaring med denne typen arbeid da jeg kun arbeider opp mot private eldre boliger.......

Jeg tror dette er fullt mulig for 1-1,2mill......der hvor du vil få den største smellen er antakeligvis el-anlegget og arbeidspenger.....Vet ikke din erfaring, men er skeptisk når du ikke nevner bad og kjøkken i dette regnestykket....
Tror nemlig vvs, bad og kjøkken kan være en veldig stor kostnad.........
Signatur
   #44
 431     Stavanger     1
Personlig syns jeg folk er veldig pessimister her.......og d var da veldig til priser......?? Er selv snekker, og har en del erfaring med denne typen arbeid da jeg kun arbeider opp mot private eldre boliger.......

Jeg tror dette er fullt mulig for 1-1,2mill......der hvor du vil få den største smellen er antakeligvis el-anlegget og arbeidspenger......resten er egentlig opp til deg, er det iorden å kjøre Toyota så går dette greit, men er du bortskjemt og trenger Ferrari å ture rundt i, ja DA går du på en real smell......men ut ifra hvordan du ordlegger deg mht til matrialvalg osv osv tror jeg dette vil gå greit...
PS!
Et godt råd med et slikt prosjekt er; hold deg til folk som har erfaringen med slike prosjekter, IKKE nødvendigvis legg dette ut på anbud for å trykke prisen på arbeidet så langt ned som mulig......da kommer snarveiene, samt bruk av ukvalifiserte arbeidere.....og dette er noe du vil komme til å angre på senere..men raskere enn du vil tro...ønsker lykke til med huset... (y)

@Egon da er vi enda flere som er enige Smile

Det er akkurat som du sier og som jeg har nevnt tidligere, det elektriske koster gjerne mer enn en tror, og en bør gjøre det med en god plan og en kan i noen tilfeller dele arbeidet i flere faser. En rimelige håndtverker kan også montere rør og bokser på henvisning. Også mange kroner spart. Videre er det rørdeler som gjerne koster. Her varierer priser mye fra rørleggerne, både ut i fra valgt merke på deler og hvilke løsninger som velges. Igjen er god planlegging viktig. Gjøre minst mulig med mulighet for utviding av feks en ny rør i rør løsning i fremtiden.

Og det er gjerne slik at en vil totalrenovere hele huset, men min erfaring er at det sjeldent er behov for alt den renoveringen de ikke-handye personer ser for seg. Noe kan en også prioriterer bort de første årene.

1 million er en veldig god pott penger om en bruker de fornuftig og sparsommelig for oppgradering og renovering av hus - de fleste kommer i mål.

Om en leser tidligere tilsvarende tråder så vil en også få en del tips om prioriteringer, noe som gjør at en kan gå løs på et prosjekt med mindre risiko for katastrofalt utfall om en ikek kommer helt i mål. (Eksempelvis er det bedre med to halvferdige gjesterom, enn å ikke komme i mål men kun halvveis med dusj og toalett.

Så anbefaler jeg å være mest mulig tilstede når ting blir gjort av håndtverker, både for å lære, forstå og stille riktige spørsmål.
   #45
 707     1
Det er vel ingen som er uenig at man får gjort mye i et hus for 1mill hvis man involverer seg for å presse kostnader og med mye egen innsats burde det være nok, men det er ikke det trådstarter spør om.

Han spør konkret hvor langt han kommer hvis arbeidet settes bort til en totalentrepenør.

   #46
 2     0
Det er vel ingen som er uenig at man får gjort mye i et hus for 1mill hvis man involverer seg for å presse kostnader og med mye egen innsats burde det være nok, men det er ikke det trådstarter spør om.

Han spør konkret hvor langt han kommer hvis arbeidet settes bort til en totalentrepenør.


Som alleredet er svart på så mange ganger HaakonMD.....kommer mye an på hans valg av løsninger og matrialvalg......

   #48
 14     0
Jeg har renovert et rekkehus nylig. Når det kommer til bad kan du estimere ca 35 000 pr m2 ferdig med alt. Da er det med riving, til ferdig bad til å bruke. Da er det ok standard. Juster deretter. Du kan spare mye på baderomsmøbler. Baderomsbutikker hevder de er mye mye bedre enn megaflis, men prisen er også 5 ganger høyere. Så du kan jo bytte baderomsinnredning hvert 3 år for samme pris. Opp til deg.

Kjøkken er det faktisk mulig å ta smarte valg. Jeg benyttet HTH, men sørget for at det meste er valgt fra flatpakke ("gjør det selv" tror jeg de kaller det). Da kutter du prisen på skap til ca det halve. Du kan følgelig få HTH til å sette opp det også, for ca 10-15k. Hvitevarer kjøper man på salg. Det er en kampansje nesten kontinuerlig. Jeg kjøpte dyre hvitevarer, men ventet på 25% på Elkjøp. Endte på ca 50k (altså hvitevarer for ca 65k). Her avhenger det følgelig av hvor mange ting du skall ha, og pris deretter.

Benkeplate går fra 10-150k. Make your pick.

Totalt kjøkken, estimer ca 130 og oppover til hva enn standard du vil ha. Du må fort ha 4-5 nye kurser, samt belysning etc.

En ting du bør også ha i bakhodet er at du kommer til å støte på ting som koster. Man åpner en vegg, og det går 10k til. Hadde slike på daglig basis. Sluttet å regne på 1000 lapper, og tok det meste i 10k. Pengene flyr fort. Forsøk å holde kostnadskontroll. Min erfaring ble at man kan lage et budsjett, og gange det med 2, og legge til 100k. Da blir det ca rett.

   #49
 707     0
Gode poeng Borhaug.

Det spørs selvsagt hvor kresen man er (og økonomi) men ofte har man dessverre ikke noe valg enn å velge dyre løsninger for å få kjøkkenet mest mulig funksjonelt.

Selv har vi et hus fra 2008, så det er ingenting som "må" gjøres, men oppgraderinger som er sårt ønsket. Både jeg og kona er kresen så alle rom blir tilpasset våre preferanser. Å følge med på finn, diverse nettbutikker og kampanjeavviser i tillegg til henting, salg av gamle ting og oppussing er omtrent en fulltidsstilling. Det er ikke alt vi kjøper på tilbud- men da har vi gjerne leitet i 3-6mnd og forstått at det ikke er noen som selger akkurat slike blandebatterier vi ønsker på tilbud. Totalt regner jeg med at vi har spart rundt 100-150k siste året. Siste måneden har vi spart følgende -
7000 av på utstillingsmodellen av en baderomsinnredning,
1500 på gulvfliser på ene badet
4000 på dusjkabinett
2500 på lekestativ
1300 på hageslange med automatisk opptrekk
500 på sandkasse

Totalt sparte vi nesten en netto månedslønn, og forsvarer at blandebatteriet på kjøkkenet koster 5000. Noe vi har leitet etter i 9måneder.

I tillegg kommer alle barneklærne og utstyr kona holder styr på..
   #50
 14     1
Vi valgte bla å sette in midleertidige ting, når vi viste at vi fikk hva vi ville innen 3-6 mnd - til en mye billigere penge. Sparte stort på benkeplate fra Diapol f.eks. Vi har 7 meter steinbenk, og slik koster det hvite ut av øye. Mulig Diapol er blitt dyrere, siden Euro kursen er gått opp. Men betalte ca halv pris av hva de ville ha for den her i Trondheim. Samt super bra service, og montering. De tegnet benkeplaten skeiv i 3d program, og fikk den laget så veggene nå ser rette ut. Huset er fra 63. Nå ser alt 100% ut. Bare synd jeg har solgt huset... og skal starte på nytt...

På badet var vi forøvrig veldig fornøyd med flisene fra Megaflis. Var veldig harde, men det var mer et problem for min flislegger som var på fastpris.

Kan tipse om at Elektro kan lønne seg med fastpris, da renovering er mye mer arbeid enn nybygg. Jeg anbefaler også å benytte finn.no for anbud. Vi sparte utrolig mye der, spesielt på elektrisk.


Når det kommer til kjøkkenet kan man hos en del leverandører kombinere billige og dyre løsninger. Som feks en del HTH skap, kan man kombinere "gjør det selv" og det som kommer ferdig. Ca 2-3 ganger dyrere med sistnevnte. Vi fant heller ut at vi ville ha det beste av det beste på f.eks platetopp, mens vi heller la inn litt arbeid i smarte løsninger som kuttet kostnader andre steder.