#21
 265     0
Ikke enig med deg i dette med bygningskontrollen.
La oss håpe vi slipper det.
Som selvbygger har jeg på ingen måte behov for en kverulerende kontrollør som går rundt å lager problemer og forteller meg hvordan jeg skal bygge mitt hus.

joa
   #22
 10     0
Vårt byggefirma var Lislebyhus i Fredrikstad. De var forhandler av Drammenshus da vi skrev kontrakt. Forholdet til Drammenshus ble avsluttet i løpet av byggetiden, angivelig på grunn av en konflikt. Vi hadde derfor både en kontrakt med Lislebyhus om oppføring og en kontrakt med Drammenshus om levering av elementene. Drammenshus har levert det de skulle, men har ikke tatt noen ansvar ut over det. Før Lislebyhus gikk konkurs, var de forhandler av Systemhus.

Om noen overtar etter Lislebyhus vet jeg ikke. Om de to lederne der starter nye firma, vet jeg ikke. Vil anta at firmaet var noelunde kjent i Fredrikstad.

Navn ønsker jeg ikke oppgi her, men ved å søke på http://web.archive.org
og internettadressen www.lislebyhus.no kan jo interesserte finne det ut.
   #23
 265     0
Geir

Det er forsåvidt ikke noe galt med bygningskontrollen. Hadde jeg kjøpt nøkkelferdighus hvor jeg selv ikke del i byggingen hadde jeg sett på dette som positivt.
Men i mitt tilfelle er jeg selvbygger og følger opp prosjektet trinn for trinn og ser til at alt blir som jeg vil ha det. Derfor har jeg ikke behov for en tredje part som legger seg opp i ting og som jeg sikkert også hadde måtte betale, enten jeg ville ha dem eller ikke.
   #24
 265     0
Du har tydeligvis aldri opplevd irritasjonen med byråkrati og kontrollsjuke kverulanter.
Når jeg ser på hva papirmølle jeg måtte gjennom bare for å få lov å sette opp min egen ringmur grøsser jeg med tanken på enda en instans som skal legge seg oppi ting.
Jeg mener hva bryr det noen som helst andre enn meg selv hvordan muren på mitt hus er?
En vanskelig bygningskontrollør kan koste deg en formue i form av pålegg om å fikse bagateller, bare fordi du er så uheldig å komme på kant med ham.

I mitt tilfelle hadde bygningskontroll kun vært en fordyrende og forstyrrende faktor, som ikke hadde gitt noe bedre resultat.
Det er ikke noe bedre bygningskontrollør enn deg selv, du lager ikke til noe ubrukelig på ditt eget hus.

Men for all del, jeg er ferdig om ikke så lenge så da kan det for min del bare bli dyrere og vanskeligere å bygge.
   #25
 1,292     Ålesund     0
Jeg har i alle fall vert borti en del selvbyggere som hadde hatt veldig stor bruk for litt "faglig assistanse".. Mange som tror det de gjør er gulle godt, mens det egentlig er helt på trynet.. Jeg hadde i alle fall ha ønsket en kontrollør velkommen i mitt hus, både om jeg bygger selv eller ikke..  ;D
   #26
 265     0
Om det man som selbygger gjør er gulle godt eller er helt på tryne går jo heldigvis ikke utover andre enn en selv. Så derfor mener jeg at man ikke bør få enda mer papirmølle tredd ned over ørene.

At kontroll kan være nyttig for de som kjøper nøkkelferdig og eller har 10 tommeltotter kan jeg være enig i. Det er sikkert mye slurv ute å går. Men det bør ikke gå utover oss som velger en litt annen vei.

Denne tråden har vell egentlig sporet litt av..
   #27
 265     0
Det er jo så fint med det at om jeg en gang skal selge huset og ikke kan dokumentere at det er kontrollert så blir huset med en gang mindre verdt. Hvem går det utover? Jo ingen andre enn meg selv.
Derfor bør dette være mitt valg. Akkurat som det er ditt valg om du vil kjøpe eller ikke.


Når det gjelder om selvbygger har de rette kunnskaper vil jeg si det sånn at når jeg som aldri har satt opp en mur før kan klare det krever det ikke store kunnskapene.
Og jeg utfordrer hvilken fagmann som helst til å gjøre det bedre.

Men det er klart at om jeg var fagmann hadde jeg sett at det ble så vanskelig å gjøre noe selv at ingen kunne gjøre det. Innen enkelte om råder er det jo allerede blit sånn.

Spar oss for mer byråkrati!