20 405    53    0  

Enda dyrere bad, rørlegger sjekk

bex
 4 297     Østlandet     0
Hørte på nyhetene i dag, (trodde det var 1. april)  at nå skal det innføres regel at det skal inn en kyndig person for og kontrollere rørleggeren på alle bad som pusses opp. Det ville bli en ekstra utgift på 20.000kr sa mannen fra en eller annen innstans, men det ville bli billigere det en hva det kunne bli viss selskapet som utførte var useriøs.  Var også en politiker inne og sa at dem ville innføre regelen fra 2012. 

Noen som har lenke til nyhetssaken?

Dette høres jo helt utrolig ut.  Bad er jo ganske dyrt fra før?
Signatur

   #1
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Skulle like aa see denne kyndige personen entre min private eiendom faar aa sjekke badet ;D


Dette blir bare for dumt. Vi blir kjeltringer alle sammen. Jeg gir blaffen.
   #2
 21 487     Enebolig     0
Sa han i sitt innlegg nr 666  Wink

Dette tror jeg ingenting på.
   #3
 1 063     Lindesnes     0
JIPPI, juhu, kan det bli noe bedre ;D
Men jeg ser allerede en svakhet i dette, hvem skal da kontrolere kontroløren ???
Tror ikke jeg klare å føle meg trygg fra å drukne i mitt eget hus før hele komunestyret har vært innom å prøvedusjet og prøvedrita dassen for meg ::)

Rørkøller fulle av drittprat som i det hele tatt klare å tenke tanken på slikt om dette er tilfelle.
Signatur
   #4
 3 232     Vestfold     0
Du må ikke glemme EU. De skal inn igjen og sjekket at kommunestyret har, alle som en, gitt fra seg en avføring som er i henhold til EU direktiv om standard på avføring.

Jeg er sikker på at det i dag er så mye regler på alt, at det finnes ikke det hus som er oppført som har et eller annet som ikke er fulgt opp. Noe av mindre alvorlig karakter enn andre. Skal vi klare det må det bli et standardhus, der alle skal være identiske. Dette må robotproduseres og sjekkes maskinelt og manuelt. Da kan det hende vi kommer i mål. Dette huset må igjen bare brukes av fagfolk.
taz
   #5
 3 840     Haugesund     0
Dette er ikke noe mer mystisk enn den bebudede uavhengige kontrollen, som skulle inntre fra 1.7.2011. Bare at den nå er utsatt med enda et år.
Signatur
   #6
 7 690     Bærum     0
Hold an litt nå folkens. Hvorfor er dere så forbannet på dette? Vi har vel diskutert i det vide og det brede om feil begått av "fagfolk" som vi blir truet til å benytte. Det er jo bra at myndighetene endelig innser at mye av feilene skyldes en mislykket egenkontroll og slurvete /inkompetente håndverkere. Konsekvensen av dette burde være at kontrolløren sjekker at arbeidet er utført ihht regelverket og ikke hvem som har gjort det. Med denne kontrollinstansen faller jo argumentet at man må være fagutdannet bort. Prisen på 20.000 høres alt for høy ut, men det ville jeg ikke tillagt for mye vekt. En sjekk av et bad burde vel ligge nærmere 2.000 enn 20.000.
   #7
 15     Tromsø     0
3 part kontroll er midlertidlig utsatt pga de som har vedtatt regeln ikke e klar for å praktisere den (BE).
Prisen på 3 part kontroll kommer ikke til å koste 20000,- kr men mye mere.
Den eller de som skal gjøre kontroll må komme byggeplassen i flere ganger for å sjekke status.
eks den som skal kontrollere flislegger/Membran må komme når membran er smurt og etter fliser er montert. For rørlegger bør det inspiseres etter instalasjon og før platekledning samt en etter kontroll.
som jeg ser det er det 3 stk i en prosess som trenger denne 3 parts kontroll, det er prosjekterende,ansvarlig søker og de som er utførende på bad. Utførende er rørlegger, snekker, ventilasjon, membran og flisleger.
Da ser jeg regne stykket slik for kontroll
PRO 5000,- ansvarlig søk 5000 snekker 5000 rørlegger 5000 flislegger 5000 ventilasjon 5000
Dette gir pris på 30000 eks mva så kommer søknad kostnader i tillegg ca 2500,-. Og om firma ikke har sentral godkjenning kommer det også som tillegg. en lokal godkjenning koster alt fra 2000 til 5000 kroner etter hvor du bor i landet.
NB jeg kan naturlig ta feil men det er slik jeg oppfatter det.
Jeg tok kontakt men et firma som kontrollerer bygg her i byen å de anslo pris til å ligge mellom 5000-6000kr for en slik jobb. Da jobben trenkte 2 kontroll og rapport. tTme prisen lå på 880,- eks mva om det krevde mere tid en beregnet.

   #8
 470     Eide på Nordmøre     0
Veldig enig med Torango; vi har sett altfor mange grove feil begått av godkjente bedrifter til å ha tiltro til egenkontrollordningen. Jeg håper denne uavhengige kontrollen samkjøres med banker og finansinstitusjoner sine kontroller for byggelån slik at det ikke går 3-4 kontrollører oppå hverandre gjennom hele byggeprosjektet. Neste logiske skritt bør være å lempe på kravene om bruk av firma med ansvarsrett for etablering av nytt våtrom.
Signatur
   #9
 110     Bergen     0
Hvem skal ha ansvaret hvis noe går galt, da? Rørleggeren eller kontrolløren? Jeg håper vi som forbrukere ikke blir stående i midten og krangle med begge mens vannet renner  :)

Med uavhengig kontroll burde det i alle fall ikke være noe i veien for at privatpersoner gjør alt selv, men den delen av lovverket blir vel ikke endret.
   #10
 1 307     Hardanger     0
Ref denne tråden, http://www.byggebolig.no/index.php?topic=25881.msg271418#new, uavhengig kontroll av rørarbeid er jo et skritt i riktig retning. Kan være, skal det være kontroll av godkjent rørleggers arbeid kan en lure på hvor dette tar veien...

Hvis noe går galt blir det vel kontrollørens ansvar. Som korrektivt tiltak blir det da påbudt med kontroll av kontrollørs arbeid. Kontrollør må ha godkjent system for egenkontroll. Kontrollfreaks?
Signatur