(trådstarter)
   #91
 469     Kløfta     0
Den ble i hvertfall ikke godkjent etter nye krav, så de må ha brukt gamle... (eller sett gjennom fingrene, som er like trolig)

Fikk ferdigattest på tiltaket uten at det var gjort noe. Leiligheten fikk imidlertid eget husnummer på adressen.

   #92
 2     Østfold     0
Først og fremst - takk for interessant tema. Har vært interessant å lese og følge utviklingen. Jeg er selv i samme situasjon som du var i juli 2010 - dvs, jeg er på utkikk etter bolig med utleie. Har funnet et hus med to utleieleiligheter i underetasjen, der ingen er godkjente, altså ikke godkjent. Ser at du mener at underetasjen din ble godkjent på bakgrunn av gamle byggeforskrifter. Nye byggeforskrifter krever blant annet at leiligheten skal være brukervennlig for handikappede. Badet må ha 150 cm i diameter blant annet. Er badet i din utleie slik at de tilfredsstiller dette kravet? Tor du det er mulig å få en leilighet bygget før 2010 godkjent til tross for for lite bad for en rullestolbruker? 

Resten av leiligheten er tilfredsstillende, slik jeg vurderer det. De har brannisolasjon i taket med doble gipsplater, vinduer på mer enn 150 cm omkrets og i riktig høyde på 90 cm. Den har vinduer i alle rom unntatt bad. Det er 240 under taket i alle rom, unntatt bad som er 225. 

Det er uteareal og biloppstillingsplass til begge leilighetene på tilsammen 200 kvm.

Utover dette, er det noe jeg har glemt da mon tro?

Hva tror du sjansene er for å få godkjent leilighetene i sokkeletasjen er, ut fra hva jeg her har beskrevet?

HSt
   #93
 36,582     Lillestrøm kommune     0
@GR: Jeg var i kommunen (ikke Oslo) og kontrollerte et hus med 2 boenheter pga manglende ferdigattest.  Der var huset registrert med 2 boenheter (og 2 avgifter også  Wink) men ingen A-eller B adresse.  De gikk ekstra inn og kontrollerte da seeiedom.no ikke oppga 2 boligadresser heller. Dvs. i mange kommuner kan ting være godkjent uten separat adresse.  Et tips kan være å gå inn på kommunenes kart, let rundt etter store hus som kansje har utleiedel, hvis det står "enebolig med hybelleilighet" bør en forvente at det samme står på andre godkjente objekter i samme område ...
Fox
   #94
 519     Østfold     0
Jeg har en hel tomannsbolig og en enebolig med leilighet, de er registrert som dette og har felles adresser. (dvs tomannsboligen en felles og eneboligen en felles med leiligheten.)  Så at det er en adresse er ikke synonymt med ikke godkjent utleiedel.
  (trådstarter)
   #95
 469     Kløfta     0
Det er vanskelig å svare på om leiligheten ville kunne blitt godkjent eller ikke, da det uansett vil være byggesaksavdelingen i gjeldende kommune som avgjør dette. Tror også at man ikke skal blande reglene for nybygg med forskriftene som gjelder for godkjent varig oppholdsrom.

Står ellers litt info her:

http://www.stavanger.kommune.no/Tilbud-tjenester-og-skjema/Bolig-bygg-og-eiendom/Byggetillatelse/Ikkegodkjenteleiligheter/Sporsmal-og-svar---ikke-godkjente-leiligheter/
   #96
 2     Østfold     0
Takk for svar og takk for linken. Har lest så øyet blir stort og vått, hehe... Det er litt av en jungel med paragrafer, krav og spesifikasjoner. Skal man følge alt til punkt og prikke, er det jo nesten umulig per i dag å få godkjent sokkeletasjer med leilighet somer bygd for noen år siden, godkjent. Skummelt at meglere/takstmenn medberegner utleiemulighetene i boligverdien når denne ikke er godkjent. Plutselig en dag står en herre fra kommunen med hjelm på hodet og krever tiltak/stengning. Hvis huset da er kjøpt med tanke på delfinasniering fra utleie, kan man stå godt i det...

Vel - jeg får jakte videre. Uansett, lenken din har vært til stor nytte og glede!
  (trådstarter)
   #97
 469     Kløfta     0
Er uansett viktig å være årvåken når man er i markedet for å kjøpe bolig. Kan være enig i at det kan virke vanskelig å få godkjent en eldre  leilighet etter dagens regler, men det finnes da vitterlig de som allerede er godkjent fra før.

Noe som kan være greit, er jo å spørre direkte om stue, kjøkken, soverom og evt arbeidsrom er godkjent for varig opphold. Dette bør gjøres skriftlig f.eks ved mail, slik at det senere ikke vil være tvil om hvilken informasjon som ble gitt  i forbindelse med salget.