#11
 52     0
Det er litt molbo å legge skylda for det forestående krakket på regjeringens skattepolitikk ;D Krakket kommer av en internasjonal finansboble uten sidestykke i nyere historie, fremprovosert av Greenspan/Bush jr's  råkjør med vanvittig lave renter i oppgangstider. Så får vi håpe at vår regjering ikke gjør bukandingen for hard, ved å stramme inn pengepolitikken eller gjøre andre lamme politiske trekk når vi går inn i en resesjon. Slik Gro gjorde forrige gang jappene hadde fått drevet på.

   #12
 342     0
var ikke helt det jeg mente. ser jo selv at skatte politikken har lite med ett eventuelt krakk.. men mener de styrer og strever helt feil.
   #13
 802     Akershus     0
Noen andre som sitter på gjerdet med konkrete hytteplaner ?

Tenkte å bygge til sommeren, men får bakoversveis av prisene jeg fikk i høst.
Spesielt på grunnarbeid, og elektriker.

Leser om gryende ordretørke i byggenæringen, men gjelder dette også for hyttefirmaene ?
Noen som har fått noen indikasjoner på hvordan ordrebøker og forhandlingsvilje er for tiden ?

Eller bør en heller vente til høsten og da forhandle om 2009 ?


   #14
 2,172     Oslo     0
Hei Hyby!

Vi har store (ehh..små  Laughing planer om å bygge hytte i Flå kommune (Hallingdal) og har gjort akkurat de samme erfaringer som deg. Dette haster ikke for oss, og jeg ser hva som skjer i byggenæringen nå - det er full stopp i ordrereserven etter aug/sept 2008.

Prisene vi har fått på graving, murarbeider, rørlegger, elektriker og snekkere er hårreisende. Vi skal gjøre endel selv, men det blir mer "kosmetisk".

Derfor venter vi heller med å bygge hytte til tilstandene er litt mer "normale" og prisene beveger seg i litt mer fornuftig nivå. Blir derfor ingen hytte på oss i 2008, greit nok.

   #18
 802     Akershus     0
He, he kirderf.
Da er vi to som tenker likt.
Skulle ikke forundre meg om vi er representative for psykologien blandt vordende hyttebyggere.

Om veldig mange av oss som skal bygge plutselig avventer et år, vil jo hyttebyggenæringen plutselig sitte med ganske tomme bøker til høsten......

Spørsmålet blir vel, hva skjer da. Får vi lavere priser ?
Eller blir det tvert i mot. Når alle polakker er permitert og sendt hjem. Også kommer plutselig alle som utsatte byggingen i 2008 og skal inngå avtale for 2009 ?

For min del er det begrenset hvor mange år jeg vil vente på dårligere tider.
   #19
 2,172     Oslo     0
Det er for tiden ca. 500 hytter til salgs i Buskerud - ca. 350-400 av disse ligger på Finn.no - disse tallene øker med 50 nye usolgte hytter hver mnd. bare i Buskerud.

Jeg tror prisen på disse brukte (1-4 år gamle nesten alle sammen, dvs. NYE) hyttene vil STUPE - og derfor blir det ikke så HOT å bygge nytt....og da vil nok prisene på håndtverkertjenester rusle nedover.

Vi skal uavhengig av hyttebygging anlegge 200 meter vei frem til tomtene.
Fikk pris på dette for 12 mnd siden med kr. 200.000,- fra samtlige entrepenører i området.  Nå er plutselig samtlige entrepenører villig til å gjøre jobben for 100-110.000.

Merkelig?
Nei, nå er det tørke i ordrebøkene og de fleste innser at det er bedre å ha maskiner og folk i drift - når alternativet er å parkere maskinene og permittere folk.

Vi har heller ikke tenkt til å vente i en evighet med å bygge hytte, men som Arne fleiper med, så legges hytteplanene raskt på hytte hvis boligsøknaden innvilges  ;D ...og da løper nok årene fort tenker jeg.  Blir nok endel år med anstrengt privatøkonomi da tenker jeg  ::)

   #20
 80     0


Vi skal uavhengig av hyttebygging anlegge 200 meter vei frem til tomtene.
Fikk pris på dette for 12 mnd siden med kr. 200.000,- fra samtlige entrepenører i området.  Nå er plutselig samtlige entrepenører villig til å gjøre jobben for 100-110.000.
SATAN (unskyld meg men...) for en prisforskjell... Shocked