#11
 1 543     Bergen     0

kan man da true dem med erstatningssøksmål


True dem ??  ???
True alle naboer som har skrevet under på et papir ??  Shocked :o
Hva mener du ??

Ser at sommeren nærmer seg, da nordmenn kommer frem fra vinterdvalen med grilling og trampolinestøy, og dermed høysesong for nabokrangler !!!  ;D ;D

pwb
   #13
 2 263     Ski     0
Når man kommer til ett område som har ei tomt som har ligget ubebygd i lenger tid så vil 90% av alle reagere negativt på dette i utganspunktet, men de fleste skjønner etterhvert at de ikke har noe de skulle sagt og alt blir bra. Men hvorfor ikke spørre denne/disse "idiotene" hvorfor de ikke har kjøpt tomta selv siden de ikke vil la noen bygge på den? Dette har INGEN ting med høyde, vinduer, postkasser eller søppelkasser å gjøre. Dette har rett og slett med at disse folka ikke vil ha noen inn i sitt område og i hvertfall ikke bygge på ei tomt som de trolig mener er fellesområde og som det etter dems mening ikke skal bygges på uansett. Stå på ditt og bare kjør på.
   #14
 3 955     0
Klager de kun på grunn av høyden?

Mister de utsikt eller tilsvarende - som de da mister pga høyden?
   #15
 774     Konnerud i Drammen     0
selvom alt er innenfor retningslinjene så trenger ikke det nødvendigvis si at det blir godkjent..
på nabotomta mi skal det bygges et eller annet, nye eiern av tomta var her for en stund tid siden med nabovarsel, og vi ville jo selvsagt kikke nærmere på pairene og valgte da å krysse av for:nabovarsel mottat..

da ble han faktisk sur på oss for at vi ikke krysset av for at vi godkjenner tiltaket, og spøy ut med at dette er ikke noe å klage på for det var innenfor retningslinjer og alt det der.

og vi klagde, på høyden(det er kunn halvannen etasjes og 1 etsjes hus her og han ville bygge 2 fulle med loft..

vi ville miste en del sol(ihvertfall om vintern) og det ville blitt ruvende i terrenget..

han fikk avslag, pga at dette vill bli for ruvende i forhold til nærmeste nabohus, han måtte også kunne redegjøre for hvordan bygget ville påvirke naboene med tanke på solforhold, også måtte han vesentlig ned i terrenget.. pluss en del andre ting..

så selvom ting er etter retningslinjer så trenger det ikke alltid å være godt nok..

men å klage på hvor postkasser og slikt skal stå vil jeg også mene er flisespikkeri..

hadde kanskje godt ann å tatt en prat med naboene om hva de kunne sett for seg?
med mindre de har ønske om at det ikke skal bygges i det hele tatt da, for da er det jo håpløst å prate med dem.
Signatur
   #16
 744     Hønefoss     0

hadde kanskje godt ann å tatt en prat med naboene om hva de kunne sett for seg?
med mindre de har ønske om at det ikke skal bygges i det hele tatt da, for da er det jo håpløst å prate med dem.
Da må de gjøre som Willy Haugli gjorde i Tromsø, kjøpe nabotomten som kunne skygge for hans utsikt, for å sørge for at den aldri ble bebygd i hans levetid...
   #17
 5 336     Tromsø     0
Ja, Willy Haugli var en mann som fant praktiske løsninger. Grin
Faren min har gjort det samme på hytta, dels for å sikre at hytta blir liggende aleine i skogen.

Men trådstarters naboer kunne selvsagt tidligere prøvd å få kommunen til å omregulere den fine grønne flekken som har ligget der i 40 år til friområde, lekeplass, ball-løkke eller noe som gavner fellesskapet. Dersom de har brukt den til et slikt formål, og kanskje tilogmed stelt den på dugnad, ville de kunne forsøke å vise til hevd. Om tomta er nylig er regulert, kunne de klagd på reguleringsplanen.

Men hvis tomta har vært regulert til boligtomt i 40 år og like lenge som tomtene til de andre husene i nabolaget uten at de har gjort noe, eller uten at de har oppnådd noe, blir det litt feil å gå til kampanje mot den som nå har kjøpt en etablert boligtomt for å bygge bolig på den.
Signatur

   #18
 22 342     Akershus     0

De klager over høyden på huset, for mange vinduer, tar for mye sol, bekymring for hvor søplekasser skal stå (?!) og hvor postkasse skal stå.. osv osv...

De kan såvidt jeg har skjønt anke til fylkesmannen etter at kommunen evnt har godkjent.

La dem klage på så mye som mulig slik at det virker useriøst.

Ja de kan klage videre. Jeg har en slik sak gående. Nabone klaget etter fristen, men klagen ble motatt. Jeg ar ikke hørt noe fra fylkesmannen på tre år. Regner med at greia koker bort. Garasjen har stått noen år nå.
   #19
 383     Østlandet     0
hvis du holder deg innenfor reguleringen, så er det når denne reguleringen ble gjort det burde blitt klaget på
  (trådstarter)
   #20
 36     0
Supert med innspill, takk !

Tomta vår var eid av en eldre mann som også eide nabotomta der han hadde bygd huset sitt.
Så selger han ut huset til en familie og tomta til oss. De som kjøpte huset visste noe skulle skje der men har åpenbart ikke sjekket nærmere hva våre byggeplaner gikk ut på.
Og nå er de sinte, på grensen til aggressive.

Tomta ble fradelt på 70 tallet og har vært regulert som boligtomt siden det. De som nå klager har hatt alle muligheter til å vite at det kunne bli bebygd der i fremtiden.

Ettersom naboene ikke blir fornøyde før vi legger huset et etasje ned så ser vi ingen grunn til å føre noen dialog med dem. Vi ønsker ingen bunkers heller, men et helt vanlig 2 etasjers hus.

Har snakket med noen på byggesak i kommunen som sa de ikke tok hensyn til utsikt og sol ved fortetting, men det gjenstår å se. Det er uansett ikke utsikt i området, så det er kun sol det er snakk om.
Huset vårt blir 1 meter høyere enn huset bak så noen store kriser i forhold til sol kan det vel ikke bli.
Er det noen som vet om solberegninger som fungerer? Google Sketchup fikk vi ikke til....