(trådstarter)
   #31
 36     0
Her skal det ikke selges, her skal det bygges !
Søren heller om naboene skal få ha dette som sitt kongerike og sine egne lover !

Håper bare kommunen er på vår side....
Smile

   #32
 20     Østlandet     0
For naboene er du ondskapen uansett hvordan du argumenterer nå som det har kommet så langt. Bedre om du får entreprenøren til å møte og snakke for deg, mange vil oppfatte han som en tredjepart.
   #33
 584     Midt-Norge     0
"Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det", er det en setning som heter. Dvs at naboene får plage deg akkurat så mye som du lar dem plage deg. Ikke la det gå innpå deg, men vær saklig og ryddig gjennom prosessen. Da skal du se at flesteparten snur i innstillingen sin mot deg når du har fått flyttet inn. De som ikke gjør det er ikke populær i nabolaget uansett.  Wink
  (trådstarter)
   #34
 36     0

"Det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det", er det en setning som heter. Dvs at naboene får plage deg akkurat så mye som du lar dem plage deg. Ikke la det gå innpå deg, men vær saklig og ryddig gjennom prosessen. Da skal du se at flesteparten snur i innstillingen sin mot deg når du har fått flyttet inn. De som ikke gjør det er ikke populær i nabolaget uansett.  ;)


Takk, det syntes jeg var veldig fint sagt.  :)
Det skal vi prøve å huske på når det blåser.

Jeg tror (håper) dette roer seg etterhvert, vi har bestemt oss for å være 100% ryddige og saklige.
  (trådstarter)
   #35
 36     0

For naboene er du ondskapen uansett hvordan du argumenterer nå som det har kommet så langt. Bedre om du får entreprenøren til å møte og snakke for deg, mange vil oppfatte han som en tredjepart.


Veldig enig.
   #36
 5,569     0
Målet ditt må være "bygge et hus du trives med og bo lykkelig med et godt forhold til alle naboene".

Så lenge du har fokus på målet, og alt du gjør er med målet i bakhodet, kommer du godt ut av det. Hvis du glemmer målet, eller fokuserer mer på mindre delmål (som bare "bygge et hus" eller "få et godt forhold til naboene") kommer du ingen vei.
   #37
 110     Tysvær     0
Vi hadde også problemer med noen av naboene når vi skulle bygge. Vi bygget også på et felt der tomta hadde stått ledig i nesten 30 år. Den ene naboen klagde på at huset var for høyt og at vi "stjal" utsikten hans. Den andre naboen klagde på at huset var for høyt, pluss at vi hadde for store og for mange vinduer.
Dette satte ingen stopper for byggingen. Det ble bare veldig irriterende og tidkrevende for kommunen og entrepenør som ble overøst med telefoner og mailer fra spesielt den ene naboen.
Naboer er ikke greit å forholde seg til alltid.. Menmen.. sånn er det nå når en bor på et byggefelt..

   #38
 208     Oslo     0
Vi har hatt litt av hvert av klager. Noe ble justert tidlig, og noe ble tatt helt opp til fylkesmannen, men naboene tapte. De aller fleste ha deretter akseptert situsjonen slik den er. De benyttet sin klagerett og fikk ikke medhold, men ønsker et godt naboforhold. Så det er bare hyggelig. (Og jeg skjønner jo at de "prøvde seg".)
Men det er en nabo som fortsetter. Klager på "alt mulig". Det endte med at en av vi nye naboene (vi er fire nye hus) sprakk totalt og ringte på og fortalte ham at han bør tenke seg godt om i forhold til klagene sine. Det fremkommer ikke hva han vil. Han bare klager på alt mulig. Andre naboer har vært konstruktive, og utbygger har derfor kunnet komme frem til gode løsninger som alle er fornøyde med. Men han siste er det umulig å skjønne hva vil.

I andre innlegg har det vært nevnt å "ta litt i", for å kunne fire på noe når naboene klager. Da føler de seg hørt og det kn være positivt. Men her høres det ut som at dere har en nabo som det alltid vil være problem med. Men de andre naboene vil nok akseptere tilstanden når dere flytter inn. (Så fremt dere har vært ryddige og ok i prosessen.)