#51
 195     0

Merkelig!?
Om han får et oppdrag av deg inne på din eiendom, så er det vel ikke hans ansvar å undersøke om det er noen servitutter eller dippedutter som tilsier at gravingen ikke skal gjøres? Isåfall vil det vel være ganske umulig å være maskinentrepenør.

At så du kan stilles til ansvar for å ha gitt ham slikt oppdrag er muligens et utfall av det.



Graveentrepenøren behøver ikke å innvolvere seg i denne tvisten om han ikke vil, jeg synes ikke det er så merkelig at han ønsker å la være.

Jeg synes det er merkeligere at kommunen ikke er mer på banen, da dette i praksis signaliserer overfor innbyggerene at de heretter kan gjøre som de vil uten at kommunen griper inn.

   #52
 269     Akershus     0
Hei,

trist sak dette! Man skulle jo tro at det som lnner seg for deg er å spille etter reglene, da saken til retten og vinne. Men, dessverre viser min erfaring at man like gjerne kan tape sånne saker og at det uansett koster mer enn det smaker. Jeg heller til at du skal gjøre som du vil. Naboen din turer jo frem som han vil, og det bør du også kunne.Så fær han ta saken inn for rettsvesenet dersom han er misfornøyd...

Lykke til! Det er lett med sånn tvister:(
   #55
 7     Oslo     0
dette har utviklet seg til å bli en veldig interessant, lærerik og engasjerende tråd.  Jeg synes denne saken fortjener å bli løftet fram i media (og kanskje også som eksempelsak for alle som havner i tvist med naboen og for kummunale saksbehandlere.)

NRK, Tv2, Dagens Næringsliv, lokalavisa - få dem på banen.  Rett mikrofonen mot unnfallende saksbehandlere, advokater som ikke kjenner sin egen sak, naboer som åpenbart har urent mel i posen osv... 
Konflikter er godt stoff (- men gjør deg ikke nødvendigvis populær i nabolaget)!
   #56
 22,342     Akershus     0
Ikke bråk med byråkrater de kan ta grusom hevn. Ikke tru med fylkesmann, media osv. Gå da heller til retten.

   #57
 195     0
Man skal verken bråke eller true, men fylkesmannen er neste trinn i tjenesteveien. Man kan saklig og vennlig vinkle det slik at dette er en sak man ikke vil gi opp og at man helst vil slippe å ta saken videre til fylkesmannen.
Så lenge man er saklig og holder seg til strikt til lovverket er det ikke bråk og heller ikke noe å hevne.
Å dra en slik idiotsak for retten koster penger og forliksrådet er en vits.

   #58
 7     Oslo     0

Ikke bråk med byråkrater de kan ta grusom hevn. Ikke tru med fylkesmann, media osv. Gå da heller til retten.



vel - alltid bra å prøve med litt smidighet først og deretter ev. forliksrådet og sener fylkesmannen. Innlegget mitt bør nok ikke leses som en klar anbefaling om hva som skal være neste skritt i denne saken - mer som en bekreftelse på at dette er en spennende sak som jeg tror har en viss allmen interesse.

Jeg ville for alt i verden unngått en langvarig fight i rettssystemet.  Rettsapparatet gir deg desverre ingen garanti for at "rettferdigheten skjer fyllest", og med mindre forsikringen din gir deg de rammene du trenger for å gjennomføre saken i alle instanser som kan bli nødvendig, er det alltid stor økonomisk risiko tilknyttet dette.  Unntaket er forliksrådet, der vinner man fram/finner løsninger så sant man viser vilje til å strekke seg litt og imøtekomme motparten.  Den steile taper som regel.

Når det gjelder angsten for "byråkraten som tar en grusom hevn" (øvrigheta) er dette etter min mening rotfestet i en annen tid eller i skremselshistorier som (sanne eller ei) representerer unntakene.  De fleste saksbehandlere er helt alminnelige,  ofte overarbeidede mennesker - dog enkelte med en hang til regelrytteri. Det siste burde være positivt om det er naboen som har begått feilene. Unnfallelse og ansvarsfraskrivelse er bare den enkleste måten å begrense arbeidsbyrden på.

Selvsagt vil jeg ikke uten videre anbefale å true med å gå til media, men jeg har selv i flere sammenhenger erfart at litt ekstra press i en sak plutselig fører til fortgang og handlekraft fra kommunen sin side.




   #59
 195     0
Faren med forliksrådet er at deres oppgave er å megle frem en løsning for begge parter. Forslaget kan om man er skikkelig uheldig bli et makebytte etter naboloven §11.

§ 11. Hus eller anna byggverk som ulovleg står såleis at noko av det er inne på granneeigedom, har grannen krav på vert bortteke eller retta opp. I tilfelle då dette kom til å valda så store utlegg eller tap elles at det klårt stod i mishøve til gagnet, og det ikkje er noko nemnande å leggja eigaren av byggverket til last, kan det gjerast unnatak frå rettingsskyldnaden mot at grannen får vederlag som ikkje må setjast mindre enn skaden eller ulempa.

Var byggverket frå fyrst av sett ulovleg inn på granneeigedom, må vederlaget for rett til å ha det ståande til vanleg ikkje setjast mindre enn vinninga av innpåbygginga.

Vert byggverket retta oppatt eller flytt eller går det til grunne, fell retten over granneeigedomen bort.


Dessuten, man skal fortsette å være naboer. Så lenge problemet delvis er under kommunalt ansvar (ulovlig bygging) kan man la kommunen krangle med naboen fremfor å gjøre det selv.
   #60
 22,342     Akershus     0

Når det gjelder angsten for "byråkraten som tar en grusom hevn" (øvrigheta) er dette etter min mening rotfestet i en annen tid eller i skremselshistorier som (sanne eller ei) representerer unntakene. 
Jeg har opplevd dette i vår tid...