#51
 6,009     Finnmark     0
Tror man kan forenkle dette:
En vanlig lyspære er akkurat det! "Led" pære er sammensatt av flere elektronikkomponenter og kan derfor ikke beskrives/ brukes som vanlig lyspære..... Hverken på skjema eller i praksis....
Signatur

   #52
 24,675     Akershus     0
Der er jeg ikke udelt enig. I utgangspunktet oppfører en led seg som en pære som trekker svært lite strøm.

Ok, det kan være funksjoner som diode, zener etc i den som gir spesielle effekter, men slik er det med mange komponenter at de kan "forenkles" når diskusjonen er " enkel".Ellers, siden valde viser en syvarmet lysestake. Har en slik med glødepærer. For å gi et roligere lys var den dempet ved å sette inn en diode. ( Ikke særlig ønsket av e-verket da en skaper en likestrømslast, men jukset litt med slike smålaster. Nå er dimmere blitt så billige at slike tilnærminger er mindre aktuelle).

Slike lamper er litt plundrete når en pære ryker og jeg skiftet til led. PUFF og det ble mørkt! Disse led-pærene likte ikke likestrøm! Funket igjen uten diode. Nå har jeg en med led og en med diodeglødepærer. Liker lyset i glødepærene best.
Signatur
   #53
 7,685     Bærum     1
Tror man kan forenkle dette:
En vanlig lyspære er akkurat det! "Led" pære er sammensatt av flere elektronikkomponenter og kan derfor ikke beskrives/ brukes som vanlig lyspære..... Hverken på skjema eller i praksis....
Nei, det endrer ingenting i forhold til den prinsipielle diskusjonen. Det skaper imidlertid nye utfordringer pga. lavt strømtrekk.
   #54
 24,675     Akershus     0
Liten rebus:

Gitt 3-fase jordkabel inn, IT. I huset er kun en fase/to faseledere i bruk. Alle stikk og apparater er forbundet til husets jord. Husets jord er uten forbindelse til vann, avløp eller jordelektrode.

Hvilken spenning vil du måle i skapet mellom utejord og innejord? (Vil led-lampa til valde lyse?)
Signatur
   #55
 24,675     Akershus     0
Nå tar ikke Torangos ekvivalentskjema av Karsten Beates ideer hensyn til den "døde enden" fra lampe til bryter. At denne kan ha en kapasitiv kobling til omkringliggende ledere viser valde og Torango.

At den kan fungere som antenne er vel også klart:
Tidligere var det enkelte som moret seg med å koble en strekk-antenne til en lyspære og videre til jord, den lyste. Imidlertid, fungerte bare for dem som kunne kaste liten ball frem til mastene på Tyholt-senderen. Det er vel tvilsomt om Karsten-Beates korte antenne i en 50Hz omgivelse fanger så mye annet enn kapasitiv effekt fra nærliggende ledere, og da ikke fra seg selv på andre siden av led'n.
Signatur
   #56
 269     0
Spørsmål som går utenom det som er diskutert her: Når en har enpolt brudd på stikk feks i stue til tv/tuner/osv, er dette å betrakte som anlegget er spenningsløst? Poenget med enpolt brudd her er jo nettop å sørge for at alt av utstyr er av..?:)
   #57
 125     0
For at en kurs i en innstalasjon skal kunne betraktes som spenningsløs, skal sikring eller skillebryter være lagt ut og låst, og den som arbeider på den skal ha kontroll på nøkkelen. Skal også veifiseres at den faktisk er spenningsløs. Dette gjelder arbeid. I hverdagen vil det for normal bruk være godt nok med et enpolt brudd. Omtrent alt utstyr du kobler til (tv, tuner, souround ol.) vil være avslått ved enpolt brudd. Ved overspenning vil utstur forsynt fra enpolt brudd, og tilkoblet antennesystem / nettverk være utsatt for skade. Ved kraftig overspenning, for eksempel lynnedslag i nærhet av forsyningsnett, vil nok hverken enpolt eller topolt brudd redde utstyret.

   #58
 116     Bergen     1
Hva er "normal" spenningspotensiale etter enpolet bryter? -  - mathias
Jeg vil påstå at karstenbeate har helt rett.
For å forenkle tegningen så begge blir enige laget jeg denne vakre skissen.
I pn lederene som ligger parallelt fra bryter til lampe vil det kunne oppstå en kapasitiv spenning mellom L2 og den 100% brutte L1? Gitt at de ligger tett nok i trekkerør og har nok lengde etter bruddet.

For å svare på det opprinnelige innlegget vil løsningen være et transient vern.
For eksempel:


http://proff.elko.no/tilbehoer/category383.html
   #59
 7,685     Bærum     1
Du må gjerne mene dette. Det blir ikke mer riktig av den grunn. Jeg synes jeg har argumentert nok for hvorfor dette er feil. Kan du forklare hvordan du kan få en kontinuerlig strømflyt i denne konfigurasjonen og hvor du henter energien fra?