#31
 785     Vestfold     0

folk.uio.no er vel hvor studenter (og ansatte?) ved UiO kan legge personlige hjemmesider. Ut fra likhet i brukernavn tipper jeg at det er arneha113 sin personlige hjemmeside, og han har bare lagt ut en fil han har hatt liggende i stedet for å prøve å finne en link til den på et annet sted.

Ren gjetting fra min side.

Niks, feil gjetting, har ikke noe med universitetet i Oslo å gjøre og har ingen hjemmeside. Eneste jeg har hatt med UIO å gjøre er å melde meg opp til ex.phil. en gang på nittitallet mens jeg var i militæret. Jeg gadd ikke å følge forelesninger eller å lese så jeg har ingen bestått eksamen fra UIO. Ikke noe tap da man ikke trengte ex.phil. på NTNU på tekniske studier når jeg begynte der.
Artig sammentreff med likhet mellom nicket mitt og brukernavnet til han UIO fyren som har lagt ut heftet. Hvis man vil finne ut hvem folk er er det bare å kombinere navn skrevet på kursfortegnelsen i bildet fra TS.

Tror ikke det heftet er ikke en publikasjon i seg selv, men en kompilering av ulike deler av Strålevernhefte 22 utgitt av Statens Strålevern på ett eller annet tidspunkt. Om de ulike delene av Strålevernhefte 22 fortsatt er gjeldende må man spørre Statens Strålevern om. Fikk bare opp:
http://www.nrpa.no/dav/469d9bc49e.pdf
ved å søke hefte 22 på hjemmesida til Statens strålevern.

  (trådstarter)
   #32
 68     0
Takker og bukker for konstruktive, artige og beroligende tilbakemeldinger, det er derfor jeg henvender meg her og ikke hos Folkets Strålevern!

Jeg har alikavel 7 spørsmål til hvis noen tilfeldigvis gidder å svare på dem, i så fall er jeg svært takknemlig

1: Har det kommet nytt regelverk/grenseverdier for induksjonstopper, matlagingsovner, ventilatorer til ovn/induksjon, oppvaskmaskiner, kjøleskap, støvsugere, parabol tunere, spillkonsoller, surround/stereoanlegg, dataer med høyttalere og LCD skjermer, LED TVer, klokkeradioer eller andre ting for hvor mye de har lov til å stråle magnetisk, og/eller elektrisk siden de som var på markedet 2008? 

2: I så fall stråler min induksjonstopp, matlagingsovn, ventilator til ovn/induksjon, oppvaskmaskin, kjøleskap, støvsuger, parabol tuner, Playstation 3 som alle er kjøpt i 2008, surround/stereoanlegg(kjøpt 2009) data med høyttalere og LCD skjerm(kjøpt2009), LED TV(kjøpt 2010) mer elektromagnetisk og/eller elektrisk enn noen av dagens modeller av disse?

Dette er vel kanskje bare aktuelt i forhold til induksjonstoppen, men lurer alikavel på alle disse tingene.

3: Hvilke av disse stråler evt. mer enn dagens modeller, og i så fall hvor mye? Og er den/de alikavel innenfor dagens grenseverdier/lovlige verdier?

4: Har det vært forandringer i reglene siden 1978, eller de senere år på hvor mye forskjellige elektriske produkter/anlegg kan stråle enten magnetisk eller elektrisk?
I så fall når trådte det i kraft, og hvilke elektriske produkter/anlegg og grenseverdier/lovlige verdier gjelder det i hovedsak?

5: Kan en da risikere at for eksempel en induksjonstopp, matlagingsovn, vifte til ovn/induksjon, oppvaskmaskin, kjøleskap, støvsuger, parabol tuner, spillkonsoll eller andre ting fra 2008, surround/stereoanlegg, data med høyttalere og LCD skjerm eller andre ting. fra 2009, LED TV eller andre ting fra 2010 stråler mer enn dagens modeller, og til og med utover dagens grenseverdier/lovlige verdier?

6: Hvis en har andre elektriske artikler/anlegg som er enda eldre og betraktelig eldre, som for eksempel klokkeradio, varmeovn ol. - vil den/de da stråle mer enn dagens modeller/anlegg, og til og med utover dagens grenseverdier/lovlige verdier?

7. Har det kommet nye regler for hvor mye det elektrisk anlegget(og alt det omfatter) i hus kan stråle både magnetisk og elektrisk siden 1978? I så fall når kom det, og hva ble endret på?

Takk på forhånd.
Mvh. RS1250
Siste redigering: 19. november 2014 12:58:42 av RS1250
   #33
 2 878     I huset mitt     0
Jeg antar at du har forespurt fabrikantene av de husholdningsartiklene du lister opp om disse tingene?
Legg gjerne ut svaret her for info for andre. :)


[hr]
Moderator: Fjernet unødvendig sitering
Siste redigering: 20. november 2014 18:54:22 av psv021
   #34
 576     Hordaland     0
Jentungen på 5år har soverom der inntakssikringen er og regner med at det ikke skal være noen fare ::) inntakskabelen med sikringen ble skiftet for ca 2år siden. Sikringsskapet som også ble skiftet da er inne på mitt soverom.
   #35
 1 197     Oslo     0
cheetah - ikke helt korrekt å svare deg her, men har du fått orden på baderomsbelysningen din?
Du har altså to lysrør og to tennere. Hvis du skifter disse fire komponentene, så skulle lyset bli i orden. Inne i armaturen har du antakelig en drossel (det kan også være to). Gjetter på at drosselen er ok, siden lampen bare er rundt tre år ...
Signatur
   #37
 1 197     Oslo     0
Ta ut lysrørene og se om du finner tennerne under lysrørene ...
Ser at "du finner de ingen annen plass". Tennerne skal være tilgjengelige uten å måtte åpne armaturen.
Eller kan det være at du har LED Tubes (og ikke ordinære lysrør)?
Ta ut et rør og les hva som står på det!! 
Siste redigering: 19. november 2014 17:40:28 av bergho
Signatur

   #38
 544     Nedre Romerike     0
For å unngå at det blir helt OT her: Når du holder på med lysrørene, pass på at du ikke ødelegger helsen med 400-800 nm fotonstråling som disse greiene pleier å emittere.
   #40
 22 346     Akershus     0

For å unngå at det blir helt OT her: Når du holder på med lysrørene, pass på at du ikke ødelegger helsen med 400-800 nm fotonstråling som disse greiene pleier å emittere.
Normalt er konsentrasjonen av denne strålingen ikke farlig, men man bør vel ta sine forhåndsregler. Det man derimot må passe på er at denne strålingen ikke kommer under ca 200nm.