#11
 22,342     Akershus     0


Det var en gammel måler, og han var visst av den oppfatning at måleren bare gikk på en av fasene.

På IT nett har de fleste målere en fase som ikke er målt. Å lage en slik jordfeil er farlig og everket leter etter jordfeil, så det vil bli oppdaget.

T2T
   #12
 156     0

På IT nett har de fleste målere en fase som ikke er målt. Å lage en slik jordfeil er farlig og everket leter etter jordfeil, så det vil bli oppdaget.


Ja mon det? Jeg var i kontakt med e-verket angående en jordfeil som kom og gikk. De ba meg gå rundt i nabolaget og se om jeg kunne finne en nabo som brukte skjøteledning med jordfeil!! Shocked :D
Selv synes jeg det er litt merkelig å spørre om info om hvordan man kan stjele strøm uten å ville bruke informasjonen. Er man interessert nok i slike "spesiell" informasjon finner man det alltids ut. Å rote rundt med slikt er uansett ikke noen god ide. Det leder bare til tull og tøys og kanskje det som verre er.

Unnskyld, jeg digrerer..
   #13
 21,481     Enebolig     0
Var den første tanken min også. Hvorfor spør hvis man ikek skal bruke det til noe. Men tapping av strøm var noe man kunne gjøre før og fremdeles sove godt. Men ikke nå e

Når det gjelder jordfeil i IT nett, så er ikke alle netteiere like villige til å ordne opp. Det har jeg også erfart.
   #14
 22,342     Akershus     1
Hos oss har Hafslund funnet jordfeil to ganger. Her er de ihvertfall effektive.
  (trådstarter)
   #15
 11     Lillestrøm     1

Disse hasjplantasjene som ble avslørt for en tid tilbake ble visstnok ikke avdekket pga strømforbruket, og jeg leste om en i Østfold for trakk 3x80A kontinuerlig!!

De ble avslørt av helt andre ting; mistenkelig trafikk, lukt, sorte vinduer osv.

Snakket med naboen om dette i går, og han innviet meg i en liten hemmelighet.
Han har 6Kw varmeelement tilkoplet svømmebasenget stående på hele året. Det er en regulerbar termostat på varmekolben, men jeg tviler på at det varmeelementet får hvile i vinterperioden.

Ble nesten litt sjokkert jeg. Naboen er jo en helt normal og hyggelig person. Han hadde bare koplet seg inn på "stigeledningen/inntakskablen" inne i garrasjeveggen. Veggen var tettet med kledning på innsiden og utsiden så ingen se noen kabler. Han hadde koplet seg innpå med en "4-pols ontaktblokk" spesiellt utviklet til formålet, altså koble seg innpå AL stigeledere. Han messet om bruk av kontaktblikk mellom AL og CU ledere osv.

Forstår nå at "kunnskapen" om dette emnet er rimelig utbredt...
   #16
 92     0
Har hørt om liknende saker, der det var en mann som hadde ett skap nedstøpt i gulvet med kontaktorer som han styrte via 1-2 knapper i stuen. Disse kontaktorene styrte noen stikk utakk i huset. Dette var koblet før telleverket, veldig forsegjort.
   #17
 51     0
Kjente en i Bergen for mange år siden som hadde en everk-stolpe rett på utsiden av vinduet i andre etasje. Om natten brukte han å strekke ledning fra stolpen og inn i stuen og varmovnene.

(Lurer på hva maks kortslutningstrøm kunne være :P?)

   #18
 92     1
Har hørt om lignede der folk har kabel med spiker som krok i enden å kastet det over linjene for å få lyd i en radio i en hytte Tongue
   #19
 557     Fetsund     0

Har hørt om lignede der folk har kabel med spiker som krok i enden å kastet det over linjene for å få lyd i en radio i en hytte :P


Bøndene bruker vel liknende metoder for å hente strøm til ku-gjerdene sine.
   #20
 92     0
om de vil sende daude kyr til slakteren så kan de, men ellers må de ha ordentlige strømgjerde som ikke sender for mye ampere