125,127    174    16  

Ulovlig tapping av strøm før strømmåleren

 11     Lillestrøm     2
Heisann!

Har lest endel på ulike harry-forum om folk som lurer strømmåleren på ulike måter.
Håper vi kan ha en faglig og saklig debatt her på forumet - selvfølgelig UTEN at vi oppfordrer til å gjennomføre noen ulovlige aktiviteter.

Men, la oss leke med tanken og se på de teoretiske mulighetene.

Vi har alle hørt om folk som kjøper inn kjempestore magneter og snur måleren på hodet. Fungerer dette?

Har også hørt om folk som kopler seg inn på nettet FØR strømmåleren.
Hvordan er sjansen for å bli tatt for noe slikt?
Enkelte sier at E-verket har målere i alle trafoer og hele tiden legger sammen alle forbruk knyttet til og sjekekr at dette stemmer med summen på "hovedmåleren" i trafoen. På denne måten avdekker de strømtyver.

Har en kompis som jobber i det lokale e-verket og han sier dette bare er sprøyt. Han sier at de fleste trafoer har så mye rart som er tilkoplet umålt (varmekabler og veibelysning) at evnt. strømtyver er så godt som umulig å oppdage. For meg høres dette fornuftig ut.

Så lenge man hadde begrenset strømuttaket og opprettholdt sitt normalforbruk vil jeg tro dette ikke vil bli oppdaget. La oss si at man bare har en 32A kurs i garasjen til varmeovn osv. Ulovlig, men veldig kjekke.

Vi husker jo alle disse vietnameserne som koplet seg ulovlig innpå og tappet 3x80A direkte fra inntakskabelen. De ble aldri oppdagen - kun fordi naboen klaget på hasjlukt i hele området  ;)

Oppfordrer altså ikke til ulovligheter, men synes dette er et veldig fasinerende tema.
Grunnen til at jeg spør er at min kompis i e-verket har koplet seg innpå på denne måten, og han hevder at dette er risikofritt så lenge man benytter sikringer osv som vanlig.

La oss holde debatten på et seriøst nivå. Hvis du synes dette temaet er teit så er det bare å overse denne tråden.

   #1
 21,481     Enebolig     1
Å snu gamle målere på hodet fungerer. Derimot har en tidligere kollega nettopp begynt med å montere målere for fjernavlesning, og han har sagt klart at han monterer målere i trafokiosker også. Men om det gjelder alle tviler jeg sterkt på.

Uansett, ikke snu måleren. Til slutt løsner koblingene og hvis man er så heldig å ikke skade seg i smellet, så har man hvertfall ikke strøm.

Men uansett vil dette for folk flest være å snu på kroner og ører ettersom e verket vet veldig godt hva man brukte i fjor, forfjor osv. Har vært tilfeller der kunde har gått over til mer energisparende oppvarming og fått henvendelse siden strømforbruket plutselig er halvvert.
   #2
 19     0
Så lenge det ikke er plumbe på hovedsikringa så er det temmelig simple greier
(men koble for guds skyld på riktig side av sikringa!)
Oppfordrer selfølgelig ikke til noe som helst, det er en bedre innvestering å se over sitt eget strømforbruk til f.eks oppvarming : varmepumpe er tingen!
   #3
 1,292     Ålesund     0
Blir det ikke litt feil å skrive alle tipsene, og så skrive at en ikke oppfordrer til noe? Er nok rikelig av de som får ideer av å lese her. Er det noen andre grunner til å vite hvordan man skal stjele strøm, annet enn at man faktisk er tenkt til å gjøre det? Regner med de fleste vet hvordan man ikke stjeler... ::)
   #4
 185     0
Jeg vet hvordan en kan lage en skikkelig bombe, noen som vil vite?  :P
Boken "Hvordan sage en dame i to. 101 ting ikke alle burde vite" er kanskje ikke lektyre alle burde ha tilgang til. Men liker man sensur så vet jeg om et par land her i verden en kan flytte til.
   #5
 520     0
En utbredt metode er vel å skyve på forbruket, dvs rapportere inn mer strøm i perioder den er billig. I hvertfall bruker min "gjør hva som helst for å slippe å betale NRK avgifta selv om jeg er en voksen mann med familie og godt betalt jobb kompis" dette.

Selv har jeg en koblingsboks på ytterveggen før sikringsskapet, dvs på selve inntakskabelen. Må si at tanken om å koble meg på her falt meg inn, men jeg er ikke kjeltring så jeg lar være.
   #6
 1,292     Ålesund     0
Ja, jeg vet mange måter jeg kan stjele strøm på, men om jeg blir tatt så kan jeg tenke meg at firmaet jeg jobber i kan få litt problemer ovenfor e-verket.. Resultatet blir vel fort at jeg mister jobben og kanskje ikke får ny jobb som elektriker noe sted...? Vet ikke jeg, kan bare tenke meg at det kan bli en del reaksjoner om e-verket finner ut at en elektriker i deres område stjeler strøm..  ???
Holder meg unna slikt i alle fall ;D
   #7
 19     0
523ia  : Jeg legger ikke ut tips, jeg deltar i debatten.
Hvis noen vil gjøre noe så risky for å spare noen hundrelapper pr.måned så er det deres sak.

   #8
 802     Akershus     1
En tosk jeg kjøpte leilighet av for lenge siden, skrøt av at han stjal strøm ved å koble stikkontakten til en panelovnen slik at strøm gikk fra den fasen og til jord !

Det var en gammel måler, og han var visst av den oppfatning at måleren bare gikk på en av fasene.

Syntes ikke den ideen med en slik gedigen jordfeil var så veldig god så jeg koblet tilbake til normalt ;-)

Dessuten om man tror man er "Robin Hood" og stjeler fra de slemme strømselskapene tar man feil.
Svinnet i nettet blir til syvende og sist belastet over nettleien, så øvrige forbrukere får svi !
   #10
 520     0Dessuten om man tror man er "Robin Hood" og stjeler fra de slemme strømselskapene tar man feil.
Svinnet i nettet blir til syvende og sist belastet over nettleien, så øvrige forbrukere får svi !Alltid noen som har glede av å føle seg smartere enn resten... og kanskje tanken og ideen om "fellesskap" ikke står så høyt blant disse?

Meeen det er en annen debatt.